Anka323 0 Napisano Maj 11, 2010 Witajcie. Mam do Was pytanko. Jestem 3 miesiace po porodzie.Przed ciaza przez 5 lat bralam Harmonet,a po ciazy ginekolog namowil mnie na Yasminelle.Od polowy cyklu brania Yasminelle ciagle plamie,a wlasciwie krwawie.Gin twierdzi,ze przy Yasminelle to normalne i ze przy 2 lub 3 opakowaniu powinno przejsc.Dla mnie to jest katastrofa jakas..Mam dosc tych tabletek.Ogolnie kiepsko sie po nich czuje.Chce wrocic do Harmonetu.I moje pytanie to:czy pierwsza tabletke Harmonetu mam wziac po tej 7dniowej przerwie czy od razu jak mi sie skonczy Yasminelle.Czytalam ulotke,ale to nie jest opis dla przecietnego czlowieka..Nic z tego nie zrozumialam...Nie chce mi sie cytowac,ale naprawde jest tak wytlumaczone,ze tylko ginekolog bedzie wiedzial o co chodzi.. Moj gin jest na urlopie i wraca jak juz bede miala ta 7dniowa przerwe. Prosze poradzcie mi cos.. Dzieki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
katis 1 Napisano Maj 11, 2010 Ja wzięłabym zaraz po 7-dniowej przerwie. Mam jaśniej sprecyzowaną ulotkę i tam właśnie napisano, że przy zmianie tabletek na innej, pierwszą tabletkę z nowego opakowania można przyjąć tuż po 7 dniowej przerwie. Możesz też w ogóle nie robić przerwy i zaraz przejść do Harmonetu po ostatniej tabletce Yasminelle. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach