Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ślązaczkaaa

Co ile POWINNO SIĘ chodzić do gina (prywatnie) gdy z ciążą wszystko OK ???

Polecane posty

Gość ślązaczkaaa

j.w Jak często powinno się chodzić gdy ciąża przebiega jak najbardziej prawidłowo... To moja druga ciąża... W pierwszej jak panikara latałam co 3tyg (płacę 130zł za wizytę) teraz chodzę co 4tyg :/ i uważam, że chyba za często? Jestem w 22tc

Gość u mnie na ty etapie
tez ciaze przechodzilam ksiazkowo a tu w 26 tyg. rozwarcie i nawet nic nie czulam, zadnych boli,skurczy nic ...3 miechy w szpitalu...

Nigdy nie bedziesz wiedziec tak dobrze jak gin czy wszystko jest OK. Pytaj sie lekarza co ile chodzic. Zwykle jest to wizyta co 4 tygodnie a ostatnie 2 miesiące czesciej (co 2-3 tyg).

Jak cie nie stac na prywatnego gina to chodź na książeczke.

Gość agaaaaaa556
ja tez tak co 4tygodnie i wizyta rowniez 100zł+badania.....wiec to norma jak sie nic nie dzieje

ja mialam ciaze z komplikacjami chodzilam co 3-4 tyg, a moje kolezanki co nie mialy problemow z ciaza chodzily na pocztaku co 1,5mca a od 6mca co 4 tyg, osttani miesiac co 2 tyg, ja teraz w 2 ciazy chodze co 3 tyg ale to dlatego ze l4 :/ a prywatni lekarze wyzyskuja na kase :( moj ginekolog slysze ze zdrowe ciaze umawia na co 4-5tyg ale to chyba optymalny termin :) nie za rzadko i nie zcesto :)

Gość co z ta kupka
z tego co wiem optymalny termin to raz w miesiącu, czyli mniej więcej co 4 tygodnie jeśli z ciążą wszystko ok. ostatni miesiąc,dwa miesiące (to zależy od lekarza) co 2 tygodnie

Gość anka774
Ja chodzę co miesiąc. Płacę po 100zł za wizytę.

Gość anka774
Dodam jeszcze, że w pierwszej ciąży chodziłam na NFZ i dokładnie tak samo, co miesiąc wizyta.

Ja w 1 trym chodzilam co 3 tyg tak kazala mi lekarka prowadzaca ktora okropnie zdziera kase z ludzi. Opamietalam sie i zaczelam chodzic do panstwowego lekarza poziom uslug jednakowy (oprocz USG na ktore dostawalam skierowanie i robilam w innym gabinecie ) za badania nie trzeba placic. Dopiro okolo mies przed porodem poszlam pryw do lekarza ktory odbieral porod. Nie wiem co Wy widziecie w tych prywatnych lekarzach, przeciez to taki sam doktor jak kazdy inny tylko kase za wizyte od was bierze. :O Ja nie wiedze zadnej roznicy, wiec po co przeplacac. :)

Gość pani doktorowa
w pierwszej ciąży chodziłam od początku ciąży do końca 7 mies -raz w miesiącu, w 8 miesiącu - co dwa tygodnie, w 9tym - co tydzień ktg co dwa badanie w drugiej ciąży przez całą ciążę oprócz 9 tego mies co 4-6 tygodni w zależności od dostępnych i pasujących mi terminów (lekarz powiedział że ciąża piękna, mam byc u niego co miesiąc-półtora), w 9tym(czyli teraz) co tydzień na samo ktg plus co dwa na badanie

Gość pani doktorowa
wizyta - 100zł, usg(8tc- potwierdzenie ciąży, 12tc - przeziernosc karku, 20tc-usg połówkowe, 32tc-waga dziecka, 39tc-waga dziecka, ułożenie do porodu) - 50zł, ktg - 40zł

Gość jagoda/.............
ty sie nie wypowiadaj, bo ty na wszystkim zaoszczedzisz,zeby miec na diora i lancome

Na lancome i diora i tak mam a wam rozumu brakuje i nabijacie kasa kieszenie lekarzom a oni sie z was smieja . Ot co. :D

jagoda a nie miesci ci sie w glowce ze nie ma terminow na nfz?? bo u mnie wlasnie tak jest ze co druga wizyta mi wypada na nfz, wczesneij nei ma terminow, a u wielu lekarzy na nfz to terminy sa na 3-4mce

Gość zgadzam się z wypowiedzią
że poziom usług jest podobny, więc po co im kasę nabijać? Przy drugim dziecku zwykle myśli się logiczniej i chodzi na NFZ.

Gość zgadzam się z wypowiedzią
Nie ma terminów? Ludzie gdzie wy mieszkacie? U mnie na Podkarpaciu czekam kilka dni na wizytę u ginekologa, bo u innych specjalistów to już różnie. Czasem kilka miesięcy...

Gość na pewno nie mieszkamy
na jakimś wiejskim podkarpaciu:O

odpowiadam w Katowicach :) nie wierzysz podzwon i popytaj :))) ja tez chcialam chodzic na nfz bo niby po co prywatnei ale eni amm wyboru :/

Gość KKKIIIQIYQ
wykupcie konto w bgz.tam jest opcja opieki medycznej za 45zł.POLECAM

Gość KKKIIIQIYQ
np konto internetowe-opłata tylko 1zł za prowadzenie rachunku i 3zł za karte miesiecznie/Polecam wejsc na ich strone www

U mnie w Nowym Saczu ginekoleog na NFZ przyjmuje do tygodnia, czasem nawet na drugi dzien albo nawet w tym samym dniu . Wiec tez nie wiem gdzie Wy mieszkacie, macie takie problemy z lekarzami.

Gość zrozum tępoto że nie mieszkamy
na takim zaścianku jak ty:O

sam jestes tepota, miastowa sie wielka znalazla tylko niew iadomo z jakiego miasta skoro do lekarza nawet nie mozesz sie zapisac. Na kilometr widac , ze sloma ci z butow wychodzi. Nie rozm awiam z toba wiecej.

Gość zrozum tępoto że nie mieszkamy
nie muszę się zapisywać, bo stać mnie na prywatnego lekarza i na prywatną klinikę, sieroto:O

Gość ciezarowka30
W UK wszyscy chodza grzecznie do panstwowej poloznej, bo opieka jest na odpowiednim poziomie, a prywatne uslugi to drogie fanaberie, na ktore stac tylko aktorow i pilkarzy ;-)