Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiktoriiiaa257

mam 19 lat chce byc mama...Poradzcie mi prosze

Polecane posty

Gość wiktoriiiaa257

sprawa wygląda tak ze mimo swojego młodego wieku chce zostać matką...byłam już raz w ciąży i poroniłam nie krytykujcie mnie od razu nie jestem gówniara co się jej nudzi w życiu fakt faktem wpadłam za pierwszym razem miałam wtedy 18 lat i do teraz nie mogę sie pogodzić ze śmiercią mojego maleństwa chce z chłopakiem starać sie o dziecko ja pracuje i uczę sie on tez pracuje jak myślicie czy dobrze chcemy zrobić? proszę o rady

Gość spróbuj woskowe plastry
niedobrze. poczekajcie ze dwa lata.

Gość wiktoriiiaa257
dlaczego mamy czekac? ja juz nie daje rady ze soba mam taka obsesje na punkcie dzieci

Gość gość121
czy 19 lat to nie za mało na takie decyzje? Jeżeli planujecie wspólną przyszłość to powinniście jeszcze trochę zaczekać z ciążą i dziecko. Ja uważam, że najpierw powinien być ślub, jakieś większe plany typu mieszkanie itp., a dopiero później dziecko. Będzie Wam wtedy o wiele łatwiej i dziecko będzie miało odpowiednie warunki do życia. Pozdrawiam i życzę szczęścia :)

Gość spróbuj woskowe plastry
obsesję sie leczy. a ty jesteś za mało dojrzała. poczekajcie.

Gość wiktoriiiaa257
mamy w planach ślub z mieszkaniem też nie ma żadnego problemu

Gość plaireta
To tęsknota za utraconym dzieckiem . Powinniście poczekac !

Gdybyś była pewna swojeje dezyzji to nie pytałabyś na kafe :-) A tak szczerze ja w tym wieku nawet nie pomyślałam o macierzyństwie a już z pewnością o tym by się świadomie starać :-) Ale to Twoja decyzja

Gość jimanjka
Z czego sie utrzymujecie? Ile zarabiacie miesiecznie? Jakie macie oszczednosci? Co z mieszkaniem? Na te pytania sobie odpowiedz i zobacz czy masz warunki do posiadania dziecka. Chyba, ze zamierzasz rodzicom "sprezentowac" utrzymywanie wnuka?

Gość wiktoriiiaa257
ja wiem jestem bardzo młoda jak na planowanie dziecka ale jest mi bardzo ciezko

Gość lkdd
Myślę że nie.

Gość wiktoriiiaa257
moj chlopak pracuje u kuzynk a w formie budowlanej co dla miesiaca jada do francji wtedy ma 2 razy wiecej kasy ja pracuje jako pomoc informatyka w rodzinnej firmie i mam miesiecznie ok 2000

Gość wiktoriiiaa257
przepraszam za błędy

Gość ndulka
no wlasnie napisz cos wiecej o swojej sytuacji, gdzie mieskacie i jakie macie warunki

Gość wiktoriiiaa257
mieszkam kolo wrocławia z warunkami to jest ok ja mam mieszkanie ktore dostałam do babci jest wyremontowane itp inna opcja to ze moglibyśmy mieszkać u niego.. pozatym mój chlopak jest troszq starszy ode mnie ma 24 lata

Gość gość121
Jeżeli macie mieszkanie, dobrze zarabiacie i będzie stać Was na utrzymanie siebie, domu i przede wszystkim maleństwa, i jeżeli oboje na prawdę tego chcecie to decyzja należy tylko i wyłącznie do Was. Ja jednak uważam, że to trochę za wcześnie i powinniście zaczekać... :)

Gość hghgfhgfhf
szklanka zimnej wody, masz mnostwo czasu na rodzenie dzieci, rozumiem twoja chec do posiadania dzidziusia zaraz po poronieniu, bo mialam to samo, chcialam zajsc jak najszybciej zeby nie myslec o tamtej ciazy, i po 2 latach doczekalam sie kolejnej:) radze wszystko przemyslec na chlodno,