Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mama radzia

czy cwiczycie z niemowlakami ?

Polecane posty

witam bylam wczoraj u kuzynki. ma syna 3 miesiace starszego od mojego 9 miesiecy jezdzi na rozne rehabilitacje, polozna kazala jej cwiczyc rozne miesnie.Mimo ze rozwija sie prawidlowo, tylko niechce raczkowac a to wg niej zle. czy wy rowniec cwiczycie, chodzicie na jakies rehabilitacje? ja nigdy nie bylam i teraz sie zastanawiam czy czasem nie zaniedbuje maluszka mojego jeszcze jedno niby lekarka jej powiedziala zeby jak najpozniej sadzac dziecko,stawiac choc na chwile na nozki i jak najdluzej wozek gleboki. co myslicie?

Gość krakers23
mój mały niechciał sie przewracać na bok, bardzo mnie to martwiło, bo inne dzieci w wieku 4-5 miesięcy już świetnie sie obracały, a ten nic. nawet główkę ciężko było mu utrzymać kilka sekund. gdzieś znalazłam artykuł, że to może świadczyć o problemach z napięciem mięśniowym, wiem, że wtedy trzeba z dzieckiem chodzić na rehabilitację, na szczęście, neurolog (lekarka dała nam skierowanie, chociaż nie widziała żadnych niepokojących objawów u mojego syna) powiedział, ze wszystko jest okej. mój skarb waży 9 kilo i trochę mu ciężko się przewrócić. teraz ma 6 miesięcy, od tygodnia sam się przewraca z pleców na brzuch, staje na nóżkach jak go postawię na łóżku i bierze sie juz ostro do siadania. wiesz jak dziecko rozwija sie super i bez żadnych problemów, to nie musisz ćwiczyć, wiem, ze są jakieś wytyczne do którego miesiaca zycia dzieci powinny zdobyć konkretną umiejętność fizyczną, ale nie pamietam.

Gość krakers23
a jeśli chodzi o wózek głęboki, spaerówka jest od 6 miesiąca zycia, wiec można juz wtedy wsadzać do niej dziecko, nawet jak nie siedzi jeszcze, tylko musi być na płasko.

Gość rtrt
A co mamy myśleć? Takie są wskazania.