Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aedr

Syn chce zmienic szkole!!!

Polecane posty

Gość aedr

Dwie godziny temu uciekl ze szkoly i powiedzial ze koledzy w toalecie sciagali mu majtki i bili go. Powiedzial ze nigdy juz tam nie wroci, moj syn chodzi do 2 klasy, koledzy ktorzy tam przyszli chodza do 6. Moj syn wiele razy mi mowil ze koledzy mu dokuczaja ale ja zawsze wtedy na niego krzyczalam, ze sobie nie radzi, ze jest ciapa. Sama go wychowuje i nie chce go wychowac na nieudacznika.

Gość aedr
Powiedzial mi ze wiecej tam nie pojdzie, jestem zalama i nie wiem co teraz mam zrobic?

Gość niech zostanie w domu przez
pare dni a ty sie w miedzyczasie zastanowisz

Nie dając mu wsparcia wcale mu nie pomagasz! To nie prawda, ze jest ciapa, to inni uczniowie są silniejszy wiec się nad nim znęcają, pomyśl sobie jak może się czuć chłopak, któremu dokuczają, biją go i dręczą starsi, silniejsi i z przewagą liczebną kiedy on jest SAM! Syn przyszedł do Ciebie z wołaniem o pomoc a Ty go odepchnęłaś w ten sposób, jeżeli dalej tak będziesz robiła syn przestanie Ci ufać i zamknie się w sobie. Ile się słyszy o samobójstwach z tych przyczyn, ze uczniowie się znęcają, Ty jako matka powinnaś iść do szkoły i wyjaśnić sprawę. To co robią Twojemu synkowi to znęcanie się psychiczne które podlega karze! Nie wolno bezkarnie pozwalać na takie rzeczy. Powinnaś iść z synkiem do szkoły i wszystko powiedzieć pedagogom, dziecko w szkole powinno się czuć bezpieczne. Nie rób mu w ten sposób krzywdy.

Gość aedr
Tylko ze jako wychowawczyni dzwonila do mnie pol godziny temu, poprosila mnie zebym jutro przyszla na rozmowe. Teraz on siedzi w swoim pokoju i placze.

Gość p p p p p p p p p p p p
zamiast na kafe powinnas byc juz dawno u dyrektora w szkole!! Tamci kare powinni poniesc! A poza tym jesli dziecko alarmuje to powinnas go wysluchac a nie jednym uchem wpuszczac a drugim wypuszczac! Poza tym porozmawiaj ze swoim synem o dalszym chodzeniu do tej szkoly tamci 6-klasisci w tym roku koncza i ida do gimnazjum.... jesli nadal nie bedzie chcial do tej chodzic to przepisz go do innej. W innym razie to moze sie na jego psychice odbic.

jeśli to prawda to ja dzieciakowi wspolczuje :/ co to za głupia gadka do małego dziecka że jest ciapa, co to w ogóle za wjazd na ambicje dziecka? Ty w ogóle masz pojęcie ile on ma lat? ok powinien być twardy ale skoro kilku na niego najeżdża no to bez przesady!! współczuję dziecku braku wsparcia i zrozumienia, co jak co ale matka powinna wspierać

To idź na rozmowe z wychowawczynią! Przecież to Ty robisz mu największą krzywdę nie pomagając mu... jakbym ja usłyszła, ze mojemu dziecku dzieje się krzywda w szkole od razu wzięłabym za rękę i poszła wszystko wyjaśnić, tacy uczniowie powinni trafić w odpowiednie miejsce...

Gość aedr
Może najlepiej zrobie jak bede starala sie o indywidualne nauczanie, wtedy moje dziecko bedzie moglo czuc sie bezpieczne. A bylaby taka mozliwosc. Jak ja jutro bede rozmawiala z ta nauczycielka.

dokładnie, jeden sygnał ze strony dziecka że jest coś nie tak, od razu wparowałabym do szkoły, nie ma się co cackać przecież to Twoje dziecko, powinnaś go bronić, oczywiście trzeba go uczyć siły i charakteru ale bez przesady, krzywdy nie dałabym dziecku zrobić najchętniej sama bym pokazała tym gówniarzom gdzie ich miejsce

Gość Dupa dupa Panie Paździoch
Jako matka powinnaś stanąc po jego str. a nie krzyczec na niego. Nie ma wsparcia w tobie A potem nie dziw sie sobie a krzywda mu sie stanie. On jeden 2kl. a kilku z 6kl. i ty sie dziwisz że ze rady nie daje?? Idź do derektora szkoły!!

o jezu po co indywidualne? nie ma sensu go odsuwać od rówieśników, karać go chcesz czy jak? :/ opryszkami się zająć a nie karać niewinne dziecko

Moim zdaniem indywidualne nauczanie nie jest dobre. Dzieciak potrzebuje kolegów i koleżanek, starcia z otoczeniem! Powinien chodzić do normalnej szkoły, powinnaś go przepisać tak jak chce... i tam jeżeli coś będzie nie tak od razu reagować!

Gość zglos dyrekcji koniecznie
i powiedz ze jak nie zalatwia sprawy to oddasz sprawe na policje uwierz to pomoze dzieciak ma chodzic do szkoly !!!!!!!!!!!!!!

Gość Blekit Oka
Idź dyrektorowi zgłoś całą sprawę anie nauczycielce!! I powiedz że masz nadzieję że ta sprawa się zakończy i jakoś te gówniarze będą ukarani. A jak nic nie pomoże to do telewizji sprawę podasz!!

Gość aedr
Ja juz sobie nie radze sama z tym wszystkim. Na krzyczalam wiele razy na swojego syna z tego powodu, dziadkom tez zabronilam mu mowic co kolwiek na ten temat. Chcialam tylko by moj syn sam zaczal rozwiazywac swoje problemy, zeby sobie radzil w zyciu.

ale to jest dziecko !!!!!!!!!!! nie dorosły człowiek... jak on ma sam rozwiązywać swoje problemy? załamujesz mnie

Gość aedr
Dobrze pojde do dyrekcji szkoly, i powiem o calej sprawie.

Gość zglos dyrekcji koniecznie
e to znowu kupo pisane:( zadna matka tak nie mysli szkoda tylko mojego tuszu z klawiatury:O

Doklanie popelniasz blad ze najechalas na synka on jest malym chlopcem i nie dziw sie ze nie radzi sobie sam ze starszymi to jest poprostu nie mozliwe... powinnas zastanowic sie nad swoja postawa... nie mozesz tak na niego mowic. Idz teraz do niego przytul i porozmawiaj

Wiesz co.... kretynka z ciebie!! Rozumie jeśli na podwurku RÓWIEŚNIK zabrał mu np. lizaka, czy chrupki czy powiedział że jest głupi !! Ale takie rzeczy ----------------szkoda gadac aż brak słów!! Powinnaś przeprosic dziecko i powiedziec mu że rozwiążesz ten problem i że jutro idzies z nim do szkoły i do dyrekcji!!

Doklanie popelniasz blad ze najechalas na synka on jest malym chlopcem i nie dziw sie ze nie radzi sobie sam ze starszymi to jest poprostu nie mozliwe... powinnas zastanowic sie nad swoja postawa... nie mozesz tak na niego mowic. Idz teraz do niego przytul i porozmawiaj

Jak mogłaś krzyczeć na dziecko, które jest małe tak na prawdę! Przecież ono samo sobie teraz nie da rady w życiu... ma jeszcze czas na takie rzeczy! Teraz Ty jesteś od pomocy i wsparcia dla niego!

Gość manduca
A on przepraszam do 2 klasy to gdzie chodzi? W podstawówce czy w liceum? Kobieto, dałaś ciała na całej linii - i chyba nadal dajesz. Dziecko prosi cię o pomoc, a ty każesz mu rozwiązywać takie problemy samodzielnie??? To jest dziecko i to twoim obowiązkiem jest wziąć go za rękę i iść do dyrektora żeby całą sytuację wyjaśnić. To, że jesteś samotną matką, nie zwalnia cię z odpowiedzialności. Coś mi się wydaje, że brak faceta w domu powoduje, że chcesz zrobić faceta z dziecka jak najszybciej. Tylko weź pod uwagę, że robisz mu tym największą krzywdę - skoro na własnej matce nie może polegać, to co mu pozostaje? Żebyś kiedyś nie płakała i nie wypominała sobie tego, jaki błąd popełniłaś i jakie ma to konsekwencje :o

Gość aedr
Napewno pojde z nim do dyrekcji, tylko do szkoly raczej z nim nie pojde. Moj syn powiedzial ze on nie chce tam idz, uciekl ze szkoly prosto po akcji w toalecie. Chcialabym tylko zeby ten rok dokonczyl w tej szkole, przeciez teraz juz wlasciwie rok sie konczy. Co prawda w drugiej klasie nie ma juz takiej nauki, a ci chlopcy ktorzy go gnebia i tak od wrzesnia pojda do gimnazjum. Na pare dni zostawie swojego syna w domu.

Gość manduca
No to bierz telefon i umawiaj się z dyrektorem - przecież nieobecność syna w szkole też musisz wyjaśnić. Znęcanie się psychiczne tez jest karalne i wiek nie ma tu nic do rzeczy. A ci gówniarze zastosowali również przemoc fizyczną.

to nie ma znaczenia że koniec roku, nie zmuszałabym dziecka żeby szedł, po co tworzyć mu taki stres pozniej będzie miał problemy w życiu dorosłym przez takie cos, psychika dziecka jest bardzo delikatna, jego dobro na pierwszym miejscu

Gość aedr
Wiem ze popelnilam blad. Dziecko jest teraz zalamane, rozplakal sie. Zalezy mi na tym zeby mu pomoc, ale zalezy mi rowniez na tym zeby sobie radzil w zyciu. Gdy syn mi o tym mowil pierwszy raz, nakrzyczalam na niego, powiedzialam ze ma dawac sobie sam rade w zyciu. Gdy syn jechal do dziadkow, zabronilam mu co kolwiek mowic na ten temat. Teraz postaram sie to naprawic.

to dziecko już ma gorzej, bo nie ma ojca, chłopcy dorastający bez ojca bardzo często mają problemy w pozniejszym życiu, dziecko nie ma wzorca na pewno jest mu ciężko że jesteście bez mężczyzny w domu, zrozum go i badz bardziej czuła a nie taka oziębła, takie odnosze wrażenie...

To nie oznacza że masz sytuacje zostawic w kącie bo koniec roku!! A druga sprawa jak ty tego nie załatwisz teraz w szkole!! to nie wiadomo co ci chłopcy mogą zrobic komuś innemu np. na podwórku?? albo jak pójdą do gimnazjumi będą w 3kl. też będą mieli przewagę nad mlodszymi!! NIE ZOSTAWIAJ TEGO IDŹ JUTRO DO DYREKCJI ADZIECKO NIECH ZOSTANIE W DOMU !! DO KOŃCA TYG. NIECH OCHŁONIE!!