Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość renatkaolkowa

skurcze ale nieregularne co robić?

Polecane posty

Gość renatkaolkowa

witajcie, jestem po terminie porodu już 2 dzień, od kilku godzin odczuwam skurcze, nieregularne jednak. Przez godzinę np. co 6 minut a potem 15 minut przerwy i kolejne co 6-7 minut. Wzięłam ciepły prysznic ale jest jak było. Liczę, zapisuje czekam na regularność, ale 5 skurczy jest regularnych a kolejny słabszy. Co robić? Czekać? A może jakoś wspomóc akcję porodową? Dodam że moja córcia dziś jest mniej ruchliwa niż zwykle.

Gość ćma ćme goni..
Ja na Twoim miejscu nie wspomagałabym akcji , po co? Czekaj na rozwój sytuacji w końcu juz bliżej niż dalej ...ja po dwóch nocach nie regularnych skurczy dostałam te właściwe :) Życze powodzenia i lekkiego porodu :) Daj znać jak sytuacja się rozkręca

Gość renatkaolkowa
a kiedy jechać do szpitala? jak skurcze będą co ile? I ile ich musi być pod rząd regularnych żeby je uznac za regularne? 4 ostatnie były co 5 minut takie po około 30 sekund, bolesne ale nie do przesady. Wspomagać - chodzi mi o to czy mam lepiej chodzić czy leżeć czy masować brzuch czy najlepiej nie robić nic?

tez tak miałam , jak skurcze były juz bardzo bolesne pojechałam o szpitala...POWODZENIA

Gość ja mialam
spaceruj sobie, ja kolysalam sie na pilce, ale jak nie masz to ruszaj sie, rozciagaj. jak nic nie bedziesz robila to skurcze moga trwac wieki, albo zanikna. masuj brzuch

Gość ja mialam
jak w kazdej chwili bedzie mogl Cie ktos odwiesc do szpitala to jeszcze zaczekaj. jak sie martwisz, ze mozesz nie dojechac na czas to lepiej jedz juz teraz

nie wiem ja jak bym czula ze moj maluch jest mniej ruchliwy i miala bym skurcze to byla bym juz w szpitalu bo bala bym sie ze z dzidzia cos moze byc nie tak

Gość ćma ćme goni..
Ja pojechałam do szpitala jak skurcze były co 5 minut i dostałam lekkiego krawienia,a w szpitalu lekarka chciała mnie odesłac do domu ,ale przyszła polożna zabrała mnie na ktg i powiedziała "Do jakiego domu? " No i zostałam :) Kazano mi chodzić po sali ,więc chodziłam ,a potem jak siadłam na łózko to już się nie ruszyłam :)

Gość renatkaolkowa
Mi ten cały czop nawet nie odszedł, nie mam plamien ani krwawień. Malutka się rusza ale znacznie mniej niż wcześniej. Czy za regularne skurcze mogę uznać np. 6 skurczów co 5 minut, przerwa 9 minut i dalej co 5 minut? Pytam bo nie chcę jechać na darmo, jestem w domu sama w tym momencie w razie czego mąż dojedzie z pracy i pojedziemy, ale nie chcę go na darmo ciągnąć.

Gość ćma ćme goni..
Mnie czop też nie odszedł tylko zaczełam plamić Ja pojechałam z skurczami co 5 minut i nasilały się , i od lekarki usłyszałam ze za wczesnie ,a od połoznej że w sam raz:) Moje zdanie jest takie jak cokolwiek Cię niepokoi to jedz do szpitala, ale jak jesteś cierpilwa to zrób sobie herbate , sprwadz torbe do szpitala , odpocznij i zrelaksuj się bo poród jest blisko :)

tez bym tak zrobila :) powodzenia. Ja mam na wrzesień termin

Gość glupie tesciowe
ja pojechalam jak skurcze byly co 7 min. i po 1,5 godz. urodzilam.

Gość renatkaolkowa
dobra, zbieram się, porządkuję dokumenty mąż już jedzie. Co powiedzieć na porodówce? Ze mam skurcze regularne? czy takie co 5 minut i raz na kilka co np. 8 można uznać za regularne?

Gość ćma ćme goni..
Powiedz że masz skurcze co 5 minut ,wezmą Cię na badanie i zrobia ktg i zobaczysz albo Cię zostawią albo odeśla do domku :) Daj znać - Trzymam kciuki

Gość glupie tesciowe
no powiedz ze masz skurcze, co ile . polozna cie zbada, jak bedzie rozwarcie to bedziesz rodzic. a i powiedz tez ze dziecko jest mniej ruchliwe i niech ci ktg podlacza.

Jezeli masz skurcze ktore po kapieli nie ustaja to wlasnei zaczal sie porod. :) Zycze pwoedzenia. 🌼

Jezeli masz skurcze ktore po kapieli nie ustaja to wlasnei zaczal sie porod. :) Zycze pwoedzenia. 🌼

Gość renatkaolkowa
Kochane, pojechałam wtedy i rzeczywiście coś się zaczynało dziać! o 6 rano urodziłam córcię!

Ja takie nieregularne skurcze miałam tydzień przed porodem więc radze ppoczekać aż będą regularne.

renata - gratulacje :) mnie też to niedługo czeka - ale będzie synek ;)

Gość a masz proszę
jak było?bolało?