Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natalia_1983

SUKNIA ŚLUBNA + kilka pytań ;)

Polecane posty

Gość natalia_1983

Gość natalia_1983
Zwykle panny młode w urzędzie stanu cywilnego mają na sobie skromne garsonki, sukienki do kolana. Czy suknia ślubna w urzędzie to coś normalnego?

Sama sobie odpowiedziałaś. Skoro zwykle mają garsonki, to suknia ślubna nie jest czymś normalnym. Aczkolwiek nikt Ci przecież nie zabrania jej założyć. To Twój dzień i Ty masz się czuć dobrze. Poza tym ta sukienka jest taka skromna i prosta, że raczej wzbudzisz zachwyt niż sensację ;)

Coraz częściej się odchodzi od garsonek itp. Moja przyjaciółka miała piękna suknię z Cymbeline:-) Twoja sukienka jest bardzo ładna. Wg mnie bardzo pasuje na ślub;-) Będziecie robic potem wesele lub przyjęcie?

podoba mi się tak sukienka.a nie prawda że w usc będziesz dzwinie wyglądać. ja miałam długą suknię białą połączoną z bledziutkim błękitem i tylko we włosach stroik. a po mnie szła para gdzie panna młoda miała ciężką,mięsistą ecru z motywami złotymi i welon za tyłek.

Suknia jest śliczna. :) W USC można być taką samą PM jak w kościele. Możesz mieć i długą suknie i welon itd. to też jest ślub. :)

Gość widziałam takie suknie
na ślubach cywilnych. faktycznie od dawna panny młode wybierają też strojne suknie. ja bym się nie zdecydowała ze względów praktycznych - na ślub kościelny zakładam sukienkę tuz za kolano, z kwiatem we włosach a nie z welonem. ale jest dowolność, a Twoja sukieneczka nie kole w oczy.

Gość sdnksnhikue
Suknia jest śliczna i jak najbardziej możesz w niej iść do USC. Moja przyjaciółka też brała tylko cywilny i miała typową suknie ślubną (bo stwierdziła, że to jedyna okazja taką założyć) i welon. Jeśli sama będziesz się w niej dobrze czuła to zakładaj! W końcu to Twój dzień ;) Wszystkiego dobrego!

Gość ślub to ślub
... więc suknia ślubna pasuje i do kościoła i do USC.

Ja akurat mieszkam blisko USC i przyznam szczerze, że dawno nie widziałam Panny Młodej w kostiumie czy w sukni wieczorowej. Teraz właśnie większość PM zakłada do USC suknię typowo ślubne, także wielkie bezy, z welonem, diademem itp. Bo to ślub, jak każdy inny.

A kto zaklada teraz jakies tam garsonki? Teraz dziewczyny zakladaja normalne suknie slubne, czasem takie ksiezniczkowate a czasem cos prostszego. W ogole to co za podejscie? Ze niby do USC to jak sierotka Marysia masz wygladac? Slub to slub i trzeba wygladac jak milion dolcow :D