Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iwonaaa25

PYTANIE DO NAUCZYCIELI!!!

Polecane posty

Gość iwonaaa25

Drodzy koledzy po fachu, zwracam się do Was z pytaniem o to, jaką ocenę wystawić uczniowi, który był na moich lekcjach 3 razy w ciągu semestru. Nie oddał mi pracy domowej, nie był na kartkówce i sprawdzianie, ale po mojej prośbie do klasy, by go powiadomiła o konieczności zaliczenia kartkowki i sprawdzianu - przyszedł na lekcję i zaliczył to i to na 5. Ma teraz 3 oceny: 5,5 i 1 z pracy dom. (bo nie oddał i powiedzialam ze juz termin minął). Kazałam mu jeszcze odpowiadać z lekcji bieżących (ma odp. jutro). I moje pytanie teraz: czy jeśli odpowie mi na 5 to mogę mu postawic 5? Czy raczej powinnam (czy mogę w ogóle ??) obniżyć mu ocenę końcową z powodu tak dużej nieobecności?

Gość zbadaj tarczyce
LO czy gimnazjum? Nie jestem n-ką, ale na Twoim miejscu postawiłabym mu 3 albo 4 - o piątce nie ma mowy, bo liczy się też stosunek do przedmiotu. No chyba że miał jakiś ważny powód dla którego nie chodził do szkoły :)

Gość iwonaaa25
No wlasnie zastanawiam się nad 4. Co do powodu to zapytam się go jutro co jest powodem tak dużej nieobecności. Uczę w technikum :)

Gość nie jestem nauczycielka ale
mysle ze jakbys postawila mu 5 to byloby to nie fair w stosunku do osob, ktore systematycznie chodzily na zajecia i wszystko na czas zaliczaly...

A ja dalbym 5, ze wzgledu na to ze ma wiedze, a to ze przedmiotu ine lubi czy nei szanuje mnie nie interesuje, trzebab yc obiektywnym :)

Gość zuzannapani
w zasadzie masz prawo go nie klasyfikować, uczeń powinien byc obecny na co najmniej 50% lekcji

Gość iwonaaa25
Hept Ale obiektywnośc to także spojrzenie na stosunek do przedmiotu. Nie wiem, czy obiektywna będzie 5ka dla ucznia, który był na lekcji 3-4 razy, a dla innego, którego 2-3 razy nie było :)

mysle ze z ta 1 piatki bym mu nie dala, co do czworki to jesli by mial frekfencje to tak. ale z tego co wiem jezeli nie ma frekfencji jest nieklasyfikowany , wiec pomysl sama

Gość iwonaaa25
psychiczna tortura no własnie nic na ten temat w statucie nie ma :( bo czytalam go kilka razy

Gość iwonaaa25
maniulkaaa No frekwencję ma niską, ale ma 3 oceny, więc nie mogę go nie klasyfikować

Stosunek do przedmiotu? A ja myslalem ze sie wymaga od uczniow wiedzy, a nie stosunkow... No coz. Sprawiedliwosc? Kto mowil ze zycie jest sprawiedliwe? Inni uczniowie tez niech nie przychodza, jezlei pozniej beda w stanie pozaliczac na 5. Ja jestem dosc liberalny wiec domyslam sie ze moje zdanie sie nie podoba :)

mysle ze 4 bedzie ok,choc inni z czwórką,którzy chodzili systematycznie mogą sie wkurzyc:)o 5 nie ma mowy;)

Gość nauczycieeelkaaaaa27
no sorry,ale ma jedną pałe. Więc skąd ta piątka? A może gdyby chodził do szkoły miałby więcej gorszych ocen? Z tego co mówisz ma u Ciebie 73 procent. A to z kolei jest słaba czwórka.

Ty naprawde jesteś nauczycielką? Co z tego ,że ma 3 oceny? Nie było go więcej niż 50% w szkole to jest nieklasyfkowany i to ,że ma 3 oceny nie gra roli. Fajnie,że nie jesteś mendą ale chyba wypada lepiej zapoznać się z warunkami jakie obowiązują uczniów. :)

Gość iwonaaa25
nauczycielkaaaaa27 Uczę tam dopiero 4 miesiąc i to dopiero moje pierwsze wystawianie ocen, więc nie dziw się, że jeszcze wszystkiego nie wiem.

nieklasyfikowany, 3 oceny można nawet na 1 lekci zdobyć, napisać spradzian, przynieśc prace dodatkową i np udzielać sie n alekcji, nie pobłażaj i ie naciągaj, pewnie jeszcze gnojek nie m azwolnienia, jeśli ma przewlekła chorobę i musiła leżeć w szpitalu to dałabym max3, jeśli nic nie ma to zostawić na 2 rok !! przeczytałąś statut?? chyba wszedzie trezba mieć min 50 %

Był na 3 lekcjach i zastanawiasz się jaką ocenę mu postawić? Nieklasyfikowany

Gość tiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
a póżniej sie dziwią,ze taki delikwent wszystkich z autorytetem ma w przysłowiowej duupie.Jeszcze nagrodę mu daj.TiAAAAAAAAAAA Tutaj takie nieuki się pojawiaja na cafe i wielkich myslicieli udaja

owszem,jeżeli ma problemy zdrowotne bez problemu wystawiłabym dobrą ocene-wiadomo zdrowie najważniejsze. Ale skoro wychowawczyni na ten temat nic Ci nie mówila to raczej chodzi tutaj o czyste lenistwo. Tak z ciekawości, czego uczysz?

Gość warkoczyk
Powinnaś w ogóle go nie klasyfikować skoro opuścił tyle lekcji. Sama się wkopałaś, bo powinnaś zawiadomić rodziców, że grozi mu ocena niedostateczna (miał tylko jedną ocenę: 1) i wtedy musiałby zdawać na dopuszczający, a Ty pozwoliłaś mu zdać zaległe rzeczy normalnie. I jeszcze mu teraz 4 chcesz dać... Współczuję Twoim uczniom. Nie dziwię się później, że się skarżą na niesprawiedliwość nauczycieli. Zajebisty dałaś przykład reszcie klasy, nie ma co. Z taką inteligencją to za miotłę i korytarze wycierać, a nie dzieci uczyć.

Gość iwonaaa25
nauczycielkaaaa27 Uczę etyki. Aha, jesli chodzi o frekwencję to muszę powiedzieć, że wszystkich lekcji do tej pory było 10. Mam 2 godz pod rząd jednego dnia i duzo przepadło (ferie, święta, rekolekcje). Więc był nieobecny na 7 z 10 lekcji.

hm, ja miałam taką sytuację w 3 LO i dostałam na koniec 2 ! Moja mama jest nauczycielką i wystawiłąby 3 pewnie...

Gość nie jestem nauczycielem ale
jak postawisz piątkę to niestety inni uczniowie pomyślą że nie warto chodzić na twoje zajęcia bo i tak mogą dostać 5 przychodząc na same sprawdziany itp. sytuacja naprawdę ciężka, jeżeli faktycznie powód jego nieobecności okaże się istotny to możesz pomyśleć góra o 4, ale jak nie to nie dopuść do tego aby otrzymał kolejną 5 i postaw mu na koniec 3.

powiedz mu, ze jesli nie odpowiada mu 3 to go nieklasyfikujesz i niech pisze egzamin na wyższą ocene... Albo teraz dostanie 3 i niech za rok chodzi to bedzie wyższa ocena. Niech ma nauczke bo za rok zrobi to samo...

Gość iwonaaa25
Nie, 5ki to już na pewno nie postawię, tylko zastanawiam się nad 4ką.

no wyżej jak 3 to nie ma mowy, ja wiem jak to jest, potem bedzie śmiech że zrobił z nauczycielki debilke... A inni będą pokrzywdzeni. Jeśli wiedze ma to niech pokaże to za rok. Powiedz mu, że jesli za rok bedzie wychodzic mu 4 a bedzie na Twoich lekcjach to postawisz mu 5, ale teraz za to olanie 3 i juz...

jeśli koles olewa ewidentnie to 3... i tak jak wyżej pisałam. Inna sprawa jeli opuszcza lekcje z przyczyn rodzinnych czy zdrowotnych to tylko wtedy 4...

Jako uczennica stwierdzam, że jesteście popierdoleni. Co to ma być? podstawówka? Szkoła ponadgimnazjalna nie jest obowiązkowa. Kurwa. Potem pretensje, że szkolnictwo schodzi na psy. Gówniarzowi się należy nieklasyfikacja. Nauczył się byle gówna raz w roku i od razu 5? czego Ty uczysz?

Gość aha i ach
jak ponad 50% nieobecnosci, to nieklasyfikowanie. A ze klasówkę zaliczył na 5? Łatwiej mu było, bo pisał później i wiedział mniej wiecej co dałas.