Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samotna w ciąży..

Chyba zdecyduje sie na aborcje, nie widze wyjścia

Polecane posty

Gość Livre_
Owszem,decyzja należy wyłącznie do Ciebie...ALE: -jaką masz pewność ,że jeśli usuniesz ciążę,ten fakt nie wróci to do Ciebie w przyszłościi i nie stanie się obciążeniem dla Twojej psychiki i duszy do końca życia? Dzisiaj nie wyobrażasz sobie samotnego wychowywania,bo przemawiają przez Ciebie -świeże-negatywne emocje i słabość,ale gdzie jest powiedziane,że kiedyś nie zmienisz spojrzenia na swoją sytuację? Znam przypadek kobiety,która w młodości usunęła ciążę i wróciło to do niej na tzw "stare lata" w postaci wyrzutów sumienia i depresji. -jeśłi nie czujesz się na siłach sama wychowywać,przecież możesz oddać dziecko do adopcji.Wiele bezdzietnych małżeństw marzy o dziecku i są w stanie zapewnieć mu godne życie. -jakby nie było,ojcem dziecka jest Twój ex mąż,nawet zdrada nie usprawiedliwia faktu,że decyzje podejmiesz od początku do końca ,sama.Dziecko płodzi się we dwoje i nie jest ono niczyją własnością.

Kobiety od zawsze były zdolne do nieludzkich czynów. Dlaczego nie konsultowałaś tego z mężem, to także jego dziecko a nie tylko twoje jak myśli większość zdemoralizowanych kobiet. Przemęczysz sie 9 miesięcy i będziesz mieć czyste sumienie, oddasz dziecku mężowi on je nakarmi, wychowa itd.

Gość dawnie
czy rozwodzisz się bo on zdradził i już go nie kochasz ? czy on już nie chce być z Tobą? czy on wie o ciąży? czy uważasz,że jak będziesz w ciąży to on może Ciebie wywalić z domu? jesteś tam zameldowana?

Gość Nikt mnie nigdy nie Pokocha
Chcesz zabić dziecko, bo facet okazał się debilem?;/ Kto cierpieć będzie więcej, Ty-żyjąc ze świadomością, że zabiłaś własne maleństwo!! czy on- zostawiając Cię i żyjąc z inną???

Gość a postaw się na miejscu
A czemu dziecko ma płacić własnym życiem za to że jakiś facet nie spełnił kryteriów bycia wzorowym mężem!! Każdy człowiek na świecie może cię zdradzić. Nie maż gwarancji że jak znajdziesz innego faceta to że tamten okaże się wzorowym mężem i cię nigdy nie zdradzi nawet jak urodzisz mu dzieci z przekonaniem że on jest święty. Czy aż życie ludzkie ma zależeć od tego że ktoś spieprzył sprawę jako mąż ? Uprawiając seks chyba wiedziałaś że od tego robią się dzieci ?

Gość kaska25555
samotna w ciąży.. a on wie o tym dziecu ktore nosisz ??

Gość huii
Setki tysiecy kobiet rocznie usuwa ciaze i to calkiem legalnie i maja w dupie te wasze gadki o ludzkim zyciu, niewinnych istotkach itp. Kolezanka obok tez moze byc po aborcji, bo nikt normalny sie tym nie chwali, szczegolnie w Polsce, takze po cholere te wasze nawolywania?? Aby miec dobre samopoczucie, ze probujecie zapobiec czegos, co wedlug was jest zle?? Jak chcecie naprawde pomoc, to zacznij odwiedzac jakis dom dziecka, pomagac dzieciom, wtedy faktycznie zrobicie cos dobrego:O

Gość dawnie
ja nawet nie pozwalam aby psy się rozmnażały kiedy widzę co człowiek potrafi zrobić swoim okrucuieństwem(wczorajsze wiadomości) więc nie namawiajcie jej na coś czego sama nie udżwignie.

Gość Livre_
Kobiety od zawsze były zdolne do nieludzkich czynów. -rasa ludzka,bez względu na płeć,ma sporo na sumieniu......jeśli już mamy skupiać się -tylko- na ciemnej stronie medalu.

Gość grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
'Setki tysiecy kobiet rocznie usuwa ciaze i to calkiem legalnie i maja w dupie te wasze gadki o ludzkim zyciu, niewinnych istotkach itp.' codziennie też zdarzają się gwałty, morderstwa, kradzieże a dokonujący ich mają gdzieś gadki o uczciwości, ludzkim życiu itp.

Gość kaska25555
Ja to widze tak facet frajer zdradzil no ok Nie wiadomo czy wie o dziecku ? Ona z powodu zdrady faceta chce usunąć ciaże bo tak latwiej i wygodniej Moze juz nigdy nie miec dzieci Albo meczyc sie sama i szukac Kolejnego ktory to zaakceptuje ze jest juz dzieciak Psyche bedzie miec dziewczyna zjechaną Wiec moze dajmy sobie spokuj niech sama sie nad tym glowi . Bo tyle ile ludzi na kafe tyle bedzie różnych opini a z tego co napisała i tak usunie

Gość Livre_
prowo --w senise--prowokacja? hmmm...może jakaś pani z prasy szuka natchnienia w necie... w sumie temat stary jak świat

Gość a zawsze szczery
zawsze na kafe :classic_cool: ty chłopie musisz miec nudne zycie :D

Gość Livre_
a chwytliwy jak zawsze --a bo to jeden taki? niektórzy bywalcy kafe mogą być już zblazowani tymi powtarzającymi się wątkami :)

Gość a jjaaaa
Za zdradę męża i rozpierdolone małżeńtwo , zabić własne dziecko :-o Idź Ty kobieto i się utop albo strzel sobie włeb i faktycznie nie rozmnażaj się 🖐️

wiadomość podawana przez telewizornię, matka podała psychotropy 9letniej dziewczynce i chłopcu 7 letniemu......ale jakoś wszystkim obrończyniom życia i przeciwniczkom aborcji, uszło uwagi, to że matka miała 23 lata, a więc zaszła w ciążę w wieku 13lat, "szczęśliwa" nastoletnia mamusia z awansowaną depresją......

Gość a jjaaaa
Dlatego jestem za kastracją idiotek i kretynek takich jak autorka i inne podobne jej .. Ludzie powinno być prawo przymusowej kastracji żeby się nie rozmnażały dalej

Gość to chyba nieodpowiednie
miejsce dla twojego problemu. 99% to zagorzali katolicy chyba. Jeszcze tematy o oddaniu do adopcji!! :-( bez komentarza. powiem ci, ze musisz to przemyslec, bo sam porod i ciaza sa niczym w porownaniu z tym, co przychodzi pozniej. Dlaczego tych wszystkich zagorzalych obroncow nienarodzonych dziec nie ineteresuje fakt co bedzie z dzieckiem juz po wyjsciu z brzucha??!! Los biednych, niechcianych dzieci, ktore sa juz na tym swiecie nie bardzo jest tematem kontrowersyjnym, ale sama aborcja tak! EEHH.. Ja dokonalam aborcji i nie zaluje, jesli moge tak to ujac. Wazne jak do tego podchodzisz..wazne, w ktorym tygodniu, miesiacu jestes..wiesz..tu, gdzie mieszkam, aborcji dokonuje sie przy pomocy pigulek a nie jak w Polsce, mechanicznej, czyli lyzeczkowanie macicy, przez co ja przeszlam i szczerze?? Wcale,bym nie przezyla tego zabiegu, gdyby nie narkoza ogolna..Ale ulzylo mi..I nigdy tej decyzji nie zalowalam.. Nadejdzie dzien, w ktorym bedziesz gotowa na dziecko i jesli to nie jest teraz, to wydaje mi sie, bys podeszla do tego w miare mozliwosci racjonalnie, czyli nie wyolbrzymiajac i robiac z 3-tyg.plodu noworodka, ktory czuje i cierpi!!! Poza tym wiekszosc kobiet ma w zyciu chocby jedna aborcje dokonana, to juz sa fakty. Wiec nie badzmy hipokrytami. Czy myslisz, ze po urodzeniu dziecka, piszac na kafe, ze jest ci zle, ze nie masz pieniedzy, ze jestes sama z dzieckiem, uslyszysz wspaniale slowa tu? Pocisna ci, ze moglas nie puszczac sie albo usunac.

Gość bmblondynie prosze
naucz sie pisac poprawnei po polsku, a przypadek ktory przytoczyles to patologia-to sie nie wlicza bo ona jest wszedzie bez wzgledu na wiek...

Gość aciena21
dziecko nic nie jest winne ! ja mimo zdrady nie pozbyła bym sie ciąży . Dziewczyno nawet tak nie żartuj

Czy myslisz, ze po urodzeniu dziecka, piszac na kafe, ze jest ci zle, ze nie masz pieniedzy, ze jestes sama z dzieckiem, uslyszysz wspaniale slowa tu? Pocisna ci, ze moglas nie puszczac sie albo usunac. no tak, przeciez powinna podac numer konta i ludzie zaczna wplacac pieniadze :-)

Gość grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Poza tym wiekszosc kobiet ma w zyciu chocby jedna aborcje dokonana, to juz sa fakty. Wiec nie badzmy hipokrytami. taaaaaa większość. co za pierdolenie za przeproszeniem.

jeśli czxujesz że aborcja to dobre wyjście to chyba wiesz co robic nikt nie podejmie za ciebie decyzji trzym aj się ( ja bym usunęła)

pierdole.nie???? poczytaj o tym !!! Hipokryzja!!! Nr konta??? A kto w polsce pomaga samotnym matkom????? I W JAKI SPOSOB PYTAM?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? 170 ZL NA MIESIAC?????

DROGA KOLEZANKO, NIKT ZA CIEBIE TEJ DECYZJI NIE PODEJMIE. JA OSOBISCIE JESTEM ZDRUZGOTANA CIEMNOTA I TAKIM PODEJSCIEM WIEKSZOSCI!!

Gość wiesz co??
wez wyjedz z tego chorego kraju,bo tu wszyscy sa w zalobie dalej i nawet ciaz nie mozna usuwac. W krajach cywilizowanych nie uslyszalabys takich wypowiedzi.

Gość zawsze szczery :-)
jestem zdruzgotana tym, ze tak gorliwie wszyscy bronia plodu tej kobiety.