Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aiky77

czy Polska jest bogatym krajem ?

Polecane posty

Gość gość
W skali świata - bogatym. W skali europy - średnim.

Gość gość
Wlasnie skoro jestesmt bogatym krajem, to dlaczego tak mało Czechów wyjeżdza do pracy za granice . Wiekszość ludzi ktorzy pracuja w Anglii to Polacy i Rumuni :(

Gość gość
w skali swiata bogatym w skali europy biednym. Na 40 panstw w Europie zaledwie 8 jest biedniejszych od Polski

Gość p1pumba2 wol5as3
przeczytaj sobie ranking czytalem go w gazecie wyborczej dane actual individual consumpcion aic 30 06 2013

Gość gość
Wlasnie skoro jestesmy bogatym krajem, to dlaczego tak mało Czechów wyjeżdza do pracy za granice . Wiekszość ludzi ktorzy pracuja w Anglii to Polacy i Rumuni Kto słyszał o emigrującym Czechu ?

Gość gość
Pierwsze słysze zeby Polak zył lepiej od Czecha . Przeciez Czechy zawsze były bogatsze od Polski nawet za komuny tam sie lepiej żyło Ten tanking włoz sobie w tyłek

Gość jukia
skond mam wiedziec oni przynajmniej cenia swoj kraj mimo ze sa bidniejsi a polacy wyjezdzajom niemcom d**y wycierac bue i fu

Gość gość
ht tp://www.tapeciarnia.pl/tapety/normalne/175908_czechy_praga_zabytki.jpg

Gość gość
Czechy sa bogatsze od Polski.. Takiej biedy jak w Podkarpackim nie ma w żadnym miejscu w Czechach ..

Gość p1pumba2 wol5as3
czy se go wsadze czy nie to i tak jest fakt boicie sie znac prawdy cudze chwalicie swego nie znacie sami nie wiecie co posiadacie

Gość czechzczechvp
ja miszkalem w czechach 8 lat temu urodzilem sie w zlatych horach przyjechalem do polski mieszkam w olesnicy w polsce de facto lepiej mi sie zyje i dobre jedzenie pienkne gury i morze macie tez mazury jest tylko jedem minus drogi ale mi to nje pszeszkadza sory za jezyk nie umiem polskiego zbyt dobze

Gość Pamietam biede
Polska jest bogata bo bogaci coraz bardziej sie bogaca, a biedni coraz biedniejsi ale oni sie nie licza.

Gość coiuytrewq
jestes czechem fajno mam kolezanke ktora urodzila sie w czechach potem wyjechala do polski na studia i nauczyla sie tez polskiego i zostala w polsce mieszka teraz w bytomiu i mowi ze dobrze jej sie tam mieszka

Gość gość
tusk mowil w wydarzeniach ze w 2022 polska bendzie wsrod 20 najbogatszych krajow swiata

Gość kolesiowa
ale nie wiadomo czy ten sukces sie powiedzie ,,tancz jak ci zagraja,,

Gość p1pumba2 wol5as3
jest za durzo liter zlos,iwych jak tak na dzien 10 stycznia. moja ola tak marudzi ze chce do niemiec przeciez mowie ze w pl nie tak zle masz jak ja 19 lat i juz narzekasz

Gość gość
i can forest fight poland is very high development country...matthew f.

Gość emilka233333333
napewno nie. ale jakis kraj 3 świata to też nie jest ;) nie jest bogato ,ale w sumie każdy (prawie) ma dostęp do bieżącej wody, prącu ogrzewania, ludzie nie umieraja raczej z głodu na ulicach jak w niektorych krajach

Gość gość
jak na świat to jesteśmy w tej ,, bogatszej" połowie , jak na Europę jesteśmy biedni

Gość gość
w polsce sie dla mnie baaardzo super mieszka to ze wam sie zle mieszka to wasz problem nie mój. mam dobra prace dom rodzine ,auto za 120,000zł jezdze co roku na riviere i moi znajomi oraz rodzina tez bo tez sa bogaci zarabiam 90,000 pln na miesiac a żona 20,000 fajno jest

Gość gość
a ja jestem milionerem mam firme komputerową łyso ci? mieszkam na wilanowie w drogim apartamencie a polacy mówią ze nędza buuhahah bzdura nedzy niema

Gość gość
nie jest mi łyso ale zazdroszcze ci tych milionów, musze pomyslec o firmie ale samochodowej bo sie znam 110 tysiecy razem z zona bo ja 90 tys. a zona 20000

Gość kokulakocica
przed załozeniem firmy 2 lata temu zyłam z płacy minimalnej teraz mam salon mody i zarabiam ok 30,000miesiecznie nie narzekajcie na polske otwórzcie firme bedziecie zarabiac jak ja lub wiecej czego wam szczerze życze jezdzilam dwa lata temu maluchem a teraz sobie kupiłam inne auto nie znam sie chyba skode jakąś tam a salon otworzyłam sobietam gdzie był stary sklep po mojej babci otrzymałam go w spadku

Gość wołałamniemamadodomu
a ja mam tez firme ale sklep wielobranzowy zarabiam ok 8,000miesiecznie i tak wiecej niz srednia krajowa ale narazie osiem patyków bo firme otworzyłam w pazdzierniku 2013 roku

Gość prawdziwypolakanieanglikktórym
dla mnie praca na zmywaku w walii nie wypaliła zarabiałem tam 800 funtów miesiecznie i wynajęte mieszkanie w cardiff i są tam wysokie opłaty cały czas pada deszcz lub mgła jest wróciłem do polski teraz pracuje jako informatyk bo jestem po studiach informatycznych wyjechalem bo pracy nie było teraz zarabiam 6,000 pln miesiecznie

Gość gość
a co mają polacy że niby są tacy bogaci,tak naprawdę nic nie mają,co samochód uzywany za 10 tys buty za 160 zł,meble wd omu z brw za 1000 zł no ludzie to nie jest wyznacznikiem bogactwa to są zwykłe dobra które powinny być zaspokajane z pracy,

Gość gość
czech są bogatsze od polski kiedyś mój kumpel zarabiał tam 5200 zł jako mechanik

Gość gość
nie obrażaj dobre moje auto kupiłem za 90,000 to kia ceed w salonie w opolu na sławicach bo mieszkam w namysłowie 67km od opola to miasto ma16,000 mieszkanców jest w powiecie namysłowskim ja nie kupuje ruwnież mebli używanych tylko w najlepszych sklepach we włoszech prosto wyprodukowane i drogie ciuchy i buty kupuje w galeriach

Gość wodawodawodzierowna
narzekacie ze w polsce jest bieda czytałam wasze wypowiedzi o tych na tym forum ze jeden to milioner o firmie czyli salonie mody czy o informatyku co wrócił z walii i tamte inne i wasze komentarze to wy im tak zazdrościcie ze głowa boli przestancie żyłka wam pęknie zazdrosc jest beszczelna narzekać to każdy głupi potrafi a robić nima komu narzekacie to otwórzcie własną firme lub znajdzcie lepiej płatną pracę i przestancie jezeli jestescie bezrobotni byc na zasiłku jak darmozjady otworzycie firme bezrobocie zmaleje tez otworzyłam i zarabiam ok 9,000 miesiecznie

Gość gommeq
masz racje tak narzekaja ja byłem na ukrainie zarabiałem tam jako nauczyciel bo jestem nauczycielem tam zarabiałem ok 3,000uhr czyli ok 900/1000 zł teraz wróciłem we wrzesniu do polski i tam jako nauczyciel zarabiam 3600 zł miesiecznie