Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama co książki szuka;-)

Jaką dobrą książkę polecacie na temat wychowania dziecka powyżej 1-go roku życia

Polecane posty

??? :)

Gość Yukuthama Miko si
a może coś pani Doroty Zawadzkiej ?

podniosę:)

podniosę:)

Drugi i trzeci rok życia dziecka Eisenberg Arlene, Murkoff Heidi E., Hathaway Sandee E. Wydanie poprawione i uaktualnione Kolejny po ?W oczekiwaniu na dziecko? i ?Pierwszym roku życia dziecka? bestsellerowy poradnik dla matek i ojców. Nieocenione źródło informacji na temat: rozwoju dziecka w drugim i trzecim roku życia odżywiania pielęgnacji chorób wieku dziecięcego rozwiązywania problemów wychowawczych wychowania dziecka w rodzinach niepełnych dziecka adoptowanego dziecka specjalnej troski. Opowiada na setki pytań dotyczących drugiego i trzeciego roku życia Czy moje dziecko rozwija się prawidłowo? Po czym poznać, że dziecko jest chore? Jak sobie radzić z napadami złości? Czym i jak karmić dziecko? Jak nauczyć korzystać dziecko z nocnika? Jak wychować dziecko, aby wyrosło na dobrego człowieka? bardzo dobra ksiazka, polecam.

"Mądrzy rodzice" Margot Sunderland Pierwszy praktyczny podręcznik dla rodziców i opiekunów, opisujący najlepszy sposób wychowania dziecka. Kompletny i kompetentny poradnik pomocy, oparty na badaniach naukowych. W jaki sposób dotyk, śmiech i zabawa stymulują hormony zwiększające umiłowanie życia? Jak reagować na napady złości i łzy? Co zrobić, by nasze dzieci nie cierpiały w przyszłości powodu depresji, lęku i innych problemów z równowaga psychiczną? Fakty i mity na temat popularnych teorii sposobów wychowania. ta chyba jeszcze lepsza bo dotyczaca tylko wychowana i wzbogacona zdjeciami i ilustracjami. badzo fajnie sie ja czyta, jest wyjatkowo ciekawa. tu recenzja: Najlepsza książka o wychowywaniu dzieci! (2008-11-23) Joanna Wójcik Więcej o recenzencie To prawdziwa przyjemność móc zrecenzować tę książkę, ponieważ jest ona zdecydowanie najlepszą pozycją dotyczącą wychowywania dzieci, jaką do tej pory czytałam, a czytałam ich już mnóstwo. Książka jest bardzo przejrzysta, jej treść opiera się na najnowszych badaniach naukowych, dotyczących rozwoju mózgu dziecka. Dodatkowo książka jest pięknie wydana, okraszona mnóstwem zdjęć idealnie dopasowanych do konkretnej treści, jaka w danym rozdziale jest omawiana. Choć, jako rodzic, od zawsze intuicyjnie stosowałam się do postulatów w niej zawartych, to jednak zajmuje ona honorowe miejsce w mojej domowej bibliotece. Szczerze polecam, każdy rodzic powinien przeczytać "Mądrych rodziców" i wziąć sobie treść książki do serca.

ABC Mądrego Rodzica: Inteligencja Twojego Dziecka-http://zlotemysli.pl/fantastyczne,1/publication/show/6542/abc-madrego-rodzica-inteligencja-twojego-dziecka.html ABC Mądrego Rodzica: Droga do Sukcesu-http://zlotemysli.pl/fantastyczne,1/publication/show/6264/abc-madrego-rodzica-droga-do-sukcesu.html ABC Mądrego Rodzica: Skuteczna nauka ortografii-http://zlotemysli.pl/fantastyczne,1/publication/show/6404/abc-madrego-rodzica-skuteczna-nauka-ortografii.html

Gość Marcinek1990
Temat w sumie dawno został założony lecz odpowiedzi konkretnej nie widzę . Przychodzę rodzicom na ratunek !!! Mój Kuba ma półtorej roczku . Codziennie czytam mu książeczki przed spaniem . Duży wybór znajdziesz tutaj http://zuzutoys.pl/24-ksiazki-od-1-do-3-lat . Mam nadzieje że pomogłem :D

Gość gość
W Paryżu dzieci nie grymaszą - Druckerman Pamela. nie jest typowo od 1 roku, ale mi się sprawdziła, sporo fajnych rad.

Gość gość
Polecam na spokojne wieczory zakupić sobie książkę, która bardzo dobrze wspominam - "Ścigając marzenia W pogoni za złotem"

Gość gość
Polecam "Uśmiech Losu" - autor: Wiktor

Gość gość
Dobra książka! "Uśmiech Losu"