Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość plaiczeerrrr

BŁAGAM POMOZCIE...UGRYZLA MNIE OSA 5 MINUT TEMU A NIE WIEM CZY JESTEM UCZULONA..

Polecane posty

Gość plaiczeerrrr

jezu cala sie trzese bo boje sie ze jestem uczulona.. jak tak to koniec.. co robic? nie mam wapna w domu ....a moze uczulona jestem na osy ??

Gość panga niedotykalska
zaraz sie dowiesz jak zaczniesz puchnac:Ppoczekaj chwilke

Gość tez go loffciam
sronA, JAK BYS BYLA UCZULONA TO BYS TU NIE PISALA TYLKO JUZ LEZALA PADNIETA 🖐️

Gość plaiczeerrrr
w miescie mieszkam ale kolo blokow mnie dopadla...

Gość plaiczeerrrr
PRZECIEZ OD CZASU UGRYZIENIA DO WYSTAPIENIA REAKCJI ALERGICZNEJ MIJA CZASEM GODZINA...WIEC GROZI MI TO JESZCZE..TO ZE NIE PADLAM OD RAZU TO CHYBA NORMALNE

Gość patrzcie ona
nie pisze :( może wezwiemy ambulans? :o

jest ok, skoro nic sie nei dzeieje, zadlo wyciagnij jesli jest, jak napuchnie nie panikuj, bo to zejdzie. chyba, ze naprawde jestes uczulona, to po szoku cos sie moze stać ,ale wtedy waln na pogotowie nie na kafe. moja matka tez nigdy nie byla uczulona, nieraz ja pozadlilo, a w zeszlym roku jak jąą uzadlila w palec, to miala atak:O 4 adrena;lliny :O ledwo przezyla, teraz nawet okna nie otwiera

Gość patrzcie ona
jednak nie jest uczulona :p

Gość plaiczeerrrr
JAKIE ADRENALINY..

Gość plaiczeerrrr
nie straszcie pliss..ja tu juz z nerwów schodze :(:(nie widze żadła nigdzie..

Gość no adrenalina
lek, 0,1 mg/kg masy ciała

moja mama ma słabe serce, a uczulenie wyszło o latach. reanimowali ją na moich oczach, a moj ojciec jakimis szmatami ja na zimno okładał. musiała być jeszcze dobe potem w szpitALu, bo mozę wystąpić tzw atak wtórny. autorko nie panikuj, skoro jest ok, piszesz tutaj i zle sie nie czujesz, to nier masz uczulenia. spuchnie i zejdzie:) wiem sporo na ten temat

Gość plaiczeerrrr
KOCHANI ALE JA MAM PRAWO SIE BAC..PRZECIEZ NIE WIEM CZY NIE MAM UCZULENIA NA OSE..ZROZUMCIE ZE JAK MAM TO KONIEC BO WSTRZAS ANIFILAKTYCZNY MOZE BYC I KONIEC..PAMIETACIE TĄ AKTORKE CO JA OSA UGRYZLA I UMARŁA..od tego czasu boje sie os..mój sąsiad zdrowy chlop i tez nie wiedzial ze ma uczulenie i ugryzla go w aucie jak jechal osa i umarł..bo mial uczulenie na osy.. WIEC JAK MAM SIE NIE BAĆ??:( WIEM ZE NA PSZCZOLY NIE MAM UCZULENIA ALE NA OSY NIE WIEM BO NIGDY MNIE W ZYCIU NIE UGRYZLA..AZ DO DZIŚ..

Gość dawno nie byłam a weszłam
"PRZECIEZ OD CZASU UGRYZIENIA DO WYSTAPIENIA REAKCJI ALERGICZNEJ MIJA CZASEM GODZINA...WIEC GROZI MI TO JESZCZE..TO ZE NIE PADLAM OD RAZU TO CHYBA NORMALNE" reakcja alergiczna taka zwykła a szok anafilaktyczny to jest jednak lekka różnica :O przy szoku anafilaktycznym reakcja jest natychmiastowa, puchnie się i nie można oddychać, trzeba podać wyżej wymienioną adrenalinę i coś na alergię

Gość plaiczeerrrr
A TWOJA MAMA MIALA OD RAZU TEN ATAK CZY PO CZASIE OD UGRYZIENIA ???

jeśli minęło tyle czasu to szoku anafilaktycznego już nie będziesz miała 🖐️

Gość kiljjuusr
CO WY JEJ mówicie.....szok anifilaktyczny moze wystapic nawet dzien po ugryzieniu a nie ze od razu zawsze

Gość kiljjuusr

"Wstrząs anafilaktyczny jest ostra reakcja alergiczna,z silmymi objawami.Całe ciało jest porażone w przeciągu kilku minut pod wpływem ekspozycji alergenu. Powodami mogą być : jedzenie,ukąszenia owadów,leki."

od razu, była na podworku, podjadała owoce. nagle jej sie slabo zrobiło, od razu cała napuchła, zrobiła się sina delikatnie mowiac. była w takim stanie, ze reanimacja chuja dała, mozna powiedziec, od razu adrenalina, ale nie było tetna, dlatego dali jeszcze 3. do dziś wszewdzie ma adrenaline. w domu, pracy, lazience. spokojnie teraz ci nic nie bedzie, skoro nadal jest ok. ale jutro o tej orze niech ktos przy tobie bedzie, tj pisalam wyzej moze byc atak

kciukiem, ale atak wtórny może być jak jest atak, a ona go nie ma, tylko panikuje. chyba, że własnie padła przed komputerem, i dlatego nie odpisuje :O

Gość kiljjuusr
ATAK MOZE SIE POJAWIC O KAZDEJ PORZE NAWET JUTRO

dla upewnienia się przejrzałam kilka stron medycznym i tam jest informacja, ze reakcja wystepuje od razu po ekspozycji na alergen

dlatego pisze, skorocteraz jest ok, to jest dobrze. atak moze miec nawet osoba nieuczulona, ale jutro w porze ukąszenia, bo dzis juz nic nie bedzie, a puchniecie, to nromalna reakcja

Gość jołki połki and wiadro
mnie ugryzla osa dwa lata temu. nie mialam na nic uczulenia i po ugryzieniu reke mialam spuchnieta 2 tyg do szpitala trafilam kiedy zaczely mi dretwiec palce...nic nie wiadomokazdy inaczej reaguje

Gość plaiczeerrrr
to ja 🖐️ jednak miałam alergię i nie przeżyłam :o ps. piszę z piekła, za dobre zachowanie dostałam godzinę dostępu do netu :)

Gość prrrrrrrrrrrrrr
nie zyje umarłam

Gość ojojojojojojojojojoj
???

Gość gość
Octem albo cytryną posmaruj