Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mazda81

trądzik

Polecane posty

Czy udało się komuś z was zwalczyć trądzik? Jakie są na to najlepsze sposoby bez jednoczesnego rozwalania sobie cery? I wydawania majątku...:/? Jeśli ktoś z was zna coś naprawdę skutecznego, to dajcie znać.

Gość atramencik123
Ja wydawałam fortunę. Stosowałam wszelkie antybiotyki, maści, żele, kremy, autoszczepionkę, tabletki antykoncepcyjne... Czasami trochę pomagało, czasami nie. Urodziłam dziecko i dalej mam problemy z cerą. Jednak zdecydowanie mniejsze niż kiedyś więc mogę pozwolic sobie na chodzenie bez grubej warstwy fluidu. Także ja gotowej recepty nie podam bo sama chciałabym ją znać i mieć cerę jak "dupcia niemowlaka" :)

Gość hybriiidaa
jeśli to nasilony trądzik o podłożu hormonalnym to flutamid, a jeśli mocno nasilony i nie o podłożu hormonalnym to rouccutane najbardziej skuteczne leki jakie powstały, ale to raczej w ostateczności

Mazda81 ! Piszę odnosnie Twojego postu :) Nie jestem w stanie stwierdzic czy do konca wyleczyłam trądzik ale mam nadzieje ze jestem na ostatniej prostej. Z trądzikiem walczyłam 6 lat, Nie bede juz sie rozpisywac co stosowalam, uwierz masa rzeczy. Tradzik zwalczam juz 6 lat i mysle, ze wszystko to co stosowalam do tej pory nie dzialalo. Jesli rowniez dlugo z nim walczysz - tak jak ja, musi byc to zwiazane z hormonami. Gdy skonczylam 18 lat poszlam do ginekologa zeby mi jakos pomogla - wczesniej nie moglam dostac tabletek hormonalnych. Przepisala mi SYNDI35. Bylam pewna, ze to rowniez nic nie da. Zaczełam brac tabletki codziennie co wieczór. Rano jadłam VISAXINUM. obecnie 4 miesiac jem tabletki i musze Ci powiedziec ze jest OGROMNY EFEKT ! :) Pryszcze się nie pojawiają, stare zniknęły, jedyne co zostalo to przebarwienia, ale rowniez widze poprawe. Kupilam sobie ostatnio na allegro 3 opakowania małego kolageny ( 1 opakowanie 5 zł :) ale 5 ml :P ) i samruje teraz skore zeby pozbyc sie dziurek i plam :) i widze efekt, skora sie wybiela :) Może sproboj tą drogą co ja, mi przechodzi, mam nadzieje, ze Tobie tez przejdzie bo wiem jak to jest sie z tym meczyc :* Jelsi masz jakies pytaania pisz :)

Gość sama e nte
ja tam nie uważam retinoidów za ostateczność :P zdecydowałam sie na aknenormin przy średnim trądziku, ale uprzykrzał mi życie przez 8 lat :/ od 17 roku życia miałam duży, potem przez chwilę było lepiej, po 20 znów koszmar, na dodatek po tabletkach anty wielki wysyp i w sumie jestem przed 30 i dopiero teraz mam ładną buzię!