Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kawcia

bóle kręgosłupa - wskazanie do cc

Polecane posty

Gość kawcia

hej, mam pytanie bo od trzech dni mam ucisk w kręgosłupie na nerw i ból jest nie do wytrzymania, jestem w 38 tygodniu ciąży i wczoraj lekarze na pogotowiu dali mi trzy zastrzyki: diazepam, ketanol i tramal i dzisiaj rano znowu mnie okropnie bolał i znowu dostałam tramal ale boli nadal... :/ a wywołanie jak powiedział lekarz nie wchodzi w rachubę bo szyjka się nie skróciła ani nic.. :( czy mogę zarządać cc w takim przypadku??

Gość ej powiedz
zarzadac? lekarz powinni wiedziec co robic w takiej sytuacji. teraz cie nie boli?

Gość kawcia
boli ale narazie da się wytrzymać po zastrzyku ale nie chce dostawać zastrzyków codziennie bo to może zaszkodzić dziecku a bez zastrzyka nie wiem czy dam radę wytrzymać..

przede wszystkim ketonal a nie ketanol a po drugie masz prawo żądać cesarkę, ponieważ żadna normalna kobieta nie daje rady donosić ciąży z takim bólem kręgosłupa, bo to jest ogromne obciążenie dla niego

Gość kawcia
tylko że mój lekarz skrzywił minę jak wspomniałam o rozwiązaniu i wyszedł a ja przyjechałam do domu

zadać? no raczej na pewno nie . lekarze i tak sami zadecydują . nie które osoby mialy wskazanie na cesarkę a lekarze i tak kazali dziewczynom rodzić naturalnie

Gość kawcia
słyszałam właśnie że lekarze niechętnie wykonują cc, ale ból bez leków naprawdę jest straszny a te leki mogą zagrozić naprawdę poważnie dziecku.. :/

Gość ból kręgosłupa nie jest
wskazaniem do CC mój kręgosłup w 9 mc nie wytrzymał obciążenia i przez cały ostatni miesiąc nie byłam w stanie zrobić kilku kroków bez ogromnego bólu i wysiłku, praktycznie do końca rozwiązania siedziałam w domu nie było to wskazaniem do cc i musiałam rodzić SN ból kręgosłupa ustąpił dopiero dwa tygodnie po porodzie byłam przerażona, bo myślałam, że zostanę kaleką do końca życia przez ciążę dlatego, że lekarze zapewniali iz ból ustąpi zaraz po porodzie co niestety nie nastąpiło jak już wspomniałam nie byłam w stanie opiekować się dzieckiem bez przyjmowania środków przeciwbólowych przez te dwa tygodnie pomimo, że karmiłam piersią:O najgorszemu wrogowi nie życzę takiego bólu jaki musiałam doświadczyć przez te 6 tygodni

to jedz do szpitala . a tych leków napewno nie dawali by tobie jakby mialy zaszkodzić dzidziusiowi

ja mam wskazanie na cesarkę ze wzgledu na moj kregoslup który mialam zlamany okolo 1.5 roku temu. jestem w 25 tc. i wyobrazcie sobie jak mnie boli teraz ze ja wytrzymać nie mogę , chodzić nie mogę bo to dla mnie obciazenie straszne a dopiero 25 tc. a gdzie do 36 ?

Gość kawcia
byłam w szpitalu bo mój lekarz prowadzący tam przyjmuje i powiedzieli tylko żebym przyjeżdżała na zastrzyki, Ps. też nie życzę nikomu takiego bólu.. ja już leżałam i płakałam..

Gość kawcia
współczuje z tym bólem i że nie możesz nic robić:/

ja niewiem ja wytrzymam do konca ciazy mam nadzieje ze mi ta cesarkę zrobią okolo 36 tygodnia bo chyba umrę;/

Gość kawcia
trzymam kciuki że wytrzymasz ale wiesz że to może byc trudne.. ja już zaczynam się poddawać i chciałabym żeby coś zrobili z tym..

Gość oxckkj
radze odwiedzic dobrego neurologa, tpu dr Piotr Szymanski..

Witam ja ostatnio trafilam na patologie ciazy z bolem kregoslupa jak mi sie na poczatku wydawalo, przeważliwy bol po prawej stronie w okolicy ledzwiowej. Jak sie okazało byla to kolka nerkowa. U mnie w miescie na pogotowiu gdzie nie ma porodowki ani rzecz jasna zadnego ginekologa dostalam zastrzyk ketonal. Przeszło... Na drugi dzien powtórka bol nie do opisania... Tym razem pojechałam do szpitala gdzie juz jest właściwy oddzial. Gdy lekarz przyjmujący usłyszał ze podano mi ketonal byl przerażony, mowil ze tak silnego leku absolutnie nie wolno podawać kobiecie w ciazy... Z tego co wiem tramal to takze bardzo silny lek. Mi podawali dwa rodzaje zastrzykow, ale w zasadzie jeden mi pomagał tylko teraz nie wiem ktory czy buscolizyna czy spasmaglon

Gość tramal jest
jeszcze bardziej niebezpieczny niz ketonal, obu nie podaje się w ciąży...ale już mnie chyba nic nie zdziwi...odkąd jestem w ciąży, WIDZĘ CORAZ CZĘŚCIEJ PARTACTWO, a uwierzcie mi, ja nie jestem nadwrażliwą nawiedzoną kobietą w ciąży.