Gość kleo Napisano Styczeń 26, 2019 Eloderm jest naprawdę dobrym rozwiązaniem. Ma fajny skład i zawiera omega 369, poprawiające nawilżenie skóry. Ja bez odpowiedniej pielęgnacji zadrapałabym się w sezonie grzewczym, kiedy wszystko dosłownie mnie swędzi a materiały potrafią wywoływać podrażnienia na skórze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość natkaaca Napisano Luty 28, 2019 Chyba coraz więcej dzieciaczków ma takie problemy ze skórą, w rodzinie to kilkoro ma AZS, mój syn od małego niestety się z tym zmaga, przeszliśmy przez wiele kosmetyków, atoperal aktualnie kupuję uż kolejne opakowanie, dobrze działa, krem latwo się rozmarowuje na skórze, nawilża na bardzo długo i skład też jest fajny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość złotko Napisano Marzec 21, 2019 Skład atoperalu rzeczywiście super. Czytałam kiedyś na blogu sroki, a ona jest moim guru, jeśli chodzi o skład kosmetyków ;) Niestety ze skora atopowa u dzieci zmagam się od lat, raz jest lepiej, raz gorzej. Winna u nas jest alergia na pyłki drzew, więc ciężko taki elergen wyeliminować, po prostu wiosną podaję leki na alergię. No i emolienty stosujemy oczywiście na co dzień. Atoperal nie wysusza skóry i łagodzi swędzenie, więc wysypki i suche placki pojawiają się znacznie rzadziej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość feterka Napisano Maj 18, 2019 to dobrze wiedzieć, bo ja od dłuższego już czasu szukam sprawdzonego rozwiązania na AZS u mojej córki, próbowaliśmy różnych maści, ale nic nie było na tyle skuteczne żeby już pozostać przy takim rozwiązaniu, ale poczytam na temat tego atoperalu żeby sprawdzić skład i opinie i jeśli będzie miał pozytywne opinie to na pewno wypróbujemy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Hania Napisano Maj 29, 2019 masc to rozwiązanie doraźne, najlepiej na co dzień używać dobrych kosmetyków do mycia. mi kiedyś dermatolog polecił emolienty exomega control , zdały egzamin i teraz używam ich regularnie i jest duza poprawa. okresy zaostrzeń są nie tak częste jak kiedyś . tylko właśnie trzeba się myc emoliantami regularnie a nie tylko jak wykwity nie dają juz zyc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość firka Napisano Czerwiec 17, 2019 ja zkolei używam Atoperal od pierwszej kąpieli i nie mamy żadnych problemów ze skórką. Bardzo fajna jest ta emulsja. bo wystarczy odrobina do wanienki żeby skóra była nawilżona i gładka, nawet nie potrzeba potem smarować oliwką czy balsamem, kosmetyki idealnie koją skórę synka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Nattali Napisano Czerwiec 25, 2019 Emulsja elodermu dobrze się sprawdza. Po jej dodaniu do wody można spokojnie wysiedzieć w wannie, a po wyjściu nie ma swędzenia skóry. Nie tak łatwo wytrzymać z samym sobą, jeśli twoja skóra zaczyna być nadwrażliwa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kulinka Napisano Lipiec 3, 2019 z własnego doświadczenia wiem, ze najlepiej sprawdzają sie dermokosmetyki, u Nas sprawdził się Atoperal. Stosują atoperal i w końcu jest spokój, dziecko spokojnie znosi kąpiel, a potem moze spokojnie spać bez płaczu i budzenia w nocy. Odetchnęłam z ulgą bo w końcu mamy spokój no i synek juz sie tak nie męczy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość koralia Napisano Lipiec 5, 2019 po pierwsze przejść się do dbrego prywatnego dermatologa i szukać ogólnych przyczyn zamiast chwytać się chwilowych rozwiązań. Za tym może kryć się wiele i warto ogólnie się przebadac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość vivi Napisano Lipiec 12, 2019 ja też sugeruję wybrać się do specjalisty prywatnie. Samodzielne leczenie jesczez nikomu skóry nie uratowało Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sabina Napisano Lipiec 16, 2019 dawno już zrezygnowałam z leczenia państwowo, a już tym bardziej jeśli chodzi o dobrych specjalistów to tych szukam już tylko prywatnie. W to się wlicza dermatolog oczywiście. Warto się nad tym zastanowić bo czas może nie pomagać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Lila Napisano Lipiec 18, 2019 prywatnie owszem, zdecydowanie ale moim zdaniem najlepiej przemyśleć paliet medyczny bo to pozwala zaoszczędzic i zredykować oczekiwanie na wizyty Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mandarynka Napisano Lipiec 22, 2019 ja też sądzę że pakiet jest tu najlepszy. Ja znalazłam na medipakiet.pl i pewnie się zdecyduję bo wygląda to nieźle ale jak ktoś korzystał to chcętnie posłucham opinii Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ulitka Napisano Lipiec 22, 2019 U naszego synka lekarz też całkiem niedawno zdiagnozował atopowe zapalenie skóry, cała rodzina się męczy z ta przypadłością, synek jest cały czas rozdrażniony, my się denerwujemy, że nie możemy mu pomóc. Syn ma największe wykwity chorony na twarzy w okolicach policzków, przy ostatniej wizycie lekarz polecił Nam kosmetyki Atoperal dla osób z AZS i powoli zaczynam zauważać, że działają. Synek się już tak nie drapie, w nocy tez się już nie przebudza wiec widzę, że kosmetyki przynoszą ulgę a choroba powoli zaczyna się wycisza. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Uteria Napisano Lipiec 22, 2019 Słuchajcie, a ktoś z Was dostał o dermatologa receptę na maść wykonywaną w aptece? Ja dzisiaj właśnie dostałam i zastanawiam się, gdzie z tym pójść, bo chyba nie wszędzie wykonują takie leki na miejscu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość majko Napisano Lipiec 23, 2019 Masz w okolicy aptekę DOZ? Wiem, że u nich na 100% zrealizujesz tego typu receptę. Wykonują leki recepturowe, z tego co kojarzę, nawet krople do oczu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tess Napisano Lipiec 24, 2019 Dnia 22.07.2019 o 12:06, Gość mandarynka napisał: ja też sądzę że pakiet jest tu najlepszy. Ja znalazłam na medipakiet.pl i pewnie się zdecyduję bo wygląda to nieźle ale jak ktoś korzystał to chcętnie posłucham opinii ja mam właśnie w medipakiet.pl pakiet podstawowy, ale są też opcje rozszerzone, w zalezności od tego jakich lekarzy szukasz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość rarara Napisano Lipiec 26, 2019 dzięki za te podpowiedzi o pakietach. To dobry pomysł rzeczywiście bo w sumie leczę się tylko prywatnie i potrfel czasem płacze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ariszka Napisano Lipiec 30, 2019 u mojego synka sprawdzają się tylko emolienty exomega control. zel plus balsam. nawilżają skórę i okresy zaostrzeń są o wiele rzadsze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Szon Napisano Lipiec 30, 2019 A na takie ręcznie robione leki to się długo czeka? Chodzi mi o maść. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ulaszka Napisano Sierpień 12, 2019 wszystko zależy od tego z jakich skałdników będzie robiony lek, czasami trzeba po prostu poczekać na składniki, ale mozęsz sobie pójśc do apteki i kupić dermokosmetyki atoperal, które super nawilżają skórę i przynoszą ulgę dziecko zwłaszcza po wieczornych kąpielach, koją skórę i sprawiają, że synek już spokojnie przeyspia noc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Karinka Napisano Sierpień 31, 2019 Szon, jak bez antybiotyku to praktycznie z dnia na dzień, a jak z antybiotykiem to parę dni poczekasz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wirtuszka Napisano Wrzesień 3, 2019 z własnego doświadczenia wiem, ze najlepiej sprawdzają sie dermokosmetyki, u Nas sprawdził się Atoperal. Stosują atoperal i w końcu jest spokój, dziecko spokojnie znosi kąpiel, a potem moze spokojnie spać bez płaczu i budzenia w nocy. Odetchnęłam z ulgą bo w końcu mamy spokój no i synek juz sie tak nie męczy. Warto przetestować te produkty bo moga przynieśc naprawdę ogromną ulgę dziecku i rodzicom, bo jak dziecko cierpi to rodzice razem z nim niestety. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Aminka Napisano Październik 1, 2019 Dnia 31.08.2019 o 19:14, Gość Karinka napisał: Szon, jak bez antybiotyku to praktycznie z dnia na dzień, a jak z antybiotykiem to parę dni poczekasz. Ja ostatnio czekałam jakoś 5-6 dni. Praktycznie w każdej doz można zrobić, a gdyby nie robili to podpowiedzą, gdzie można skorzystać z takiej usługi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Lena 39 Napisano Październik 1, 2019 Hej , mojej znajomej córka też się męczyła z atopowym zapaleniem skóry, długo szukała lekarza i leków które by jej pomogły, w końcu postanowiła spróbować nie konwencjonalnych sposobów i zaczęła podawać aloes i pomogło, do dzisiaj nie mają problemów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość downtowwwn Napisano Październik 25, 2019 nie spotkałam się z stosowaniem aloesa przy AZS, on działa nawilżająco i łagodzco ale tak dosyć delikatnie, ja go używam głównie jak się za mocno opalę, przy problemch atopowych to potrzebne są bardziej specjalistyczne kosmetyki, atoperal stosuję od paru miesięyc u dziecka, widzę ogromną poprawę w stanie skóry i też pod względem składu mi odpowiada Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Monip Napisano Październik 31, 2019 U mnie też sprawdza się maść z przepisu lekarza dermatologa, którą naprawdę za bardzo dobrą cenę robią mi Panie farmaceutki w aptece DOZ:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość winbicka Napisano Listopad 19, 2019 A jaką poleca lekarz? Przy AZS nie ma co samemu kombinować, tylko właśnie skonsultować się z lekarzem. Mi lekarz dał specjalnie przygotowaną maść cynkową i powiedział, żebym stosował linie produktów atoperal do kąpieli i do ciała — na zmianę z maścią. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość grimpska3 Napisano Grudzień 6, 2019 I to jest właśnie fajne podejście, bo najlepiej łączyć ze sobą emolient, jak np. atoperal właśnie z czymś w rodzaju maści cynkowej lub maści z pszenicy. Po prostu też stosować się do zaleceń lekarza i powinno być dobrze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Longina Napisano Styczeń 31, 2020 A możecie napisać ile się czeka na taką maść ręcznie robioną? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach