Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cvr

allegro- czy moge tak zrobic?

Polecane posty

Gość cvr

chce cos kupic w pewnym sklepie ktory ma przecene i wystawic na allegro, ale to nowa rzecz bedzie, podobno jak sprzedaje nowe to musze miec dzialanosc i tu pytanie- czy nikt sie nie przyczepi? jestem w dolku finansowym, na allegro tylko dorabiam, bo pracy nie mam, to nie jest moje zrodlo dochodow wiec nie mam wysokich obrotow czy moge dolaczyc do tego zakupu paragon z tego sklepu? zeby w razie klopotow klient mial podstawy do reklamacji, sklep to uzna, tzn przeciez sie nie dowie ze to nie bylo kupowane niebezpośrednio u niego :P

pewnie że tak przecież mnóstwo ludzi tak sprzedaje...grunt że nie hurtem. Możesz napisać w opisie, że kupiłaś dla siebie ale okazało się, że nie pasuje, że za małe (jeśli to ciuch), lub że nie pasuje do kolorystyki mieszkania (jeśli to np. obraz) :-)

Gość za dużo przed kompem nie
zależy co sprzedajesz. jak jakieś laptopy czy komórki to możesz napisać że jest gwarancja w np. media ekspercie. prędzej ktoś kupi. a jak ciuchy w dużych ilościach to nie warto pisać skąd to masz :)

Gość cvr
hehe, wlasnie tak myslalam zeby napisac ze nie pasuje, bo to sa buty markowe, tylko ostatnio naczytalam sie ze maja allegro kontrolowac i dlatego troche sie zestresowalam

Gość cvr
myslalam aby napisac w opisie ze dołączam paragon ktory w razie popsucia sie butow bylby podstawa reklamacji

Gość cvr
no masz, nie pomyslalam :P racja, na paragonie to zobaczy :P niech to, w takim razie to chyba bez sensu bo nie wiem czy ludzie kupuja buty bez paragonow, ja bym nie kupila bo co zrobic jak sie rozwala?

Gość cvr
nie chce tu pisac nazwy marki, zeby jakis pracownik ich sklepu nie zobaczyl :P ale to markowe buty, drogie, maja opinie solidnych i porzadnych, sama mam takie i bardzo sobie chwale ja wiekszosc ubran kupuje w internecie

Gość cvr
nie szalej, tzn? bo myslalam aby dac 20 zl wiecej niz ja zaplacilam, cala cena bylaby wtedy o ok 40 zl tansza niz na allegro, jakbym sprzedala 2 pary to juz by bylo cos

Gość cvr
owszem, ale rozumiesz sama ze to ich problem juz jest, sprzedajacy chce zarobic i to jest normalne wiadomo ze musze wystawic tanij niz jest to na allegro bo inaczej to nikt mi nie kupi

Gość dziewczyno nawet jak sprzedaje
sz rzeczy używane to musisz odprowadzac podatek! A co właściciele lumpeksów by nie musieli odprowadzać podatków? Albo bym stanęła z moją szafą na rynku i myślisz że bym nie musiała mieć pozwolenia na działalność? W roku możesz zarobić do 3.000 zł - do tej kwoty nie musisz odprowadzać podatku, ale jak pracujesz za 1000zł to już masz w roku 12000zł czyli dużo wiecej niż 3000zł. acha i musisz to zgłosić ze zarobiłaś do 3000 i nie musisz płacić podatku bo jak się wyda to też masz karę jak nic.

Gość cvr
wiem o tym, ale tu chodzi o sprzedaz ciagla jesli sprzedam cos od czasu do czasu to nie musze rejestrowac dzialalnosci, podobno jesli sprzedam cos co mam 6 miesiecy to tez, bo jesli wczesniej to jest to traktowane jak wlasnie zrodlo zarobkow, czy jakos tak? a ja nie prowadze sprzedazy ciaglej, pisalam ze nie mam pracy i do czasu az ja znajde to co zarobie na allegro to mi tylko pomaga przezyc, logiczne ze jesli miesiecznie zarobie jakies 200 zl maks, to nie zarejestruje tego :O

Gość myslałam że pracujesz
i dodatkowo do marnej pensji dorabiasz, więc tak myślę że spoko, a więcej tak rzeczy sprzedałaś? A może jesteś w tym dobra i powinnaś się zainteresować i zacząć na serio sprzedawać? Może niepotrzebnie szukasz pracy, podoba mi się, ze masz nosa :P

Gość cvr
zbyt duzo nie sprzedaje bo sie boje zeby ktos tego nie uznal wlasnie za probe oszukania panstwa, ostatnie czego mi potrzeba to klopoty z fiskusem :P sprzedaz na allegro jakos mnie nie pociaga, ja bym sie chetnie zajela nieruchomosciami, ale nie mam nic :( moja kolezanka ma mieszkanie po babci i nic z nim nie robi, wynajela i sama mieszka z rodzicami, ja bym je tez wynajela, wziela na nie kredyt hipoteczny za ktory bym kupila drugie ktore tez bym wynajela, moze na drugie tez sie da wziac kredyt i je wynajac? :P wtedy pieniedzmi z wynajmu splacalabym kredyty i ktos kupilby mi mieszkanie, kwestia wybrania dobrego momentu na kredyt, bo ostatnio jakos drogie byly, albo moze na tenkredyt kupic cos w stanie upadlosci? to chyba taniej wychodzi ja sie tam na tym nie znam wcale, musze sie jeszcze duuuuuzo nauczyc :P

Gość to się ucz, dobrze kombinujesz
ale możesz się dorobić na allegro żeby inwestować w nieruchomości, praca u kogoś - nigdy tyle nie zarobisz.

Gość cvr
czy az tyle bym sie dorobila, to nie wiem :P ale fakt, ze praca na etacie sie nie dorobie, dlatego musze cos wymyslic, bo dla mojego pokolenia to nawet emerytury nie bedzie :O wiec by moc spokojnie uzywac zycia musze jakos inaczej zarobic pieniadze myslalam ze etat to na razie bylby po to by moc spokojnie w nocy spac, a na boku jakos bym cos inwestowala, z tym ze juz legalnie,nie chce oszukiwac

Gość nie warto oszukiwac
bo tego co się dorobisz to zapłacisz kary jak Cie złapią. Mi też sie marzą nieruchomości, ale żeby zacząć tak naprawde, to nie trzeba mieć ani wykształcenia tylko kase, kase, kase, chociaz wykształcenie tez może byc pomocne :P

Gość cvr
oj tak, do nieruchomosci to kasa kasa kasa, ktorej nie mam :P ale bez obaw, na nieruchomosciach bym nie oszukiwala, ja w ogole jestem uczciwa osoba i teraz nie bede rejestrowac firmy bo po prostu przy takiej sporadycznej sprzedazy, jak pisalam, zarobkach rzedu 200 zl miesiecznie to nierealne