Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość astrielllaa

nadmiar/niedobór hormonów płciowych

Polecane posty

Gość astrielllaa

od jakiś dwóch miesięcy biorę flutamid - lekarz wypisał mi go na to, aby zbić androgeny, których naprawdę mam duuużo ponad normę, a przez to hirsutyzm i trądzik, lecz nieraz już wyczytałam, że kobiety nie mogą przyjmować samych 'antyandrogenów', muszą przy tym zażywać estrogeny, i akurat w domowej apteczce 'znalazłam' prawie całe opakowanie 'estrofemu' - moja mama brała to kiedyś z powodu niedoboru estrogenów spowodowanym menopauzą, jedna tabl. estrofemu zawiera 2 mg naturalnego estradiole(estrogenu), no więc, flutamid musze zażywać trzy razy dziennie, prrzy tym jeśli estrofem brałabym razem, o tej samej porze co flutamid, też 3 razy dziennie, to wyszłoby w sumie 6 mg estradiolu dziennie, i tu nasuwa się moje pytanie - czy to nie za dużo? czy długotrwałe stosowanie estrofemu 3 x dziennie po 2 mg może doprowadzić do nadmiaru estrogenów?

Gość astrielllaa
serio nikt nie wie? :( niby max. dawka to 2 mg dziennie, ale chyba nic mi się nie stanie jesli będę brała 6 mg?

Gość uuuuuuuuuupppppppp
ppppppppppppppp

Upadłaś na głowę? jesteś lekarzem? On wie lepiej niż ty co robic. Więc nie bierz nic na własna rękę,