Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieodpowiedzialnerodzenstwo

Brat i siostra są całkowicie nieodpowiedzialni!!!

Polecane posty

Moj brat od roku, od smierci swojej zony jest alkoholikiem. Sam wychowuje dwojke dzieci, czesto przychodzi do domu pijany i jest agresywny. Siostra jest jeszcze gorsza, sama wychowuje dziecko które kilka razy uderzyła, gdybym wtedy nie przyszedł na czas nie wiem co by się wydarzyło. Rodzicom nic o tym nie powiedziałem. Myślałe o tym by stać się rodziną zastępczą dla całej trójki. Czy dostane jakąś pomoc finansową?

Gość według mnie e
dostaniesz.

Gość nieodpowiedzialnerodzeństwo
Słyszałem o tym. Głównie to zależy mi na tym żeby tym dzieciom zapewnić spokojne życie. Potrafiłbym to zrobić, tym bardziej że własnych dzieci nie mam i jestem już po dwóch rozwodach.

Gość dereskal
A może szukasz dodatkowych dochodów??? Tak swoją drogą to nie wydaje mi się, żebyś dostał kwalifikacje na rodzinę zastępczą(te dwa rozwody o czymś świadczą)

Owszem, dodatkowy dochod zawsze sie przyda. Ale nie robie tego dla pieniedzy, tylko z milosci do bratankow i siostrzenca. Rozwody, a co rozwod ma do tego wszystkiego? ja zaraz po rodzicach jestem najblizsza rodzina dla tych maluchow. Chce stworzyc tym dzieciom rodzine! Sam tez dobrze zarabiam, mam duze mieszkanie i dzieci moglyby sie do mnie wprowadzic.

Gość dereskal
Wierz mi te rozwody to jest problem... No i musiałbyś rodzeństwu udowodnić, że źle opiekują się dziećmi, to nie jest takie proste.

Gość robisz to tylko dla pieniędzy
czy z miłości do dzieci??:O

Nie licz ze tu o tej porze zyskasz konkretna odpowiedz... W końcu każdy tutaj zaadoptowałby trojkę dzieci bez żadnych dopłat ze strony państwa. Należą się jak najbardziej ale długa droga do udowodnienia przed sadem ze są złymi rodzicami. Ile dzieci maja lat?

Weź se jeszcze kilka dzieci z domu dziecka......................... wiesz jak na tym zarobisz:classic_cool::classic_cool: