Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

SKAzana

o której tort?

Polecane posty

Dziewczyny o której u Was na weselu będzie podany tort? Zwykle na weselach jest dopiero po północy i ma to ciekawy efekt, gdyż jest już ciemno, ale zastanawiam się czy nie podać tortu po obiedzie, gdyż: - po północy większość gości troszkę wypiła i nie ma ochoty na bitą śmietanę... - nie ma dzieci, a dla nich to frajda - myślę że każdy taki deser zje ze smakiem:) A wy jak myślicie?

Gość slubujaca za rok
Twoje argumenty są oczywiscie sluszne :) Aczkolwiek wydaje mi sie ze w Polskiej tradycji przyjelo sie, ze tort pojawia sie na sali okolo polnocy. Goscie mogliby sie zdziwic co to za nowe zwyczaje :)

Właśnie tego się obawiam... I braku atmosfery...:/ Nie mogę się zdecydować dlatego proszę o opinie:)

Gość anikola
ja tez chcialam podac tort kolo 23 zeby byl efekt i w ogole. Jednak kelner doradzil nam zebysmy mimo wszystko podali go po obiedzie poniewaz gdy sie go podaje pozniej caly laduje w koszu gdyz ludzie go tylko skubna i zostawiaja. wiec jesli Wam zalezy tylko na efektach to bym podala pozniej ja mimo wszystko zdecydowalalm o podaniu go po obiedzie.

Gość a gdzie tam sie kręci
z perspektywy gościa to wolałabym po obiedzie, nie zaraz ale troszkę po. nocne zagryzanie ciasta jakos mi nie podchodziło nigdy i na tort się nie rzucałam. jeszcze jedno- te płonące cosie w torcie też mi się nie podobają.

u nas był o 21 i wszystkim się bardzo podobało :) to było w sierpniu więc było już ciemno

PO obiedzie. Zostanie podana kawa i wjedzie tort;-) O północy bez sensu-połowy gości już nie ma.

U nas byl przed oczepinami. Goscie byli wszyscy a i dzieci wytrzymale bo do 2 w nocy sie bawily dzieci:) takze tez byly i kazdy jadl ze smakiem. Tyle ze my nie chcielismy jakiegos mdlego tortu bo ja i maz nie cierpimy tortow i byl brzoskwiniowy kazdemu smakowal:) i zeszly prawie wszystkie 3 pietra tortu

Jak tyle głosów jest na "po obiedzie" to przy tym pozostanę:) Ja też nigdy na weselach nie jadam tortów po pólnocy, gdyż nie mam ochoty o tej godzinie na słodkości... A tych palących się rurek na torcie też nie chcę, w ogóle nie podobają mi się torty ozdabiane Bóg wie czym, my będziemy mieli w jednolitej białej masie cukrowej z żywymi czerwonymi różami, bez żadnych figurek:) Miarka dobry pomysł z tą kawą i tortem, myślę że gościom też się spodoba:) Dzięki dziewczyny:)

Mnie się też nie podobały te iskrzące badziewia na torcie;-) Specjalnie wybierałam bardzo ładny tort, żeby go można było podziwiać przed konsumpcją.

Gość lokatka
tez bede miec tort po obiedzie :) wtedy kiedy ciasta i kawa :) u nas zawsze tak bylo i mnie sie to pdoba :P

6 lat temu kiedy brałam slub nie do pomyślenia było by tort był o innej godzinie jak o 24 :D I tak właśnie było u mnie.Całe szczęście zostało jego bardzo mało ;) Ale ostatnio wszędzie gdzie byłam to tort został podany 2-3 godzinki po obiedzie.Ja osobiście byłam z tego powodu zadowolona,widziałam że inni goście również ;) Człowiek nie jest obiedzony,spity,zmęczony więc ma ochotę na słodkości :)

Gość affffffffggg
pierwszy raz slysze ze tort podaje sie po polnocy, u mnei podaje sie po obiedzie

Są dwie szkoły;-) Po obiedzie lub z racami świetlnymi o północy przy oczepinach. Ja preferuje po obiedzie bo większość ludzi ma jeszcze apetyt.

u mnie zaś podawano chwilę przed północą.w sumie były same osoby dorosłe,kilka nie piło bo było autami i też zawsze pamiętam że sporo ciast i tortów albo lądowało w koszu albo wracało do młodych a na moim weselu się zdziwiłam -sporo tortu zostało zjedzone.zostały jakieś resztki,no i zmęczyliśmy je na następny dzień na poprawinach(w domu)

Gość Majówkaa2011
A my będziemy mieć po obiedzie (narzeczony pracuje jako szef kuchni i wie najlepiej) nie ma sensu podawać o północy..:/ zresztą jaka to tradycja?? U nas jest 50/50 :/ O północy będziemy mieć już inne danie równie fantazyjne:D:D

Gość akkkkkkkaaakka
wiecie co ja chodze czesto na wesela i zawsze tort byl po obiedzie:)

Gość akkkkkkkaaakka
he he dodam jeeszcze ze po obiedzie byl podawany tort i zazwyczaj z tymi racami:P

Gość chardoney
Ale nie mówcie że w Polskiej tradycji tort jest po północy. W moim regionie jest tylko i wyłącznie zaraz po obiedzie do kawy i herbaty i jeszcze nigdy w życiu się nie spotkałam żeby był po północy. Faktycznie to nie ciekawie, bo kto już pojedzony śledziami, kolacją itp no i wypity będzie jadł słodki krem i lukier...

Gość kosiana_88
Chodzimy z narzeczonym na wiele wesel rocznie i zawsze tort był tuż przed północą ( race efekt swietlny, a w menu napisane niespodzianka:) ) wtedy tort jedzą tylko kobiety i mężczyźni nie pijący a prawdą jest że nikomu nie smakuje po kolacji i wielu potrwach, które zjedlismy. Wesele mamy za rok i Pan z lokalu zaproponował, aby tort był zaraz po obiedzie do kawy, goście zjedzą smaczniej, a nie beda to wyrzucone pieniadze do kosza. A efekt typu race no cóż po tylu weselach to zaden rarytas takie "świezki" :)

My tort podajemy około 22 nie za późno ale też nie zaraz po obiedzie. :) Będzie już ciemno ale nie będziemy mieć żadnych rac ani nic.

Gość gość weselny
Chętnie zjadłabym po obiedzie, do tego kawa lub herbata.

Gość angela_k30
Też się nad tym zastanawiałam i tort będzie u nas po obiedzie. Ślub w kościele mamy na 17 więc tort pewnie i tak będzie około 20 :) Kiedyś faktycznie tak było, że tort przed czy po oczepinach był, ale od dawna na weselach, na których bywam tort jest po obiedzie . A jakie będziecie miały smaki tortów? Nasz będzie śmietankowy z malinami :)

Dwa piętra czekoladowo- truskawkowe. A dolne dwa orzechowy z alkoholem.

Gość gość
Wiecie może gdzie w Katowicach zamówić tort weselny?

Gość gość
wiem gdzie w Gliwicach,ciastkarnia Marysieńka,umów się na darmową degustację

Gość gość
każda dobra cukiernia robi darmową degustację,wiec wystarczy zadzwonic po cukierniach by sie takich terminów dowiedzieć

Gość gość
a robią darmową degustację?

Gość gość
wzystko zalezy o której zaczyna się przyjecie