Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cc)

dowiedziałam się dziś ze jestem monstrualna

Polecane posty

Gość cc)

bo w ciazy przytyłam 18 kg. Kurde, zebym ja winna była, ale zero slodyczy, fastfoodów, zero napojów gazowanych, gotowanie na parze i chlebek razowy. No ale cała ciąża leżenie, leżenie i leżenie.... duzo warzyw i owoców, i tony tabletek hormonalnych na podtrzymanie ciaży. Przytyłam 18 kg ale przecież schudnę jak urodze.... a rodze za tydzień. A tu mi sie telefony urywają od rodziny ze strony męża ile ja przytyłam w ciąży....... i zaskoczenie ze tylko 18 kg, bo chyba każdy myśli, że ze 30. Moja teściowa to chyba maczała w tym palce.....

Moja kobieta przytyła 20 kg a po porodzie zeszło 11 od razu. Aż tak bardzo się nie przejmuj:)

I gadaniem innych się nie przejmuj. Ty sama wiesz najlepiej, że dbasz o siebie więc spokojnie:)

Gość ja1987
ja tez przytylam 18 kg i miesiac po porodzie wazylam juz jak wczesniej a 2 tyg po ubieralam ubrania z przed ciazy:P wiec sie nie martw:)

Kochana nie przejmuj się... Ja dopiero co zaczęłam III trymestr, a już mam 13 kg do przodu... Też jestem na lekach hormonalnych, ale leżeć nie muszę. Mogłabym nie jeść nic a i tak mnie przybywa. Początkowo siedziałam przed szafą i beczałam, teraz się nie przejmuję. Tych kilogramów nie widać, a jak będziesz karmić piersią i dużo spacerować z Dzidziulem po świeżym powietrzu to na pewno szybko je zgubisz! I NA PEWNO nie jesteś monstrualna! Życzę powodzenia i szczęśliwego rozwiązania! :)

Gość cc)
o 2 tygodnie juz waga sprzed ciazy..... nie wiem, czy tak szybko schudnę, będę po cc, wiec brzuch chyba wolniej schodzi.... no i faktycznie nie wiem jak te tony leków wpłyną na fakt pózniejszego chudnięcia....Ja daję sobie rok na zrzucenie wagi, tak mi sie wydaje...

Gość ja1987
tez mialam cc i zaraz po zdjeciu szwow kupilam majtki sciagajace i zaczelam nosic stare ubrania :) dasz rade!

Gość ja1987
ty to mozesz na leki jeszcze zwalic a ja niesety objadalam sie czekoladami itp ale szczerze mowiac to jakos nie czulam wtedy tych 18 kg,hahaha jak mnie lekarka wazyla to myslalam ze waga jej sie popsula bo ja jestem taka szczupla ze jak moglam utyc 18 kg! ale druga i trzecia waga klamac nie mogly....

cc sposób rozwiązania ciąży nie ma żadnego wpływu na późniejszą utratę wagi :)

Gość cc)
ja tak podejrzewam ze to luteina, pierwsze trzy miesiące jadłam po 50 tabletek dziennie, potem miesiac po 25 tabletek i kolejny miesiac po 15 tabletek. I tak do 5 miesiąca przytyłam 9 kg, a potem wolniej. A co ciekawe w 8 miesiącu wogóle nie przytyłam a w 9 tylko 1,5kg az mąz myśli, ze sie głodzę, a ja się nie głodzę, po poprostu, nie przytyłam, podobno tak też może być..... Nie wiem czemu ale myślałam ze 18 kg to nie wiele w ciazy, nawet dumna byłam ze w tak trudnej ciaży tylko tyle,,,,, a tu sie okazuje, że jestem postrzegana jak monstrum, ale tylko przez teściową.....

Gość cc)
tez rozważam bieliznę korygującą, ciekawe kiedy można już nosić pas poprodowy po cc, lekarz powiedział ze na orbitrek mogę wejść po 2 miesiącach a aerobik w wodzie po 4 miesiącach od cc..... Ech będę żyleta jak kiedyś......

nie przejmuj sie,moja siostra przytyla 25 kg,miesiac temu urodzila,i juz wazy 17 kg mniej... Ciaza to ciaza,praktycznie kazda kobieta wtedy tyje...

eeee... chyba 5 tabletek... 50 to byłoby trochę za dużo...

Gość a ja to dopiero :)
No to mnie powaliłaś :) Ja w pierwszej ciąży przytyłam 23 kg - w pół roku śladu po nich nie było :) Teraz jestem tydzień przed terminem i mam 26 na plus :) Ale nikt mi nie mówi przykrych rzeczy. Po za tym wiem, że zrzucę szybko :) Trzymam kciuki i pozdrawiam. Nie przejmuj się głupim gadaniem!!!

Gość cc)
to ciąża po in vitro. Ilość tabletek podalam prawidłowo, celowo użyłam słowo leków na tony..... Gdybym nie jadła luteine w takich ilościach nie byłabym w ciazy.....

o mamo... a ja tu się wyćwierzam, że jem po 2 dziennie i tyję... W takiej sytuacji to moim zdaniem Twoja waga jest rzeczą całkowicie normalną. Poza tym biorąc pod uwagę że ciąża jest z in vitro, a więc z pewnością walczyłaś o nią już jakiś czas - waga jest rzeczą którą najmniej powinnaś się przejmować. Ciesz się z bliskiego spotkania z dziecinką, a nie słuchaj głupiego gadania...

Gość jjjjjjjjjjjjj
18 to dużo? Ja przytyłam 14, a prawie do końca ciąży nosiłam swoje niektóre ciuchy, po porodzie po 2 tygodniach już byłam swoich normalnych rozmiarów ;) 12-14 to taki standard, więc 18 to żadna tragedia :)

Gość igunia00
jestem 3 dni po terminie i na plusie 22 kg ,troche duzo ale juz mam plany na dluuugasne spacery zeby zrzucic no i oczywiscie karmic piersia bardzo dlugo..jezeli sie da!

Gość NiuniekAM
Ja zaczynam 6ty miesiąc i już 8 kg przytyłam ale ciąża to ciąża mój mąż pociesza mnie i za każdym razem gdy mam gorszy dzień mówi...A jak ty chciałaś wyglądać w ciąży?i żebym pomyślała o naszej córeczce :)