Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Katarzynkaaaa

Kobietki wytłumaczcie mi prosze

Polecane posty

Gość Katarzynkaaaa

Jak wkońcu liczy się tygodnie ciąży? Według ostatniej miesiączki i kalkulatorów internetowych wychodzi mi 8 tydzień. Licząc według wizyty u lekarza i zapisanego w karcie tygodnia ciąży wychodzi mi 7. Więc w kórym jestem i jak ktoś się pyta to jestem w 8 czy w 7?

Gość Katarzynkaaaa
??

Gość Katarzynkaaaa
jest tu kto??bardzo proszę o pomoc

Gość Katarzynkaaaa
a ja ma się sugerować tygodniem wpisanym w karcie ciąży czy tygodniem liczonym od ostetniej miesiączki?

Gość Katarzynkaaaa
żna z was mi nie pomoże?

Gość plapik
przeciez to jest roznica jednego tygodnia, wybierz sobie ten, ktory Ci odpowiada i tego sie trzymaj. kazdy liczy inaczej, rozbieznosc 2 tygodniowa to norma :)

zapytaj lekarza. a jak ktoś cię pyta to zwykle woli jak podaje się miesiace a nie tygodnie :) na poczatku jak mówisz 7 czy 8n tydzień to ok, ale jak powiesz 29 tydzień to zwykle mówią, ale który to miesiąc :P

Gość Katarzynkaaaa
dzięki faktycznie zobacze co lekarz powie mi na wizycie:)

Gość Katarzynkaaaa
ale jakby nie patrzył to drugi miesiąc już zaczynam tak?

Gość Katarzynkaaaa
czyli jak ostatnią miesiączke miałam 13 marca to jest to który tydzień?

to już środek 2 miesiąca jest :) jest kilka sposobów liczenia tych miesięcy to jeden z nich: 0 - 4,5 pierwszy miesiąc 4,5 - 9 drugi 9 - 13,5 trzeci 13,5 - 18 czwarty 18 - 22,5 piąty 22,5 - 27 szósty 27 - 31,5 siódmy 31,5 - 36 ósmy 36 - 40 dziewiąty

Gość Katarzynkaaaa
jutro kończe 8 to w niedziele zaczynam już 9?

Gość Katarzynkaaaa
na usg jak byłam dwa tygodnie temu mam napisane 5.0 i było widać pęcherzyk ciążowy 1 ,04 cm . Czy prawidłowo czy powinno być widac więcej?

trzymaj się opinii lekarza w dalszej ciąży i w kolejnych badaniach usg będą nadal ci badać wielkość dzidziusia i będą ci mówić jaki to tydzień

Gość gryczka
Jak jutro kończysz 8 to w niedzielę zaczyna Ci iść 9, ale każdy lekarz w takim momencie powie, że jesteś w 8, bo oni podają skończone. Dla mnie to jest bez sensu, bo jak jestem powiedzmy w 9tc+5dni, to lekarz uważa, że jestem jeszcze w dziewiątym, a dla mnie to juz dziesiąty się zbliża do końca :-o Ale nie ma to wielkiego znaczenia, te wszystkie obliczenia i tak są umowne, a data porodu jest dokładna +/- 2 tygodnie:-)

tak zaczynasz 9 :) co do wymiarów to nie wiem jaki powinien byc pęcherzyk w 5 tygodniu. ja pierwszy raz byłam w 6 tyg i 5 dniu i malutki mierzył 9 mm :)

Gość Katarzynkaaaa
jak byłam wtedy to powiedział że pęcherzyk na ten tydzień czyli na 5 jest ok . Potwierdził ciążę i naznaczył wizytę za miesiąc więc chyba jest ok bo z tego co słyszę lekarze każą przychodzić wczęsniej jak nic nie widać