Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mama nie do końca doskonała

Jak spędzacie czas z rocznym dzieckiem

Polecane posty

Gość ej powiedz
ja zazwyczaj robie te rzeczy od rana, czyli od jakiejs 7:30 do 10. w praniu, sprzataniu uczestniczy tez moje dziecko(uwielbia odkurzac :D) a na czas gotowania staram sie ja jakos zajac, choc zwykle itak stoi przy mnie. pozniej spi, a od poludnia staramy sie przebywac poza domem. idziemy na spacer, do sklepow, odwiedzamy rodzine, znajomych. moja ma 15mies.

mój synek od zawsze chciał być ciągle przy mnie. jak schodziłam mu z pola widzenia to płakał, żalił się a ja stwierdziłam że to nie ma sensu więc jak był maleńki to prace domowe wykonywałam z nim w chuście, jak zaczął raczkować to sprzątaliśmy, praliśmy razem a gotowałam jak spał. jak zaczął chodzić to jeszcze więcej rzeczy razem mogliśmy zrobić, a teraz to juz nawet razem gotujemy. ja kroję warzywa on ma swoją deskę i też "kroi", miesza w garnku (oczywiście przytrzymuję go zeby krzywdy sobie nie zrobił), wyrabia ze mną ciasto na pierogi :P ale i tak najczęściej robię obiad jak on śpi (spi 3 godziny dziennie), czasem tylko jak śpi mniej i nie zdążę to robimy to wspólnie. on uwielbia odkurzać, wyciągać/wkładać pranie do pralki, podawać mi rzeczy do wieszania, zanosić ubrania do swojej szafy i je wkładać (co prawda zaraz je wykłada i rozwala przez co mam 2 razy więcej pracy, ale niech się uczy:P) jak miał rok to od rana szliśmy na spacer (8-9) potem jedliśmy śniadanie, sprzątaliśmy i ok 10.30/11 znów wychodziliśmy na dwór, ok 12.30 wracaliśmy i mały szedł spać, po obudzeniu jadł obiad, bawiliśmy się i ok 17.30-18.30/19 znów byliśmy na dworze. po powrocie kolacja, kąpiel i spanie. teraz ma 17 miesięcy i budzi się o 6.30. do 8.30 jesteśmy w domu (w siędę do 9.30 bo w telewizji są domisie które uwielbia i musi obejrzeć :P), je wtedy śniadanko, bawimy się. potem idziemy na dwór do 11.40, wraamy je deserek, o 12 śpi, ok 15.30 jest obiad i uciekamy na dwór. na dworze ok 17.30 je deserek, wracamy ok 19.30 na kolację kąpiel i ok 20.30 spi :)