Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natalia_1983

IMIĘ DLA DZIECKA

Polecane posty

Gość natalia_1983

Planujemy z Mężem małego szkraba:) I zastanawiamy się nad imieniem. Henryk dla chłopca, Hania dla dziewczynki. Co sądzicie o tych imionach? Jakie są wasze skojarzenia? Jak nazywają się Wasze pociechy?:)

Gość 09090909090
Henryk nie!!!

Gość ,,,,.............,,,,,,,,,,,..
Henryk - nie podoba mi się. Hanna - ładnie, ale wolę Anna :) i tak ma na imię moje dziecię ;)

Ja mamm Hanię:-) A jak była w brzuszku to dopóki nie znałam płci mówiłam do brzusia Heniu. Co zabawne Hania urodziła się w imieniny Henryka:-)

Gość natalia_1983
Paulina, wykrakałaś! Myślę że Henryk to bardzo eleganckie imię, poza tym ma urocze zdrobnienia- Henio, Heniutek...:)

Gość i202
Hania tak ale Henryk nie naprawde odradzam imie Henryk, chociaz kazdy ma swoj gust;]

Henryk- super, męskie imię.Nie wiem dlaczego uważane za starodawne :/ Starodawne to Stanisław, Władysław i inne"-ław". Henryk jest bardzo międzynarodowe i to jest wielki plus, jest łatwe i normalne. Dla mnie brzmi jak Eryk, Patryk i do tej grupy bym je zaliczyła. No i można mieć zarąbiste zdrobnienia: Hendrik, Henry, Harry. Chociaż Henio i Heniek dla kumpli też fajnie. Mam wujka Henryka, jest mega przystojmy, jest strażakiem :) a do tego zarąbiście śpiewa i gra na gitarze. Także skojarzenia jak najbardziej pozytywne. Na peno lepsze niż obecnie popularne: Kuba, Oliwier, Damian, Fabian, Marcel, Kamil, Igor, Filip itp.... Jakoś dla mnie facet musi mieć męskie imię, a nie jak flaptuś- klaptuś. A Henryk takie jest. Do męskich typów dodałabym jeszcze: Aleksandra - ale tych Olków trochę dużo się porobiło :/

Gość vbm
henryk straszne,jak stary dziad