Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość delikatnaaa

Ziemnianki zapiekane

Polecane posty

Gość delikatnaaa

Mam pomysł na ziemniaki:) Obrałam 5 dużych ziemniaków, do garnka z kostką rosołową, łodyżkami szczypiorku i trzema małymi cebulami. Chcę ję troszkę podgotować, żeby przeszły zapachem cebuli i szczypiorku. A potem myślę żeby je włożyć w folię alunimiową i upiec w piekarniku:) Myślicie, że to dobry pomysł?:) będzie to miało jakiś smak?:)

Gość juikuiiiiiiiii
pewnie, będą super. ja wkładam do piekarnika surowe i piekę, ale jak podgotujesz to szybciej dojdą

Gość delikatnaaa
O jak super, że jest jakis odezw:) Bo jeszcze apropo tego pieczenia:) Bo kiedyś już tak piekłam, ale bez gotowania wcześniej i przypalały mi się do blaszki;/ tą stroną na której leżały;/ tzn folia sie nie rozdarła, z zewnątrz było ok, ale w środku przypalony i przykeljnony do folii;/ jak zrobić żeby się tak nie działo?

Gość delikatnaaa
Kładę je bezpośrednio na tej blaszce co jest w piekarniku, nie w żadnym naczyniu czy coś. Tą blaszkę może polać olejem?

Gość juikuiiiiiiiii
aha, zapomniałam dodać, ze ja piekę w skórce, coby mieć namiastkę ziemniaków z ogniska

Gość dfgnj
nie używaj kostki rosołowej-benzoesan sodu powoduje raka, uzywaj ziól naucz sie nimi uzyskiwac smak wtedy bedziesz mogła nazywac sie pra2wdziwą kucharka..wrzucic kostke rosołową kazdy idiota potrafi...

Gość delikatnaaa
No właśnie, apropo ziół:) to zanim zawinę w folię to chcę posypać ziołami prowansalskimi i czerwona słodką papryka:)) Tylko wpadłam na to jak już rozpuściła się kostka:)

Gość delikatnaaa
Powiecie mi jeszcze jak to zrobić, żeby się nie przypalały? Za wysoka temperatura, czy coś?:)

Gość delikatnaaa
Halo halo?:))

Gość delikatnaaa
Pomóżcie:)

Gość delikatnaaa
Up, Up:)

Witam żeby się nie przypaliły to trzeba blaszkę polać olejem i raz na jakiś czas te ziemniaczki przemieszać wtedy będą jeszcze lepsze ponieważ będą podpieczone z każdej strony no i oczywiście temperatura nie może być za wysoka bo ci się tylko podpieką i będą suche.Ja zazwyczaj surowe wkładam do piekarnika najpierw obsypuje słodką papryką,majerankiem,czosnkiem i solą(nie za dużo)mieszam wszystko razem żeby każdy ziemniak był dobrze obtoczony i na blaszkę i do piekarnika.Życzę smacznego

Gość delikatnaaa
aha, tylko że ja piekę w folii aluminiowej...

Gość delikatnaaa
To jak to robić żeby ta folia się nie przypalała?