Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chyba sie troche przerazilam

nie wiem co sie stalo;/

Polecane posty

dziewczyny pomozcie. niedawno zaczelam brac yasminelle, ale w zwiazku z tym, ze dostalam ostrej grzybicy, odstawilam tabletki (bylam gdzies na 9.-10. tabletce) i juz ich nie biore od dwoch dni. 1. tabletke wzielam 28.04. grzybicy nabawilam sie kilka dni temu. poszlam do gina, zaczelam brac leki, takze clotrimazolum dopochwowo. i dzis czulam w szkole, ze ze mnie cos leci. balam sie ze to znow uplawy (ktore zaczely ustepowac). w domu patrze, a na wkladce krew! normalnie jakbnym okres miala;/ nie wiem czemu tak?? czy to nagle odstawienie yasminelle rozregulowalo mi okres? i jak mam leczyc grzybice skoro mam okres;/

28.04 to tez byl moj 1. dzien cyklu.

upppppppppp

Gość jajajajajajajajj
jezeli odstawisz tabletki w ciagu brania opakowania to normalne ze dostajesz okres, tzn krwawienia...to tzw krwawienie z odstawienia lecz tym razem przyspeszone

Gość może to być
krwawienie z odstawienia, choć trochę krótko brałaś. A tak w ogóle przy yasminelle u mnie występowały plamienia w środku brania tabletek - więc i to może być. Rozumie, że jesteś bardzo młoda, więc hormony mogły być silne i mimo kilku tabletek wystąpiło krwawienie z odstawienia.

Gość bojabojaboja
Podczas brania tabletek nie masz okresu jako takiego. To prosta odpowiedź, po prostu dostałaś krwawienia z odstawienia. Tak organizm reaguje na przerwe w dostarczaniu hormonów w czasie 7dniowej przerwy - właśnie krwawieniem i tak samo zareagował jak odstawiłaś tabletki, nic nadzwyczajnego. Natomiast na czas krwawienia odstaw leki dopochwowe przeciw grzybicy. Jak już się skonczy normalnie dokończ kurację. Nie rozumiem dlaczego nie otrzymałaś takiej informacji od lekarza:/

ja wiem, ze krwawienie z odstawienia wystepuje przy tabletkach, ale myslalam ze wtedy, gdy sie ich wezmie powiedzmy 21 juz, a nie przy naglym odstawieniu. no niewazne:P a lekarka moze dlatego mi nie powiedziaa, ze leczenie moze zostac przerwane, bo decyzje o odstawieniu tabletek podjelam pozniej juz, po wizycie u lekarza. ok dzieki dziewczyny. a ktoras moze wie, czy przerwanie leczenia na grzybice sprawi ze bedzie mnie to dalej meczylo np. tak jak teraz, czy przynajmniej okres troche przeplucze mnie tam w srodku na tyle, zeby nie powstawaly te swedzace uplawy? bo przyznam ze to clotrimazolum dopochwowo szybko mnie oczyscilo z tego syfu i nei chcialabym znow miec tych uplawow.

Gość bojabojaboja
Co innego pewnie jakbyś jeszcze nie wzięła nic, ale jak piszesz, że po Clortimazolum było lepiej, to krwawienie niczego nie pogorszy. Ważne tylko, żebyś dokończyła później leki nawet jeśli nie zauważysz już objawów, bo kuracja może okazać się nieskuteczna i grzybica wróci.

ok dzieki. 🌻