Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dodaj nowy temat..............

czy warto jest isc na studia

Polecane posty

dzienne plus zaoczne majac 25- 27 lat ?

Gość jakie kierunki?

Gość 2468
po przekroczeniu jakiegos wieku (chyba 25 albo 26lat) nie można już rozpoczac studiów dziennych, chociaż ponoć to zależy od uczelni, lepiej dowiedz sie czegos dokladniej na ten temat jesli chcesz poważniej myslec o studiach dziennych🖐️

Gość mylisz sie mozna rozpoczac
studia po przekroczeniu 26-go roku zycia :)

Gość 2468
Nie twierdze że tak jest na 100% ale z kilku źródeł słyszałem że na niektórych kierunkach (na uczelniach państwowych) nie przyjmuja osob po 26roku życia na studia DZIENNE (na zaoczne oczywiscie przyjmuja). W każdym razie sprawdzić nie zaszkodzi jesli kogos ten temat interesuje;)

Gość mylisz sie mozna rozpoczac
Aha, byc moze ze na niektorych kierunkach na uczelniach panstwowych tak rzeczywiscie jest... znam osobe, ktora rozpoczela studia dzienne w wieku 45 lat, i dlatego napisalam ze mozna.

Nie pytalam sie czy mnie przyjma czy nie tylko czy warto :) Nie ma juz ograniczej wiekowych chyba oprocz teatralnej i medycyny .

Gość zalezy od kierunku

politologie lub administracje moze jeszcze cos mi przyjdzie ciekawego do glowy, ale nic z nauk matematycznych

Gość dlaczego nic z mat?

kompletnie nie mam pomyslu na jaki kierunek moglabym isc z nauk matematycznych .Troche zmarnowalam lat , przez swoje podroze i teraz czas cos zrobic z wyksztalcenie, a raczej z brakiem.

z jego brakiem

Gość dlaczego nic z mat?
na studia to chyba powinno sie isc zgodnie z zainteresowaniami, gdzies tak slyszalam... :o ale jesli kompletnie nie masz pomyslu to moze wybierz cos na co bedzie zapotrzebowania, podobno nie maja kompletow na kierunkach scislych, ale najbardziej optymalna bylaby chyba ekonomia a potem odpowiednia specjalnosc

Gość hmmmmmmmmmmmm....
Podróże to fantastyczna sprawa także nie nazwałabym tego czasu zmarnowanym:D:D:D to Twój wielki skarb. A jeśli lubisz podróżować poznawać nową kulturę może spróbuj cos w stylu: kulturoznawstwo. Najlepiej wejdz na strone jakiegoś uniwerku np. UW i zerknij na spis kierunków moze coś Ci sie rzuci w oczy;) Pozdrawiam!:)

Tak niby nie zmarnowany , ale studiow nie mam :( Myslalam o Ekonomi, ale najbardziej interesowalaby mnie politologia i godzin jest dosc malo.

Gość tylko ze wieksze jest
prawdopodobienstwo znalezienia pracy po ekonomii niz po politologii, prawda? :)

Dokladnie , dzieki za pomysl z kierunkiem ekonomia. Generalnie marzy mi sie fajna praca , w ktorej moglabym sie rozwijac, ale niekoniecznie musi to przynosci wielkie pieniadze. Jaki uniwersytet najlepiej byloby wybrac , jesli chodzi o ekonomie ?

Gość zalezy skad jestes
i czy chcesz daleko wyjezdzac na studia...

Warszawa , ale co z ta politologia , naprawde jest to taki straszny wybor ?

Gość znam dwie osoby po politologii
jedna pracuje w banku druga w SG... ale to jeszcze o niczym nie świadczy :)

Moze macie jakies fajne propozycje kierunkow dla troche starszych :) Moze cos przeoczylam , jakis kierunek

Gość idź na turystykę masz doświadc
zenie

Gość wesołe jest życie
po 26 roku zycia nie mozna dziennie studiowac m. n. malarstwa na akademii plastycznej w Krakowie WRRRRRRRRRRRR Ja tez nie mam studiow i nie zaluje, nie mialam na nie czasu, ochoty, oraz nie wiedzialam czego chce, dzis wiem i wybieram sie wlasnie na studia, od pazdziernika

a ile masz lat? i na jaki kierunek sie wybierasz /

Gość taka jedna panienka
ja się wybieram na studia ale na te, które przerwałam kilka lat temu. też na dzienne bo zaoczne mi się nie kalkulują finansowo a mam prawie 27 lat. długo zwlekałam z tą decyzją ale to silniejsze ode mnie bo uwielbiam ten kierunek. życzę powodzenia w wyborze i rekrutacji :)

Gość jarekwie
zawsze jest czas by się dokształcać i walczyć o to co najważniejsze

Gość dezirra
Ciężko powiedzieć. Żeby nieźle zarabiać trzeba wybrać dobry, ciężki kierunek. Sama jestem po studiach i pracuję na państwowej posadce za byle jakie pieniądze:( Moja znajoma jest fryzjerką po zawodówce, ma zakład i jej pensja jest 3 razy większa od mojej. Nawet w dobrym sklepie zarabiają więcej ode mnie. Studia tak ale dobre.

Wolalabym wybrac cos co mnie interesuje , wtedy wiem ,ze skoncze je na przyzwoitym poziomie. A praca , byle przynosila mi satysfakcje, pieniadze nie musza byc duze. Chyba mam troche dziwne podejscie do zycia; rozumiem, ze fryzjerka zarabia duzo, ale nie ma perspektyw na awans , nowe wyzwania , tylko kasa, cos takiego mnie nie interesuje. Masz 27 lat i na ktory rok sie wybierasz ? Myslicie , ze duzo osob jest takich ciut starszych na studiach dziennych ?

Przegladam wlasnie stronki z kierunkami , a co myslicie o stosunkach miedzynarodowych podobno dosc latwy kierunek z niewielka iloscia godzin

Gość ojojojjjjjjjjj
skoro nie chcesz nic z nauk matematycznych to zdecydowanie doradzam Ekonomię, przeciez to przewaznie przedmioty gdzie trzeba liczyć..