Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Non_BPD

Moja rada dla facetów...

Polecane posty

Gość Non_BPD
Miłość jest ślepa... ze swoją byłą jak byłem 4 lata teraz się zastanawiam co w Niej widziałem. Dziś się tylko z tego śmieje. Mam nadzieje, że za parę tygodni będę się śmiał z tego co jest teraz. Muszę przestać być romantykiem, idealistą oraz sentymentalistą. Rozumiem Cię zawsze szczery, sami oraz jajcarz do czego dążycie. Aby otworzył klapki z oczów i pomyślał o przyszłości

Gość zerojedynkowa królowa
"ostro ripostować" no tak, teraz widze, ze rzeczywiście prowokacja :-)

to nie jest prowo to zwierzenia faceta z problemami

Gość Non_BPD
U mnie jest ten strach, że jak zerwę to Ona będzie z kimś innym i Jej będzie dobrze. Taka zazdrość :/ wiem, że to głupie ale to jest cholernie silniejsze ode mnie. Jak by to była natrętna myśl, która nie pozwala mi normalnie w życiu funkcjonować. Obsesja na punkcie, ze Ona uprawia seks z kimś innym, chodzi na spacery z kimś innym, śmieje się z kimś innym

to nie jest prowo są tacy faceci jak nasz bohater --gorsi od kobiet

Gość Non_BPD
To żadna prowokacja! Chciałem się komuś zwierzyć, znaleźć radę, pomoc w tym wszystkim bo się cholernie gubię. Mogę iść też z takimi problemami do psychologa ale co to da? Wiem, ze są ludzie z podobnymi problemami i radzą sobie. Tylko czemu ja nie mogę :/ Taka neurotyczna osobowość z której nie mogę wyjść. Lituje się nad wszystkimi, pomagam wszystkim tylko sobie nie umiem pomóc

Prawiki? fajni są,przy nich odpoczywam :P

na neurotyczna osobowość lekarstwem jest nieneurotyczna osobowość od tego zacznij :-)

Gość Non_BPD
Żeby nie było, że to nie jest prowokacja, sytuacje opisałem tutaj tydzień temu. Niestety nikt nie był skory pomóc: http://www.nerwica.com/post309344.html jeszcze jakieś dowody? :(

jesli tak jest, to wytlumacz mi po cholere tutaj zaczales watek, w ktorym przedstawiasz ja jako osobe z problemem a siebie jako osobe, ktora chce innych ostrzegac, pamietasz, zadalem ci pytanie czy nie zalozysz topikow o zwiazkach z narkomanami lub alkoholikami jesli to nie prowo, to powinienes sie skupic na problemie ze soba a nie na jej problemach, zalatw jedno a pozniej zajmij sie kolejnymi

Gość Non_BPD
No pamiętam, że tak o to się spytałeś. Szukałem jasnej odpowiedzi, która mogła być pomocą znaleźć drogę pomocy w tym całym impasie. Kafeteria jak widzę to otwarte forum, przewija się pewnie tu bardzo dużo ludzi. Myślałem, że ktoś miał podobny problem dzięki czemu doradzi mi co robić jak zachowywać się w takich sytuacjach gdy Ona m takie ataki. A, że mam osobowość neurotyczną to u mnie trochę trudniej niż facetowi z jajami. Ale ja wiem co Ona odczuwa co to za pustka jest oraz lęki. Czasem odczuwam podobnie właśnie jak Ona. Tylko nie wierzy mi "Bo co Ty możesz o mnie wiedzieć co ja czuję?" tak odpowiada.

jesli to nie prowo, to powinienes sie skupic na problemie ze soba a nie na jej problemach, zalatw jedno a pozniej zajmij sie kolejnymi ;) posłuchaj ZS-a kolego

chlopie ale co ci da jasna (pomijajac ze takiej nie ma) odpowiedz, skoro sam masz powazne problemy emocjonalny, ktorymi powinienes zajac sie w pierwszej kolejnosci

chcesz jej pomóc z prostego powodu,by nie myśleć o tym co Cię gnębi. To Cię do niczego dobrego nie zaprowadzi i bardzo dobrze o tym wiesz.

Gość Non_BPD
Myślałem, ze problemy emocjonalne wynikają z tego, że jestem sam. Będąc z kimś znów będę taki jak kiedyś. w sumie pierwsze tygodnie związku na to wskazywały. Znów byłem wesoły, pełnym życia facetem. A co najważniejsze SZCZĘŚLIWY. Zapomniałem o problemach swoich, nawet psychoterapeutka mi powiedziała, że z dnia na dzień się odmieniłem na innego człowieka. Gdy zaczęły się Jej problemy to także wróciły moje demony z przeszłości

Gość ijwefij
Sory ale nie chciało mi sie czytac wszystkiego....powiedz dlaczego jej po prostu nie zostawisz?

zanim opary absurdu zgestnieja do poziomu krytycznego, podejmij decyzję, że jezeli sie zwiazujesz, to z kims kto Cie akceptuje z Twoimi problemami, w tym ukladzie sam widzisz, co sie dzieje

Gość Non_BPD
Tylko widzisz ja Jej otwarcie powiedziałem o swoich problemach. Ona na to, że rozumie i będzie mnie wspierać "Bo jest po to aby mi pomóc" to Jej słowa. Uwierzyłem jak małe naiwne dziecko :/

ona Ci nie pomoze

Gość ijwefij
boi sie mówisz hmm... ja tam chyba hmm na pewno wolałbym byc sam niz tkwić w takiej patologii, zostaw ją nim nie jest za późno na pewno poznasz kogos lepszego albo wyślij ją na jakies leczenie terapie nie wiem.

Gość Non_BPD
Proponowałem Jej aby wróciła na terapię to powiedziała "Nie wiem, zobaczę" ale od tego czasu minął miesiąc i nic. Wciąż wierzę, że to chwilowe i wróci moja J. jak na początku związku gdy było jak w bajce. Wspólne spacery, rozmowy, siedzenie przy piwie, słuchanie muzyki :(

ona ci nie pomoże ,bo jest żle wychowaną gówniarą. Zresztą czego oczekiwałeś od 20-latki? Tupnij noga,pokaż jej kto tu rządzi,a ty zajmij się tym co lubisz,nie myśl o niej tylko o sobie.

Gość ijwefij
nie wiem w sumie nawet co to za choroba dokladnie :P a ile to juz trwa ten stan ze tak to nazwe jak długo to naprawde zostaw ja po co sie męczysz jestem pewien ze nawet samemu będzie ci lepiej odpoczniesz psychicznie i może znajdzjesz kogos normalnego

Gość ijwefij
20l lat heh a Ty ile masz lat?

Gość Non_BPD
I tak zrobię, tupnę nogą bo nie mam wyboru. A myślałem, że zabiorę dziś Ją na mecz Legia Warszawa - Wisła Kraków. Ale miałem...

Gość Non_BPD
24 lata