Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mia_Czterdziestka

Mój partner - mój nastoletni syn

Polecane posty

Od pewnego czasu spotykam się z mężczyzną rozwodnikiem. Sama mam nastoletniego syna, którego wychowuję samotnie. Partner zapewnia, że doskonale rozumie, że syn pochłania mi dużo czasu i w pełni to akceptuje (w słowach). Sam ma córkę, kilka lat młodszą od mojego dziecka. Ostatnio we czwórkę wybraliśmy się na wycieczkę. W założeniach miała to być impreza integracyjna. Chciałam byśmy powoli stawali się rodziną. W trakcie zwiedzania partner zwracał się tylko do swojej córki. Tylko jej tłumaczył znaczenie eksponatów czy wydarzenia historyczne. W samochodzie wszystko co mówił, kierował w stronę córki, zaczynając każde zdanie od imienia córki. Czułam się jak piate koło u wozu. Mojemu synowi było to obojętne, bo on najchętniej spędziłby czas w swoim towarzystwie. Gdy zwróciłam uwagę partnerowi, że dba tylko o swoje dziecko, zaczął się tłumaczyć, że córka najmniej wie i trzeba jej o wszystkim opowiedzieć. Równocześnie podejrzewa mnie, że ja jestem o córkę zazdrosna. A to nie jest tak. Ja po prostu poczułam się zlekceważona. Potem było trochę lepiej. Partner zwracał się do wszystkich, ale we mnie pozostała igła w sercu. Nie wiem, czy takie zdarzenie jest dobrym prognostykiem na przyszłość.

Gość dsasadsasda
Zly temat a nawet tragiczny, nastepnym razem mysl co piszesz bo wygladalo jakby Twoim partnerem byl Twoj syn. Podszywacze Cie teraz zjedza.

Gość Mia__Czterdziestka
Nawet jak sie kochamy ze partnerem, to on woła córkę i każe jej patrzeć, aby sie edukowała

Gość moonka2
No bardzo nieladnie, ja tez poczulabym sie zlekcewazona, przez to, ze facet ignoruje moje dziecko. NIeladnie...

Gość misssss
Poczułaś się urażona i słusznie, mam nadzieję, że to pierwsza i ostatnia "wpadka" Twojego partnera.

Gość moonka2
może kup sobie nowego partnera ?

Gość zejdźcie na ziemię
85 % facetów nie akceptuje dzieci partnerek z poprzednich związków - to norma. Pytanie do ciebie, czy potrafisz tak żyć?

że wam się chce na stare lata jeszcze bawić w takie związki... :-o nikt wam nie broni uprawiania seksu itd. ale po co te idiotyczne wycieczki i ciągnie dzieci... :-o