Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zwiędła róża:((

PROSZĘ O RADĘ

Polecane posty

Cześć. Jestem z chłopakiem który pali marihuanę a mi bardzo to przeszkadza. Powiedział mi o tym na początku naszego związku że robi to od 8 lat przy czym nigdy nie sięgnął po po cięższe narkotyki i nie zdarza mu to się często bo tak średnio raz na miesiąc. Ja postawiłam mu warunek że jeżeli chce ze mną być to musi definitywnie z tym skończyć. Przez 3 miesiące tego nie robił a teraz mi oznajmił że wczoraj palił z kolegami, choć bardzo go prosiłam by tego nie robił. On ciągle tłumaczy że poprzez palenie nie robi nic złego wręcz przeciwnie utrzymuje pokój ducha. Brakuje mi argumentów by przemówić do rozsądku. W gruncie rzeczy to dobry chłopak który bardzo się stara ale nie mogę tego znieść że w jest od tego uzależniony i niszczy przez to swoje zdrowie. Jak myślicie czy można być z taką osobą która od czasu do czasu popala i nie robi przy tym złych rzeczy?

Gość julka55555
No to zależy od Ciebie... jeśli jesteś w stanie to znieść...ja np. nie chciałabym takiego chłopaka który pali zioło... jeśli myślisz o nim poważnie to się dobrze nad tym zastanów bo z tego mogą być same problemy

zaangażowałam się w ten związek i bardzo się starałam by tego nie robił, ale nie dałam radę. Dzisiaj z nim zerwałam i nie wiem czy dobrze zrobiłam, bo w gruncie rzeczy to dobry człowiek...

Gość julka55555
Myślę że dobrze zrobiłaś na pewno stać Cię na kogoś lepszego widzę że jesteś rozsądną dziewczyną i znajdziesz kogoś kto będzie Ciebie wart a on jeśli mu zależy pewnie jeszcze będzie chciał żebyś wróciła a jeśli nie to widocznie nie było warto ;)

dziękuję Julka za rade ale jest mi ciężko, mam nadzieje że z czasem będzie łatwiej wiem ze marihuana nie uzależnia fizycznie ale umysłowo więc po co uciekać w takie używki, nie lepiej życie przeżyć na trzeźwo.

Bardzo, bardzo dobrze zrobiłaś! Ten chłopak nie był ciebie wart.

Gość julka55555
Nie przejmuj się nim.Rozumiem że jest Ci ciężko.Moim najlepszym sposobem na zapomnienie o chłopaku jest zabawa...może nie jest to najlepsze rozwiązanie ale ważne że skuteczne