Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dudka_futka

pytanie do znajacych sie na grafice, design, photoshop,illustrator...

Polecane posty

Gość dudka_futka

jak zrobic takie litery jak na tym plakacie? http://www.bypass.lu/article.php3?id_article =815 chodzi mi o P i T "Party Time" czy to jest robione recznie czy sa gotowe czcionki do zaladowania do photoshopa? i ten niby kwiat obok napisu bypass, tez recznie np.w illustratorze czy sa gotowe do sciagniecia?

Gość dudka_futka
podniose

Gość a ty jej pomożesz co
NIE WCHODZIC KASPERSKY ZABLOKOWAŁ

Gość dudka_futka
podniose

Podobne czcionki mozna sciagnac, natomiast nie mam pojecia czy dokladnie te (nie znam wszystkich czcionek) Kwiaty tak samo - sa rozne wzory w tzw. obrazkach Clipart, ale nie znam wszystkich Clipartow Zarowno Cliparty, jak i czcionki potrafie sobie sama zrobic

Gość dudka_futka
trzydziestolatka a robisz na illustratorze czy photoshop? i najpierw recznie szkicujesz olowkiem i poprawiasz na illustratorze czy odrazu na ktorysm z tych programow? WeWo dzieki :)

Gość dudka_futka
wewo a jak zaladowac to do photoshop?nigdy nowych nie ladowalam

Ja rysuje w Corelu (w Illustratorze rzadziej) - to programy do grafiki wektorowej. Zalezy co rysuje - jesli jakies proste kwiaty, czy zawijaski, rysuje je z glowy i od razu na komputerze W Photoshopie co najwyzej dodaje efekty typu trojwymiarowosc

Gość dudka_futka
trzydziestolatka dzieki!

Dutka Futka Instalujesz te czcionki normalnie pod systemem (pewnie Windows) - Panel sterowania > czcionki > zainstaluj nową czcionkę. I tak jak Energiczna napisała. Illustrator i Photoshop to dwa odmienne programy, choć maja kilka cech wspólnych. Pierwszy służy do grafik wektorowych, czyli rysunków określanych wzorami matematycznymi, a drugi do grafiki rastrowej, czyli wszystkiego co się składa z punktów o różnych kolorach, odcieniu i nasyceniu.

Gość dudka_futka
wewo czyli obrazki , rysunki, ilustracje, najlepiej tworzyc i przeksztalcac w Illustrator a zdjecia i wszelkiego rodzaju przerobki na nich w Photoshop,tak? bo jak do tej pory tak to rozumialm ,hehe :O

W rzeczy samej. Chociaż widziałem ludzi rysujących kreskowo w MS Paincie, jak i prace wektorowe wyglądające bardzo naturalnie, rastrowo..

Gość dudka_futka
to wszystko mnie tak interesuje, ciekawi a zarazem pojawiaja sie pytania i 1000 niewiadomych!! gdzie moge sie tego wszystkiego dowiedziec?jest jakas strona www? jakies forum? bo tutoriale i kurs juz mam ,ale czasami nie ma w nich konkretnych odpowiedzi na konkretne pytania