Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rudzik90

dni płodne i ciąża?

Polecane posty

Gość rudzik90

witam, wraz z mężem chcemy mieć dziecko(mam 20 lat), ale nie wiem jak obliczyć swoje dni płodne gdyż moje cykle wyglądają różnie (raz jest to 28, raz 29,30,36,38, a nawet 42 dni). Oto daty moich ostatnich 4 okresów(gdyby były do czegoś potrzebne) 29 styczeń br., 28 luty br., 30 marzec br., i ostatni mój okres był 28 kwietnia br. Wczoraj tj. 09 maja współżyłam z mężem, ale ja nie wiem czy udało nam się począć dziecko. Dodam że mój śluz był przeźroczystyi czułam wilgoć, a dzisiaj od rano wyraźnie czuję mokro ale gdy idę do toalety to wcale tego śluzu nie ma tak dużo(jakby się to mogło wydawawać) tylko troszeczke prawie jakby go nie było. Jakie są nasze szanse tak mniej więcej że poczęliśmy upragnione dziecko? a jeśli znikome to jak mogę obliczyć swoje dni płodne? przepraszam że tak się rozpisałam, ale bardzo potrzebuję pomocy w tej sprawie(niestety moja mama nie chce ze mną rozmawiać na ten temat). Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.

Gość Żall
Weź się dziecko do nauki, a nie o ciążach marzysz, dla mnie to się nazywa nieuctwo skoro sama nie wiesz jak zajść w ciąże, bierz się do książek!!

Autorko kup sobie testy owulacyjne,pomogą Ci mniej więcej wyznaczyć owulację i proponuję zacząć mierzyć temp.i zapisywać ją na wykresie!

Gość rudzik90
do żall: nieuctwem jesteś może TY!nikt nie nauczył się fenomenem nawet ty! jak ty nie chcesz mieć dziecka to twoja sprawa ja jestem już po jednym poronieniu i bardzo chcemy mieć następne dziecko! szkołę już skończyłam jeśli cię to interesuje! i jeśli masz kogoś dołować głupimi wypowiedziami to lepiej się nie wypowiadaj!

Gość Rudzik, sorry za off-topic
ale dlaczego usunęłaś mój post, która zamieściłam tu wczorajszej nocy? Ja naprawdę napisałam to szczerze. Widzisz, może teraz nie chcesz o tym słyszeć, bo hormony torpedują cię ze wszystkich możliwych stron (i uwierz, że każda z nas przez to przechodzi w tym wieku), przysłaniają zdrowy rozsądek, ale po czasie sama się przekonasz, że nie wszystko czego nie chcesz przyjąć do wiadomości jest złe i nieprawdziwe. Niemniej jednak życzę ci, żebyś się nie rozczarowała.

Gość Rudzik, sorry za off-topic
Który

Gość rudzik90
nie usunęłam tylko założyłam przez przypadek 2 te same tematy ;)

Gość rudzik90
wiek chyba nic tu nie ma do rzeczy... jedne kobiety czują się gotowe na dziecko w wieku 20 lat a inne w wieku 40 lat ;D