Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mfk

Dziwne imiona :/

Polecane posty

Hello :) Zauważyłam dziwną tendencję do nadawania dzieciom udziwnionych (rodzice to pewnie nazywają "oryginalnych") imion - dla przykładu: koleżanka dopiero co powiła córkę - Amelię, Kuzynka chrzciła córkę Nadię, sąsiadka - Vanessę (!), a przyjaciółka wymyśliła sobie Eryka... I ja już nie wiem! Czy to ja jestem jakaś zacofana, czy to wszystko zmierza w trochę dziwnym kierunku?

Gość gargantua
To nie są dziwne imiona, one są po prostu rzadkie w Polsce. Co jest niby złego w Eryku? A poza tym - nie masz własnych problemów?

Gość Igaaaa20
a Ty jak nazwiesz swoje Maleństwo??

Gość kto wie???????????????????????
chyba jesteś zacofana z deka

Gość a co stosowalas
mi Eryk sie bardzo podoba i nie uwazam, zeby bylo dziwne :) takie czasy, ale na szczescie swoje dziecko mozesz nazwac jak chcesz, nawet Jadwiga jak Cie sie podoba :)

Gość karolcia888
To nie są dziwne imiona. Ja się np. nad Erykiem zastanawiałam bo miałam babci.e o tym imieniu. A Vanessa? Tak ma na imię córka koleżanki. Ale oni mieszkaja w Niemczech.

Gość gargantua
I nie wiem, o co ci chodzi z tym " w jakim to zmierza kierunku" - kiedys imiona Anna, Ewa, Maria, Katarzyna, Adam, Marek, Łukasz były imionami totalnie od czapy, tak samo "udziwnionymi" jak dziś Amelia, Vanessa czy Berenika - bo to NIE są polskie imiona. W Polsce mielismy Mieszków, rzepichy, Ziemowitów, Mścisławów, Bożydarów itp. Więc przestań sie czepiac i znajdź sobie zajecie

Gość Ja chcialam dac
na imie swojemu synowi Alan a corce Laura,ale w ostatecznosci jak po porodzie dowiedzialam sie co urodzilam to nazwalam syna Jaś,jakos tak dziwnie bylo mi powiedziec do niego Alanku

Gość Ja chcialam dac
garganuta-ona sie nie czepia:-o skoncz:-o ta swoja glupia gadanine

Gość mimivcnwvbhwevbhw
Amelia - wrodzony brak kończyn. Gratuluję wszystkim "cool" matkom "cudownego" imienia dla dziecka :D:o

Gość Kristal Karington
a Dżejsika? nieładne? :classic_cool: