Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie oo

Sprawdzenie skuteczności tabletek antykoncepcyjnych

Polecane posty

Gość pytanie oo

Witam.Chciałabym się dowiedzieć czy jest jakiś sposób aby sprawdzić czy na daną kobię działają tabletki antyconcepcyjne? Wiem że jest 1% kobiet które mimo regularnego przyjmowania tabletek zachodzą w ciąże... Boję się że ja jestem właśnie w tym gronie i boje się uprawiać sex bez dodatkowego zabezpieczenia....

Gość cała w chmurach
jest jeden sposób skoro tak bardzo boisz się zajścia w ciąże używaj prezerwatyw , al bo w ogóle nie uprawiaj seksu , może to jeszcze nie czas

Gość fuufuus
a ile masz lat?

Gość pytanie oo
nie boję się aż tak bardzo zajść w ciąże ponieważ jestem już po ślubie. ale na razie nie planujemy dzieci. ślub wzieliśmy w kwietniu więc wolimy troche poczekać. wiecie jak to jest.. a to żebym używała prezerwatywy to tylko dodatkowe zabezpieczenie a ja po prostu chcem się dowiedziec czy ginekolog może jakoś spr czy tabletki anty zabezpieczają mnie przed ciąża?

Gość gfff
tabsy sa bardzo skuteczne, bralam je 5 lat , pol roku temu odstawilam i do tej pory nie zachodze w ciaze...;///////

Gość pytanie oo
a jakie tabsy brałaś? ja biorę Cilest

Gość gfff
nazawa nie ma znaczenia, ten 1 % to skutek nieregularnego zazywania, duzych opoznien, antybiotyki, biegunki , wymioty. tabsy wystarczja i chronia cie od 1 tabletki, wiec do dziela i glowa do gory:) mnostwo znajomych bierze tabsy i zadna nie wpadla, ja nawet pare razy nie wzielam i nic sie nie stalo, wbrew pozorom nie tak latwo zajsc w ciaze.

Gość pytanie oo
podniosłaś mnie na duchu:) dziekuję:) dużo właśnie słyszałam o kobietach które zaszły w ciążę mimo brania tabletek. ale pewnie brały nie regularnie i dlatego źle się to skończyło..

Gość lateksowe wdzianko
dlaczego biegunki osłabiają działanie tabsów? pytam, bo nigdy nie brałam i nie wiem, stosuje zastrzyk anty i tam czegoś takiego nie ma

Gość gfff
w zastrzykach - to nie mam pewnosci co do obnizenia ochrony w razie bieguki ale jesli chodzi o tabsy to jesli w ciagu 3 godzin od zazycia tabletki zwymiotujesz lub bedziesz miala biegunki to tabletka nie zdazy sie calkowicie wchlonac i w organizmie nie bedzie stalej potrzebnej dawki hormonow.

Gość figo fago kawa marago
Zdarzają się ciążę nawet przy regularnym braniu, bez leków, biegunek i antybiotyków, zmian klimatu itp. - po prostu Natura okazuje się bardziej przebiegła od chemii.