Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowawelonka

Akwiarium kula!

Polecane posty

Gość nowawelonka

Mam problem. Dostałam welonkę, czerwonego kapturka. Akwarium miałam w domu wczesniej - dość duża kula. Rybka pływa juz dwa dni, jednak widzę że nie pasuje jej nowe otoczenie. Cały czas siedzi na dnie. Teraz przeczytałam, że nie powinno się trzymać rybek w kuli. Chciałabym oddać zwierzaka spowrotem do zoologicznego, gdzie był kupiony. CZy jest możliwość, że przyjmą welonke?

akwarou kula dla welonka równa sie smierc w najblizszym czasie....

Gość Kafeterianka252
Przyjąć-przyjmą, ale to nie wezmą za nią ani grosza. ps. zwierze to nie zabawka, a trzymanie ryb w kulach jest zabronione.

Gość nowawelonka
własnie przeczytałam, że prawdopodobnie rybka niedługo zdechnie, natychmiast zrobiło mi się jej zal i jestem zła na siebie ze skazałam ją na cos takiego ! nie mam nikogo znajomego kto rybki choduje, jedyna możliwość to oddać ją do zoologicznego.

Gość kula to męczarnia
dla rybek. Kup jej normalne akwarium i drugą rybkę do towarzystwa!

Gość cze pauki
kobieto, nie torturuj tego zwierzątka :( albo odżałuj te parę złotych i oddaj welonka albo kup normalne akwarium

Gość cze pauki
wzięłabym od Ciebie rybkę, nawet zapłaciłabym, żeby tylko się nie męczyła

ehh.. widzę, ze co poniektórzy mają problem z czytaniem ze zrozumieniem.... do autorki - myślę, że nie powinno być problemów z przyjęciem rybki (zwłaszcza za darmo). na wszelki wypadek lepiej wcześniej zapytać.

Gość nowawelonka
nie róbcie ze mnie potwora, nie wiedziałam że będzie się tam biedak źle czuć. Oddam ją jutro, ryby nie interesują mnie tak bardzo żeby kupować normalne akwarium, tą dostałam i nawet się ucieszyłam.

Gość a to pieknie!
jak tego nie wiedzialas to trzeba zagladac na fora dla akwarystow!!!!

Gość nowawelonka
czyli mam czuć się winna? nie liczą się intencje założenia wątku ? CZy naprawde wszystko jest tylko białe i czarne?

nie masz czuc sie winna i nie sluchaj tych deklów ppełniłas bład przyznałas sie ok teraz oddaj rybke albo kup normalne akwarium ja tez kilka usmierciałam zanim sie połapałam co i jak

Gość gosc434
autorko - nie przejmuj sie, to nie Twoja wina,że wśród nastolatków szerzy sie wtórny analfabetyzm. Ja jakoś bez problemu doczytałam, że tą rybkę DOSTAŁAŚ, gdy zobaczyłaś, że nie zachowuje się normalnie POSZUKAŁAŚ infomarcji, a następnie postanowiłaś ją ODDAĆ, bo nie chcesz jej męczyć:]

Gość karotka bordotka
a dlaczego nie mozna trzymac w kuli?

Gość onomatopejajjj
Dzięki, stanisław jerzy lec to jednak mądry człowiek (myśle tu o jego wypowiedzi o internecie, której nie przytoczę, żeby nikogo nie obrażać). W takim razie rybka wraca do "domu"

Gość nowawelonka
Dzięki, stanisław jerzy lec to jednak mądry człowiek (myśle tu o jego wypowiedzi o internecie, której nie przytoczę, żeby nikogo nie obrażać). W takim razie rybka wraca do "domu"

dlatego ze kula nie wpływa zdowo na rybki dusza się i slepna poza tym kula jest za mała na welonki które potrzebujea 110 litrów!!1 na dwie rybki