Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość delikatnaaa

Ziemnianki zapiekane

Polecane posty

Gość delikatnaaa

Mam pomysł na ziemniaki:) Obrałam 5 dużych ziemniaków, do garnka z kostką rosołową, łodyżkami szczypiorku i trzema małymi cebulami. Chcę ję troszkę podgotować, żeby przeszły zapachem cebuli i szczypiorku. A potem myślę żeby je włożyć w folię alunimiową i upiec w piekarniku:) Myślicie, że to dobry pomysł?:) będzie to miało jakiś smak?:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość juikuiiiiiiiii
pewnie, będą super. ja wkładam do piekarnika surowe i piekę, ale jak podgotujesz to szybciej dojdą

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość delikatnaaa
O jak super, że jest jakis odezw:) Bo jeszcze apropo tego pieczenia:) Bo kiedyś już tak piekłam, ale bez gotowania wcześniej i przypalały mi się do blaszki;/ tą stroną na której leżały;/ tzn folia sie nie rozdarła, z zewnątrz było ok, ale w środku przypalony i przykeljnony do folii;/ jak zrobić żeby się tak nie działo?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość delikatnaaa
Kładę je bezpośrednio na tej blaszce co jest w piekarniku, nie w żadnym naczyniu czy coś. Tą blaszkę może polać olejem?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość juikuiiiiiiiii
aha, zapomniałam dodać, ze ja piekę w skórce, coby mieć namiastkę ziemniaków z ogniska

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dfgnj
nie używaj kostki rosołowej-benzoesan sodu powoduje raka, uzywaj ziól naucz sie nimi uzyskiwac smak wtedy bedziesz mogła nazywac sie pra2wdziwą kucharka..wrzucic kostke rosołową kazdy idiota potrafi...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość delikatnaaa
No właśnie, apropo ziół:) to zanim zawinę w folię to chcę posypać ziołami prowansalskimi i czerwona słodką papryka:)) Tylko wpadłam na to jak już rozpuściła się kostka:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość delikatnaaa
Powiecie mi jeszcze jak to zrobić, żeby się nie przypalały? Za wysoka temperatura, czy coś?:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość delikatnaaa
Halo halo?:))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość delikatnaaa
Pomóżcie:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość delikatnaaa
Up, Up:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Witam żeby się nie przypaliły to trzeba blaszkę polać olejem i raz na jakiś czas te ziemniaczki przemieszać wtedy będą jeszcze lepsze ponieważ będą podpieczone z każdej strony no i oczywiście temperatura nie może być za wysoka bo ci się tylko podpieką i będą suche.Ja zazwyczaj surowe wkładam do piekarnika najpierw obsypuje słodką papryką,majerankiem,czosnkiem i solą(nie za dużo)mieszam wszystko razem żeby każdy ziemniak był dobrze obtoczony i na blaszkę i do piekarnika.Życzę smacznego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość delikatnaaa
aha, tylko że ja piekę w folii aluminiowej...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość delikatnaaa
To jak to robić żeby ta folia się nie przypalała?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×