Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

SPINKA

Czy zaszczepic syna na pneumokoki???

Polecane posty

jestem sceptycznie do tego nastawiona... dużo reklam , internistka namawia - koszt 150 zł . Może wiecie czy szczepionka jest szkodliwa ? Jakie są możliwe powikłania? Na te pytania dostałam marne odpowiedzi. Dzieciak jest zdrowy i silny :) , ma 14 lat .

Przepraszam , menigokoki , powaliło mi się ;)

Gość moje zdanie, nie szczepic

Moja znajoma zaszczepiła w zeszłym roku córkę i dopytywałam się o tą szczepionkę i okazało się żeby ona w pełni zadziałała to trzeba by było zaszczepić jeszcze na coś innego i w rezultacie koszt wynosiłby nie 150zł a gdzieś ok 400-500zł także ja zrezygnowałam bo skoro ta szczepionka nie daje 100% pewności to po co szczepić

Gość bałwanicaaaa
nie szczep!

Gość jjjjjjjjjjjjj
14 lat? On jest w jakiejś grupie ryzyka? Daj sobie spokój, szkoda kasy. Na pneumo i inne koki szczepi się głównie małe dzieci, które są bardziej narażone za zakażenia, ale dorosłego chłopa? Jak przeczytałam temat to chciałam spytać, czy do przedszkola chodzi i czy często choruje :D

Według ulotki (śmiechu warte) w grupie ryzyka są dzieci małe i 0d 11-19 lat , co sprzyja zachorowaniu (ulotka) : 1 bliskosc kontaktu (kaszel,kichanie,używanie tych samych sztucców.... 2 przebywanie w miejscach o dużym zatłoczeniu i nasileniu hałasu (głośne mówienieitp) według nich to niby jest w grupie ryzyka - chodzi do szkoły ... Tak też myślałam , że nie warto ... ale jeszcze będę szukac ... wolę dmuchac na zimne , dlatego muszę znaleźc możliwe powikłania po szczepionce . Nigdy nie miałam takich obiekcji... tym razem mam . Może to intuicja?? Napewno nie skompstwo ;)

AA i zdrowy jak koń ;) , no może na wiosnę alergia mu dokucza . Normalny nastolatek :) , całe szczęście ;)