Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mikrusia...

sezon grzewczy...

Polecane posty

Gość mikrusia...

Witam. Mam pytanko do osób, które maja centralne ogrzewanie i mieszkają w blokach. Ja od lutego jestem szczęśliwą posiadaczką owego mieszkanka, nowiuteńkiego, dopiero co oddanego do użytku. Mam centralne ogrzewanie, ale na ryczałcie, czyli bez liczników, płace z metra kwadratowego za ogrzewanie, by budynek wysechł. Płace nie mało bo 130 zł miesięcznie, no a grzejniki zimne jak dupa trupa. Jak to jest, kiedy się zaczyna sezon grzewczy kiedy kończy???. Dlaczego mam płacić za cały rok użytkowania tej energii, skoro jej nie użytkuję????. Tylko nie piszcie mi o tym, że tak trzeba, bo konserwacja etc...w administracji się tak tłumaczą, a czy wy widzieliście kosztorys tej konserwacji, pomnożony przez ilość lokatorów mieszkających w bloku i podzielony potem by to wszystko się zgadzało???? Tak się utarło, że trzeba i już, nikt nie protestuje, ale ja nie zamierzam przejść nad tym do porządku dziennego.

Gość kakakakakajajaja
bo jakbys płaciła w miesiacach grzewczych tylko to by ci rachuneczek wynosił 600 a nie 130 na klitke w bloku

Gość mikrusia...
pierdoły opowiadasz moja znajoma płaci 74,20 miesięcznie i nie z ryczałtu tylko grzejnikami na licznik

place ok.80zl miesiecznie przez caly rok-mieszkanie 50 m2 kw. zawsze jest zwrot ok 500zl jeszcze pala ale my prawie wcale nie odkrecamy.Nawet w ta zime bylo 20-21C przy zakreconych kaloryferach