Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcąca czy nie chcąca ?

34 lata i dziecko ?

Polecane posty

Witam Jestem 10 lat po ślubie. Przez pierwsze dwa lata bardzo staraliśmy się o dziecko. Nie wychodziło, więc udałam się do lekarza. Pani doktor stwierdziła, że NIGDY dziecka nie urodzę. Po tej wizycie przepłakałam tydzień. Drugi i trzeci lekarz także potwierdził diagnozę pierwszego. Ciężko było nam pogodzić się z tym faktem, ale poukładaliśmy sobie jakoś to nasze życie we dwójkę :) Jakieś pół roku temu mocno rozchorowałam się, ( ale to zupełnie inna historia) i trafiłam w ręce fantastycznych lekarzy. Okazało się, że "przy okazji" wykryto przyczynę mojego braku macierzyństwa. Pan doktor w szczerej rozmowie "dał" mi 98% szans na urodzenie dziecka (po podjęciu kuracji). Tylko, że teraz to ja już nie wiem... Czy mając 34 lata, poukładane życie warto zdecydować się na dziecko ?

Gość ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
nawet sie nie zastanawiaj,na starosc bedzie jak ''znalazl''i dzieci...........i wnuki.........nawet sie nei zastanawiaj,powtarzam:)

Tak sobie myślę, czy nie jestem już za stara na rodzenie. I to jeszcze pierszego dziecka Na porodówce dwudziestoparolatki, a tu przylezie taka "babcia" :D

Gość hgfhghgfhgffffffffffffff
jaka babcia ja mam prawie 36 lat i gdzies za rok lub dwa planujemy nastepne dziecko, nie przesadzaj

avanti ;) kuracja i siuuup bedziesz miała kochane maleństwo za stara? pozytaj o tej co miała ponad 60 lat ;)

Gość tak jasne bo jestes
pierwsza kobieta na swiecie która rodzi w takim wieku. Weź przestań. Co ma wiek do rzeczy? Albo chcesz mieć dziecko albo nie, i to jest jedyne nad czym sie musisz zastanowic, a nie nad wiekiem. Moja mama miala 33 jak mnie urodzila, tez bylam pierwszym dzieckiem. Co w tym niespotykanego?

Gość huihl
za granica, to bylabys na porodowce jedna z wielu 30latek, a taka 20latka to byloby dziwadlo, ktore albo wpadlo albo jest cudzoziemka(np. z polski)

Hmmm Byłam pewna, że mnie tu śmiechem "zabijecie", a tymczasem ... Czyli co ? Pieluchy i kołyska ? :D

Sama jestem zdziwiona swoją reakcją na tą wiadomość, za którą kilka lat temu wszystko bym oddała. Może to dlatego, że właśnie przez te kilka lat jak widać dość skutecznie zadziałała moja wewnętrzna "terapia" - tzn. wmawianie sobie, że przecież brak dziecka to nie koniec świata !

Wiek się zmienił -> mam już 35 lat. Ale walka nadal trwa :)

Otulona a ile masz lat ?

Gość otulona jak na
taki wiek jestes bardzo infantylną kobietą.Chyba jeszcze ''nie doroslas'' do dziecka :O a tobie autorko życzę powodzenia :)