Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malgorzata92-18

POMOC W ZADANICH Z FIZYKI.

Polecane posty

Gość malgorzata92-18

Jest tu ktos kto rozwiazałby mi zadania z fizyki??? Poziom podstawowy 2 klasa LO, optyka. Prosze!!!!!!

Gość mnie sie wydaje ze tu chodzi
z optyki nikt ci nie rozwiaze bo potrzebny jest rysunek jak sie swiatlo zalamuje.

Gość Pan Frał mąż, Pani Frał
Trzeba było się uczyć, a nie latać po imprezach to byś teraz umiała rozwiązać te zadania. Do nauki bo za rok matura :P

ja moge pomoc ale faktycznie z optyki to potrzebne sa rysunkie wiec przez kafe sie nie da

Gość malgorzata92-18
A wlasnie ze nie potrzebne sa rysunki. Zad 1. Dalekowidz widzi dobrze przedmioty z odl 0,8m. Jaka zdolność skupiającą powinny miec jego okulary aby widzial dobrze z odl 25 cm??? Zad 2. Oblicz ogniskowa układu trzech cienkich soczewek o zdolonosciach skupiajacych 1,5 D ; -1D ; 2,5 D Zad 3. W pracowni fiz znajduje sie kilka lub powiekszajacych odpowiednio 4,6,8 razy.Nauczyciel zlecil uczniowi by ten schowal je do odpowiednich pudelek. Na pudelkach podano wartosci zdolnosci skupiajacych przyrzadów odpowiednio: 12D, 28D, 34D. Czy pudelka prawidlowo opisuja znajdujace sie w nich przyrzady optyczne?? Mam jeszcze 3 zadania kolejne. Nie kumam fizyki. Mam kiepskiego gościa, mamy podstawe wiec od nas nikt nie wiąże przyszłosci z fizyka. Pomózcie :)

Gość student fizyki
Nie chce mi się. 🖐️

Gość ok mozna nie rozumiec
fizy. Sama bylam debilem fizycznym w liceum ;/ ale te zadania co podalas to wystarczy dane do wzorow podstawic i zrobione ;/

ja przez wiele lat dawalam korki m.in. z fizyki i wiem, ze rozwiazanie zadania za ucznia w niczym mu nie pomoze - trzeba dac mu haczyk aby sam pomyslal tak na szybko - po przeczytaniu tego na pewno rozwiazesz na poczatku zad 2, a pozniej kolejne te zadania soczewkowe sa latwe ale pracochlonne

Gość malgorzata92-18
Skoro jesteście tacy mądrzy to może ktos rozwiaze? Nie mam pojecia o fizyce i jakos nie martwi mnie to, za 2ms koniec z fizyka na zawsze :)