Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak to jest z ubezpieczeniem

jak to jest z ubezpieczeniem grupowym

Polecane posty

mam pytanie... jak to jest z ubezpieczeniem grupowym w przypadku zajcia w ciaze ?? czy jezeli sie teraz ubezpiecze a okaze sie ze w tyg podpisania umowy zaszlam w ciaze to czy to ubepzieczenie mnie obejmuje ?? pieniadze sa wyplacane w momencie zajscia w ciaze czy po urodzeniu ??

po urodzeniu, po przedstawieniu aktu urodzenia dziecka

ale czy takie ubezpieczenie by mnie obejmowalo ??

popytaj w róznych firmach ubezpieczeniowych jaki jest okres karencji w przypadku tego zdarzenia jesli się załapiesz to pieniądze dostajesz po urodzeniu dziecka. Musisz z zakładu wziąć polisę i przedstawic akt urodzenia dziecka.

okres kadencji to 6 miesiecy, ale ja podpisalam umowe i teraz sie okazuje, ze moge byc w ciazy (jeszcze nie potwierdzilam) i zastanawima sie czy to ubezpieczenie mnie obejmuje... tzn czy jak teraz przez 6 miesiecy bede placic skladki to zostanie wyplacone ?? czy liczy sie ze mialam placic skladki 6 mieciecy przed zajsciem w ciaze ??

czyli ta kadencja jest liczona do porodu ?? bo slyszalam, ze jak podpisalam umowe bedac juz w ciazy (jak juz to 1 tydzien) to takie ubezpieczenie mnie nie obejmuje... przepraszam, ze tak marudze ;)

up

Gość karencja oznacza
ze od podpisania polisy musi uplynac minimum 6 miesiecy zanim zajdziesz w ciaze, zeby po porodzie otrzymac pieniadze. W Twoim przypadku - ubezpieczenie nie obejmie Cie.

Gość do góry .......hej
to zależy .. ubezpieczyciel może zaznaczyć okres karencji jeśli go nie dotrzymasz kasy nie będzie . zazwyczaj są 6 i 9 miesięczne okresy karencji. A kasę dostaje sie po urodzeniu i dostarczeniu aktu urodzenia dziecka i ksera twojego dowodu osobistego - bynajmniej ja tak miałam

czyli tak jak myslalam ubezpieczenie mnie nie obejmuje....

Gość ......jak dla mnie to
ubezpieczenie Cie obejmuje. Jezeli teraz podpisałaś umowe bedziesz płacic kase przez 6 miechów, i po porodzie dostaniesz pieniądze. Ale czasami jest tak, jeżeli ubezpieczysz się grupowo w firmie np, to tego okresu karencji nie ma, ale to muszą się minimum 4 osoby ubezpieczyć. wtedy będzie grupowe. chyba że np mąż jest ubezpieczony, to może Cie on wciągnać na ubezpieczenie, i wtedy też okresu 6 miesiecy nie ma. Jezeli będziesz ubezpieczona z mężem, to oboje dostaniecie pieniądze za urodzenie dziecka.

maz jest ubezpieczony w firmie na ubezpieczeniu grupowym... i jak ma mnie "wciagnac" do tego ubezpieczenia ??

nie ten login ;)

Gość ......jak dla mnie to
Niech idzie do kadr i zapyta. Niech powie ze chce Cie ubezpieczyc, w tym co oni mają ubezpieczenie. Mój narzeczony teraz bedzie się ubezpieczał, a sierpniu jak już będziemy małżeństwem ubezpieczy mnie też na to grupowe.

Gość jksdhfjsdfg
W przypadku urodzenia dziecka okres karencji wynosi 9 miesięcy. Pieniądze należą ci się wtedy kiedy od pierwszego dnia ubezpieczenia minie 9 miesięcy i po tym czasie nastąpi poród. Gdy urodzisz w okresie karencji to pieniądze ci się nie należą. Ja miałam podobną sytuację i byłam pewna, że musi upłynąć 6 miesięcy od dnia ubezpieczenia się. A tu się okazuje, że w PZU jest 9 miesięcy. Musisz popytać.

Gość jksdhfjsdfg
Oczywiście pieniądze mi nie zostały wypłacone z tytułu urodzenia dziecka. I logiczne jest, że dopiero po porodzie pieniądze są wypłącane. Bo przecież nikt ci nie zapłaci za to, że w ciąży jesteś.