Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zupelnie sie nie orientuje

Co to znaczy dzialka rekreacyjna ?

Polecane posty

WItam, mam zamiar kupic dzialke rekreacyjna, jednak wlasciciel albo rzeczywiscie nie wie albo udaje, bo wmawia mi, ze bede mogla postawic tam domek. Z tego co wiem, mozna tylko na budowlanej dzialce a ta jest REKREACYJNA i do tego lezy na wyzynie krakowsko-czestochowskiej i stad pytanie - czy na takiej dzialce mozna cos postawic ?

Gość mozna postawic szope
:)

Gość aaaaaaaaaaasa
mozna, zalezy co przewiduje miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego. idz do gminy i zobacz plany, moze mozna postawic cos murowanego? moze drewnianego? czasem jest info ze nie moze miec fundamentów. ja mam działke rekreacyjna i na niej 120 mkw dom.

a łoile mie wiadomo to jest 35 metrów kwadratowych tylko tyle że tżeba dać znać do użędu miasta i gminy o postawieniu takiego czegoś pozdrawiam

aaaaaaaaaa zainteresowala mnie Twoja wypowiedz, bo piszesz,ze masz dom na takiej dzialce 120 m, wiec jaki musialby byc zapis w MPZP zebym mogla na takiej dzialce postawic domek ? chce max 100 m2 a jesli nie uda sie z murowanym, to drewniany letniskowy chociaz o podobnej powierzchni, jest szansa ? :(

Gość aaaaaaaaaaasdaaaaaaaaa
oko 35 mkt to dotyczy obiektów gospodarczych związanych z produkcją rolną i uzupełniających zabudowę zagrodową w ramach istniejącej działki siedliskowej. ja mam działke z 120 mkw domem. tylko dowiedz się o mpzp.

Gość aaaaaaaaaaasdaaaaaaaaa
bedziesz widziała co jest w planie, bedziesz miała oznaczenie działki wraz z opisem dosłownym co mozesz budowac o jakim metrazu, jakiej wysokosci itp. ja mam dom 120 z cegieł, z fundamentami i piwnica 1 pietrowy.

dzieki za wypowiedzi :) bez wizyty w gminie i tak sie nie obejdzie, ale cos czuje, ze teren moze byc zbyt atrakcyjny i nie dadza pozwolenia na budowanie :( zajrze wieczorem, bo musze wyjsc z domu, jeszcze raz dzieki 🖐️

też czekam na odrolnienie źemi ale jeszcze wchodzi to czy jest uzbrojona tzn. ma prąda wode i tym podobne bajery i ważny jest metraż działki np. kiedy był taki przepis że poniżej 4 arów w warszawie nie można było ale to zależy naprawde od wielu czynników bo jeszcze było coś takiego że tżeba mieć plany zgodnie z otoczeniem to znaczy że jak stoją tam haty guralskie o nie można stawiać tam domków rybackich albo kurnej haty ale naprawde to sie zmienia i co dzień są rużne przepisy pozdrawiam cie

Gość gość
mam pytanie co to znaczy że działka jest rekreacyjna będę wdzięczny za odp . pozdrawiam

Gość gość
Stawiasz domek, ale nikt cię tam nie zamelduje. W planach zagospodarowania zazwyczaj jest wyraźnie ujęta zabudowa letniskowa. Inaczej taki grunt nie mialby charakteru rekreacyjnego.

Gość gość
serdecznie dziękuje za odpowiedź

Gość gość
Fajna oferta działek rekreacyjnych jest na http://www.krupa.pl/ - mają fajną wyszukiwarkę, na pewno każdy znajdzie coś dla siebie. Ja kupowałem kilkanaście kilometrów pod warszawą małą działeczkę, taką na letnie wypady.

Gość gość
Ale tandeciarze! Nie stac was na reklame, wiec zasmiecacie fora spamem? Musicie byc tandetna firemka.

Gość Pietrek100
Ja również chcę kupić działkę w Gdyni, ale mieszkam w Olsztynie. Co zrobic żeby nabyć taką działęczkę? Słyszałem, że mi się to nie uda. A użyczenie na dwa lata jest dobrym rozwiązaniem?