Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciakawa90

Do obcykanych w prawie

Polecane posty

Gość Ciakawa90

Kochani, mam pytanie. Czy jeśli miesiąc mieszkałam u pary, która odnajęła mi pokój, nie miałam żadnej umowy podnajmu, ani nie byłam ujęta w umowie najmu, to czy mogą mi cokolwiek narobić koło dupy? jakkolwiek?

Gość inndygo
ale co masz na myśli ?

Gość Ciakawa90
Np ja im zapłaciłam, a oni powiedzą komuś, że tego nie zrobiłam itp, lub nie wiem jakkolwiek inaczej mogą coś naopowiadać jakichś głupot, i mogę mieć przez to problemy?

Gość inndygo
głupot zawsze mogą nagadać - ale sankcji prawnych z tego nie będzie . A od gadania jeszcze nikomu ręka nie pdpadła :)

Gość Ciakawa90
Ale Ci ludzie to idioci do entej...Więc różne rzeczy mogą im do głowy strzelić

Gość Ciakawa90
To są idioci do entej, nie wiem co im do głowy może strzelić...gdzieś to mam, ale nie chciałabym mieć nieprzyjemnośći

Gość inndygo
to jakby co - też możesz na nich nagadać i będizecie kwita :)

Gość maja swiadków ze mieszkałaś?
masz pokwitowanie że zapłaciłaś? bez umowy to ogólnie moga ci nafikać ty możesz ich skarbówą postraszyc powinni podatek od najmu zapłacić

Gość inndygo
powstrzymanie ludzi od obgadywania bliźnich - to tak jakbyś chciała zatrzymać waitr :)

Gość Ciakawa90
ale np sprawy w sądzie nie mogą mi założyć?...Jeśli mnie nie ma na żadnej umowie, na żadnym papierku podpisu nie skladałam

Gość może powinniście
Ciakawa9 coś mi się zdaje że ktoś tu się wyprowadził i nie uregulował rachunków :-D

Gość inndygo
żeby załorzć sprawę w sądzie musieliby mieć podstawę - czyli umowę . Zresztą to zależy o co chcieliby sie z tobą sadzić . O pieniądze - nie maja szansy

Gość inndygo
już widze jak sąsiedzi opowiadają policji o dziewczynie , która mieszkała tam miesiać - pewnie nawet jej nie zauwązyli . nie zapłaciłaś za wynajem autorko ?

Gość walicja
nie wyniosłaś czegoś nie należącego do Ciebie z tego mieszkania ?

Gość Ciakawa90
Ogólnie między nami to była inna umowa, że za 1 miesiąc nie płacę, bo byliśmy znajomymi, i oni już rzekomo uregulowali płatność co się potem okazało bujdą. Ale miałam dość bo mało tego byli brudasami, i ludzmi ogolnie nie do życia, i powiedziałam że się, wyprowadzam chciałam być ok, i zapłacić za to co zużyłam, czytaj: woda, prąd etc. Ale w naszej umowie ustnej było powiedziane ze za mies za sam wynajem nie płacę. Przy wyprowadzce powiedzieli że mam im zapłacić bo nie zabiorę rzeczy itp, śmieszni ludzie wiem, ale zastanawia mnie czy mogą jakoś mi teraz narobić koło dupy, że nie zapłaciłam za sam wynajem tylko za rachunki - zgodnie z umową

Gość Ciakawa90
Nie, wszytskie swoje rzeczy zabrałam natomiast, żadnych należących do nich, nawet tych na które składaliśmy się na pół

Gość walicja
Jeśli tak to nic Ci nie zrobią

Gość Ciakawa90
A jeśli mnie wyzwała, czyli naruszyła jakiś tam jakiś kodeks...to co mogę z tym zrobić? Świadków nie miałam

Gość walicja
nic ! zostaw już ten problem

Gość inndygo
A jeśli mnie wyzwała, czyli naruszyła jakiś tam jakiś kodeks...to co mogę z tym zrobić? Świadków nie miałam-------------------też nie mozęsz jej nic zrobić - czyli jesteście kwita . Nie szukaj problemu tam gdzie go nie ma - daj temu już spokój , bo jak zaczniesz wiercić im dziurę w brzuchu - to dopiero wtedy moga sie zacząć prawdziwe kłopoty .

Gość Ciakawa90
Ale dlaczego ja mam to tak zostawić? To jest upokarzające dla mnie

Gość walicja
A co chcesz zrobic nie mając dowodów na to ?

Gość Ciakawa90
inndygo --- czyli np co?

Gość Ciakawa90
Nie wiem...w sumie, mam tak potworny mętlik w glowie że masakra. Ale chciałabym im baardzo zaszkodzić...ale nie wiem jak..

Gość inndygo
sama sieprosisz o kłopoty Jak sie wsciekną - pójdą na policje i zgłosża ,zę cos z domu zgineło -. Prawda - nie prawda - ale smród będzie sie za tobą ciagnął i po co ci to ?

Gość walicja
Nie ruszaj gówna puki nie śmierdzi !

Gość Ciakawa90
Może i macie rację??!..Hmm chyba rzeczywiście unieść głowę, i mieć święty jedyny spokój...

Gość czekaj, czekaj -
czekaj, czekaj -mieszkalas czesciowo na tzw.krzywy ryj, i Ty sie teraz jeszcze honorem unosisz? Trzeba bylo samemu sie zaoferowac, ze cos zaplacisz, a nie mieszkac na czyjs koszt ...sorrty, ale tak bezczelnej i glupiej osoby dawno nie widzialam:o🖐️