Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość później niż 14 dc

W którym dc najpóźniej miałyście owulację?

Polecane posty

Gość później niż 14 dc

Ja mam 20 dc i owulacji nie miałam. Mierzę temperaturę i cały czas jest niska. Zawsze miałam owulację 14 -16 dc, wyraźnie czułam ból jajnika i był skok temp. Zastanawia mnie dlaczego jeszcze nie mam... W którym dniu cyklu wy miałyście owulację najpóźniej?

Gość Ginekologia43
Raz do 2 razy w roku mogą wystąpić tzw.cykle bezowulacyjne i nie wystąpi owulacja to normalne.

Gość później niż 14 dc
hmm wolałabym żeby jednak ta owulacja była bo sie staram o dziecko :)

Gość później niż 14 dc
a czy jeżeli jest cykl bezowulacyjny to temperatura nie wzrasta i nie ma skoku?

ja mam zawsze w 21dc ale cykel mam nawet 40dniowe :O nie wiem ajk jest z cykelm bezowulacyjnym ale dla mnie dziwne jest to ze masz caly czas niska temp.

Gość później niż 14 dc
dziewczyny jak to jest z tą temp w cyklach bezowul.?

Cos kolo 22-24 dc, juz nie pamietam, myslalam ze juz owulacji nie bedzie ale byla, a jej owoc wlasnie siedzi sobie obok mnie i sie smieje :D

zapewne nie ma wzrostu temp. owulacja jest zawsze ok 14 dni przed końcem cyklu. mój najdłuższy jak na razie cykl po porodzie trwał 47 dni, więc owulacja była w okolicach 33 dnia. przed ciążą brałam tabletki anty a przed nimi to nie pamiętam bo dawno to było :)

Gość później niż 14 dc
no to może mam jeszcze szanse na owulacje :)

Gość mam rozregulowane cykle
od jakiegoś roku (przyczyny nie znam). Zdarza się i skok temperaury w 75 dniu :O Teraz mam 33 dzień i owu jak nie było, tak nie ma. Generalnie odchodzi się od określenia "cykl bezowulacyjny", raczej przyjmuje się po prostu, że faza I (przedowulacyjna) może być dowolnie długa. Ale jak zwał tak zwał, owu może wystąpić w dowolnym dniu.

mam rozregulowane - ale cykle bezowulacyjne przeciez istnieja, wiem bo sama takie mialam jak sie obserwowalam. Mierzylam temp i przez 30 kilka dni byla na podobnym poziomie, bez skoku

Gość później niż 14 dc
la mariposa, a jak często zdarzają ci się cykle bezowulacyjne?

Gość w 70 i wtedy zaszlam w ciaze

aaaa powiem Ci jeszcze ze przez 60 dni mierzylam temp-pierdolca dostawalam na tym punkcie, bo chcialam zajas w ciaze w 65 dnuy cyklu przestalam mierzyc-pobilam 3 termometr, poszlam sie wyluzowac czyli na impreze i 5 dni pozniej bylo TO NA CO czekalam w 71 dniu zmierzylam temp i szoku doznalam ze skoczyla

La Mariposa, a nie wiesz czy jak sie stosuje testy owulacyjne czy to tez wychodzi? Raz nie moglam wykryuc pomimo ze myslalam, ze wiem kiedy nastapi, ale wczesniej mialam zaburzenia w miesiaczkowaniu i kupilam tylko opakowanie z 7 testerami to nie wiem czy po prostu nie wylapalam kiedy czy owulacji nie bylo. Ktos wie jak to dziala? Pytalam u siebie na temacie ze stopki: TESTY OWULACYJNE. KTOS STOSOWAL? STOSUJE? jakie niestety byla tylko jedna odpowiedz na pytanie i osoba tez nie wiedziala czy to pokazuje, nie mam pojecia, czy jak ktos ma problem, tzn nie jajeczkuje czy test pokaze, La Marpipossa, moge spytac ile masz lat, czytalam ze cykle bezjajowe zdarzaja sie po 35 roku zycia.

czyli u mnie czynnikiem blokujacym owulacje byla psychuka

Gość stellka8
u mnie 18-22dc

La Maripossa, jesli potrafisz odpowiedziec na moje pytanie to prosze zrob to na ktoryms z moich tematow (obydwa w stopce), zebym nie przegapila, nazwe tego pewnie zapomne, a ty mozesz sie pojawic za kilka dni. Z gory dziekuje za pomoc. Pozdrawiam.

Gość później niż 14 dc
a to niespodzianka dziś! Ból jajnika i skok temperatury. Więc jednak doczekałam się. :) Matko, ale w 70 dc to wyjątkowo póóóóźno...