Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ksdad

Jak zrzucić brzuch po porodzie?

Polecane posty

Witajcie dziewczyny !! :) Mam do Was pytanie ... Jak zrzucić brzuszek po porodzie ? I po jakim czasie od porodu można zacząć zrzucać brzuszek ? Co prawda jestem dopiero 3 tygodnie po porodzie i sama wiem dobrze, że jak na razie nie mam o czym marzyć, ale bardzo chciałabym się już mniej więcej dowiedzieć jak to miało by wyglądać. Jestem bardzo młoda i chciałabym wrócić do figury z przed ciąży. Mam nadzieję, że mi się uda :) Pozdrawiam .

Gość pani doktorowa
a duży Ci został?

jak będziesz karmić piersią to schudniesz raz dwa! Ja mam dwójkę dzieci, przed pierwszą ciążą ważyłam 58 kg, a wdniu porodu 79 kg.. 3 miesiące po porodzie i karmieniu schudłam do 52 kg i musialam wszystkie ciuchy wymieniać bo wręcz zrobiłam się szkapiasta :) jak zaszłam w drugą ciążę to znowu zaczełam tyc i w dniu porodu ważyłam ponad 70 kg.. teraz jestem 4 miesiące po porodzie i waże już 53 kg... także karm młoda mamo a na dobre wyjdzie to Tobie i Twojemu dziecku :) dodam że moje dzieci nie chorują :) aaa no i przy karmieniu piersią jem wszystko, smażone, pieczone, ostre, słodkie itd :) a skóra na brzuchu jest mimo wszystko rozciągnięta, ale nie jest źle, brzuszki powinny pomóc!

Tak tylko, że ja nie karmię piersią, bo nie mam pokarmu, a po drugie idę dalej do szkoły więc miałabym problem a moja skóra na brzuchu nie jest duża ale taka zwisająca (mimo tego, że w ciąży brzuszek miałam nieduży) Taka blee ... Boję się, że mi to zostanie :( a przecież jestem młoda. Mam 16 lat dopiero.. nie chce być brzydka ... ;)

Gość no pięęęęknie...
masz ledwie 16 lat dziecino i najwiekszym dla ciebie problemem jest brzuch po ciazy? a dziecko w tak mlodym wieku to nie problem? ;/

Gość juz sie zaczeli czepiac jej wi
eku.. :O to chyba jej sprawa a nie twoja. wszystkim wytykasz wiek ?

Gość juz sie zaczeli czepiac jej wi
16 nie moze a 20stka juz tak :O

Gość ale gowniara..ale siara....
niedlugo to juz beda matki w podstawowkach..;/

Gość bez komentarzaaa
"nie karmie bo idę dalej do szkoły", a co z dzieckiem?biezesz je ze soba na lekcje?;/

Gość uważam żeee
musisz zacząć ćwiczyć, ćwiczenia wzmacniające mięśnie brzucha, masaże ujędrniające..ale odczekaj jeszcze 3 tyg, daj organizmowi odpocząć

Gość rerekumkumm
ja mam 28 lat, jestem 4 miesiące po porodzie i mam podobny problem, nie wchodzę jeszcze w swoje dawne ciuszki, brzuch mam jak w 4 miesiącu. Na ćwiczenia nie bardzo mam siły i czas. A może taka bielizna wyszczuplająca by pomogła co nieco wciągnąć ten brzuch?

Nie. Brzuch nie jest największym problemem. Pytam po prostu z Ciekawości. A to że urodziłam w tym wieku dziecko, nie jest problemem. Mam wsparcie w rodzinie i chłopaku i radze sobie z dzieckiem. 13latki rodzą i jest ok ;/ zresztą nie Tobie dane cokolwiek oceniać ;/

Ludzie to jej sprawa... niektore 16latki sa bardziej odpowiedzialne niz te 20... I tak jestem pod wrazeniem ze urodziłaś w tym wieku :) Podziw:) i zycze szczescia a co do brzuszka to nie mam pojecia :) jeszcze sie tym nie martwie bo jestem w 6miesiacu ciazy:)

Gość bez komentarzaaa
jest mi dane wyrazic wlasna opinie ;) ja uwazam ze 16 lat to za wczesnie na dziecko,ja urodzialm majac 30

ćwiczenia ćwiczenia i jeszcze raz ćwiczenia :) do tego balsam ujędrniający i będzie ok :) co do bielizny to sama nie pomoże. raczej pas poporodowy, ale jako dodatek a nie zamiast ćwiczeń.

bez komentarzaaa: A co kogo obchodzi co Ty myślisz o tym w jakim wieku ktoś rodzi dziecko? Matko, jak ja takich bab nie lubię :/ i to ile ma lat i to co robi z dzieckiem to jej sprawa! Młoda mamo, życzę powodzenia :) Jestem facetem więc nie powiem Ci nic o brzuszku po porodzie :)

Gość bez komentarzaaa
moja opinia moja sprawa, a wy jak twierdzice ze ciaze u gowniary to norma to wezcie im moze pomozcie finansowo albo inaczj OK?

Gość a ja sie zgadzam ze..
Dla mnie to tez obciach rodzic w nastoletnim wieku ;/zgadzam sie z opinią powyzej! zamiast sie pierdzielic powinna sie do nauki zabrac!

powinny pomóc stosowane regularnie: - zmienne prysznice, ciepły i zimny; - domowe pilingi z kawy- do 2 łyżek oliwki dodajesz mielona kawę i trzesz brzuch do czerwoności, to poprawi krążenie i pobudzi skórę do regeneracji: - ćwiczenia na brzuch pomogą na mięśnie ze skóra może być różnie; - masuj skórę 2 razy dziennie wcierając ujędrniający krem- nie musi być drogi, wystarczy, że będziesz to robić regularnie :) - może stosować zawijania ciała, są specjalne kosmetyki do tego przeznaczone, poszperaj w necie, coś wyczytasz i możesz kupić; -dbaj, by w diecie było sporo kwasów nienasyconych i możesz jeść galaretki-wiem brzmi komicznie ale pomaga :P To stosowane regularnie pomoże z pewnością :D

Do Gorzka_Słodka_Czekolaadaa ; Po tym wszystkim co ja przeszłam, na pewno nie będę złą matką dla mojego synka. A co do tej co w wieku 30 lat urodziła to nie zamierzam się przejmować. Tobie kochana życzę szczęścia i DUŻO WYTRWAŁOŚCI, bo może być ciężko. Chociaż nie musi :):):*

bez komentarzaaa Może przyhamuj z wyzwiskami tej dziewczyny tak? To że Ty masz ileś lat i decydujesz się na dziecko w wieku 30 lat to Twoja sprawa, tak samo, jak autorki! Co Cię to obchodzi czy to 16latka czy 20? Moja kobieta urodziła mając 21lat, ale chcieliśmy dziecko dużo wcześniej, wiec nie pierdziel głupot na temat wieku ok?

Gość atramencik123
Ja po porodzie jestem już 21 miesięcy. I o wchodzeniu w ubrania sprzed ciąży nie mam mowy. Nie dość, że poszerzyły mi się biodra, to jeszcze został beznadziejny brzuch i zwiększył się obwód pod biustem.

Gość bez komentarzaaa
JA jej kolego nie wyzywam. a co? czyzbys machnal dzieciaka 16nastce i teraz bronisz takie przypadki?;)

Gość Anna Ania Andziula
bez komentarzaaa - Ale ten wątek nie jest na temat wieku autorki, więc po prostu spam robisz. Ona pytala, jak zrzucić brzuszek, a nie czy wiek w ktorym urodzila jest ok, a ta juz musi moralizowac. Sorry za offtop

bez komentarza - nie tylko 16-latki moga potrzebowac pomocy finansowej czy jakiejkolwiek innej, także te "dorosłe' mamy po 20/30/40 -tce moga czasem byc uzależnione od innych. a co miała dziewczyna zrobić? zaszła w ciążę, ok może niezbyt mądre to było ale zapewne nie planowała tego, stało się, to co miała usunąć? pozbyć się "problemu"? myslę że to że urodziła, pomimo opinii takich ludzi jak Ty świadczy o jej dojrzałości, o tym że dorosła do roli matki, a przynajmniej będzie się starała dorosnąć w ekspresowym tempie :) a dziecka na lekcje brac nie musi :) jest jeszcze ojciec dziecka, ich rodzice, dziadkowie, rodzeństwo, nianie z ogłoszenia. jest wiele możliwości :)

Gorzka_Słodka_Czekolaadaa: Ona i tak będzie tu zaraz jechać nam wszystkim, autorce najbardziej, bo przecież nastolatka. A ja ją podziwiam! Urodziła, a nie usunęła, zatrzymała i chce wychować, a nie oddała do domu dziecka. I co najważniejsze kocha synka i chce się dalej uczyć!

Gość ale siara.....
swiat sie wali jak was czytam... popieracie mlode ciaze? i obrazacie ludzi ktorzy twirdza ze rodzenie w mlodym wieku jest zle? czy was POJEBALO????

Nikt mi finansowo pomagać nie musi mądralo :/ Mam rodziców którzy mi pomagają i krzywdy dziecku nie zrobię. A po drugie: szkołe zamierzam skończyć i dalej się kształcić a co do tego " pier*** " to moja sprawa. Mam partnera z którym planuje życie więc z Nim współżyje. Dziwką nie jestem. A skoro wyszło jak wyszło to co do cholery miałam się pozbyć dziecka poprzez aborcje jak to niektóre robią? No wybaczcie. Do takich nie należę :/