Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eeeetameee

czy dziecko dwa lata, 3 miesiące powinno już być sadzane na nocnik?

Polecane posty

Gość eeeetameee

Pytam bo mam koleżankę, ostatnio podrzuciła mi dziecko na dzień - mała cały czas w pampersie i jeszcze jej na nocnik nie sadzała. Powiedziałam jej, że chyba powinna już na nocnik siadać, to się ze mną prawie pokłóciła. Zastanawiam się czy mam rację?

Gość moja odkad skonczyla
17 miesiecy to chodzila w dzien bez pampersa - robila siusiu i kupke do nocnika ( sama wolala ) jak miala 21 misiecy pozegnalismy sie z pielucha na zawsze - bo po nocce miala suchego pampersa. wiec ponad 2 latnie dziecko powinno juz dawno byc oswojone z nocnikiem

Gość eeeetameee
też mi się tak wydaje, że to już duże dziecko. Specjalnie nocnik wygrzebałam jak wiedziałam że będę się opiekować - a tu zapas pampersów na cały dzień i zdziwienie na twarzy, że jak takie małe dziecko na nocnik - ze ona jeszcze nie robi:(

Masz rację,dziecko w tym wieku warto przyzwyczajać chyba najwyższy czas.Nie żeby na siłę ale pieluchę warto zdjąć i popróbować.

ja to moja sadzałam na nocnik jak skończyła 8 mies, nie ucze jej jeszcze wołac ale o sam fakt obcowania z nocnikiem.

Moja ma 22 miesiące ale jeszcze nie chce na nocnik, na razie to na niego siada ale nic nie zrobi

Gość dajcie swoich dzieciom
do zjedzenia zawartosc pieluchy. szybko naucza sie do czego sluzy nocnik.

Gość moj maly ma 2lata i 4 mc
i od kilku dni jest sadzany na nocnik, wczesniej tez były próby - nieudane:( oklaski, nagrody - te sposoby u nas nie zadziałały. Załatwia sie do nacnika jak akurat na nim siedzi. Kupe czasem zawodał ale siku jeszcze nigdy - wiec są dzieci ktore sa gotowe duzo wczesniej a sa takie ktore potrzebuja wiecej czasu. Niie wolno robić nic na siłe, krzyczeć ani dawać klapsy, bo tez słyszalam ze niektórzy daja klapsy jak dziecko zrobi siku w majtki:(

Gość moj maly ma 2lata i 4 mc
tak czytam co piszą niektóre osoby i wyciągam wnoski, że napewno nie maja swoich dziecki albo to kompletne idiotki