Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość laik laik

zasady allegro

Polecane posty

Gość laik laik

Nie bardzo pojmuje.nigdy nie kupilam nic na allegro. prosze o wyrozumialosc. O co chodzi? np cena minimalna to 1 zl, zalozmy ze ja daje 10 i jest to moja ostatnia oferta-konczaca licytacje.czy mimo kosztow przesylki np 100 zl kupuje naprawde dana rzecz za 10 zl? Chodzi mi o kupno mebla, ktory wg mnie wart jest sporo kasy. O co tu chodzi?

Gość kto to jest Ilona (17l.)
aukcja może się zacząć od złotówki. Jeśli koło ceny nie ma napisu, że "cena minimalna nie została osiągnięta", to nawet jeśli aukcja się zakończy i będziesz wygrywającą, to jednak do transakcji nie dochodzi. Natomiast jesli takiego napisu nie ma, aukcja się kończy, Ty dałaś najwięcej, to oczywiście, jest możliwe kupienie mebla za dyszkę :) przy czym zdarza się, że mimo to Sprzedający wycofuje oferty, bo "cena go nie satysfakcjonuje", ale to rzadko się zdarza i przede wszystkim u początkujących Allegrowiczów.

oj sorry, w pierwszym zdaniu powinno być "jesli koło ceny jest napis, że..." :)

Gość laik laik
dziekuje bardzo za wyczerpujaca odpowiedz-choc to dziwne po co zaczynac od 1 zl jak lepiej zaczac od ceny minimalnej-to mnie zdziwilo.

no zdarzają się tacy :) a to tym bardziej bez sensu, bo jeśli cena minimalna nie zostanie osiągnięta, to allegro odciąga od tego jeszcze jakąś prowizję :)

Gość laik laik
Serdeczne dzieki-podejrzana osobka ze mnie dam sobie spokoj. Bo jak mozna licytowac Ludwika XV od 1 zl i po co???Ech szkoda slow