Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Emil i Ida

Pieluszki Bella Happy Newborn albo Before Newborn. Kto używał?

Polecane posty

Gość Emil i Ida

Są tańsze od pampersów, mają wycięcie na pępek i występują w rozmiarach przystosowanych dla dzieci z niską wagą urodzeniową - tyle wiem z ich opisu. Pytanie zatem, jak się spisują w rzeczywistości? Czy są chłonne, czy nie są sztywne, czy nie odparzają? Proszę o opinie. :)

Gość Emil i Ida
Up! :)

Gość Emil i Ida
A poza tym że twarde, to chociaż nie przeciekały?

moja córka jak była mała to potrafiła tak nasikac ze bokiem wychodziło :D i pampers i happpy i huggisy :) zawsze body było morke na wysokości biodra, nie mam pojęcia czemu ale na szczęscie to zdarzyło się kilka razy i jak była malutka:).

Mój synek ma 16 miesięcy. Od kilku tygodni używamy właśnie pieluszek Happy i jesteśmy bardzo zadowoleni. Nie wiem jak sprawdzają się u mniejszego dziecka ale u nas jest super. I nie przeciekają. A pampersy zdarzało się że nie wytrzymywały nocy.

My mielismy na poczatku bella ale odparzyly syna :( zaczelismy uzywac huggies i tak jest do dzis. :)

Gość Emil i Ida
Dzięki dziewczyny. :) No na szczęście fajna babka mnie tak strasznie nie zniechęciła do zakupu (myślałam, że miała jakieś gorsze doświadczenia), a nati_1309 tylko mnie dodatkowo zmotywowała do zakupu. ;) Potrzebuję takich w najmniejszym rozmiarze, być może nawet "premature" do 2 kg, bo spodziewam się bliźniąt a one często rodzą się bardzo tycie i z niedowagą. Widziałam, że Bella sprzedaje takie maleństwa, dlatego pytam. Poza tym one są tańsze od Pampersów i Huggisów, a przy dwójce będzie ich trochę szło, dlatego muszę mądrze wydać pieniądze, bo wydatki ogółem mogą być spore.

Emi nie wiem czy sa pampersy 1 pomarańczowe, ale sa tanie bo 30zł za paczkę, one sa z rumiankeim. Ja nie chciałam Cię zniechęcić, napisałam tylko swoje odczucia:) może dla Was będą ok, spróbować nie zaszkodzi. Przy 2 wydatki są 2 razy większe wiec trzeba kalkulować :)

Gość Emil i Ida
Fajna babka, sprawdzałam. New Baby są tylko tylko "2 kg +", w zielo-żółtym opakowaniu i białym Premium Care (ze 2x droższe od tych w zielonym). Pomarańczowe Sleep & Play są w większych rozmiarach (od 2 chyba).

Gość Emil i Ida
W każdym razie dzięki za info. :)

Gość Emil i Ida
Gumek na rzepach? :) Eee? Sorry, ja jestem troszkę zielona jeśli chodzi o budowę pieluszki. :P Mogłabyś mi wyjaśnić o co chodzi z gumkami na rzepach? :)

Gość Emil i Ida
Premium są dla mnie za drogie. Opakowanie kosztuje chyba z 50 zł, a przy dwójce byłby to ogromny koszt w skali miesiąca.

hahaha, chodzi mi o zapięcie pieluszki:) w sleep się nie rozciągają, nie mają gumki, sa to zwykłe paseczki i na końcu rzep :)w kazdej innej te paseczki się rozciagają

Polecam Happy belle moja córcia od urodzenia ich używa zamawiam na stronce www.blizejciebie.pl przy 4 paczkach kurier gratis i mokre chusteczki jedna paczkapozdrawiam

Gość Emil i Ida
Aha, dzięki za uświadomienie. :) Jeśli się łaskawie zdecydują to typuję koniec lipca, początek sierpnia. :) Ale absolutnie niczego jeszcze nie mam i teraz jak pewnie zauważyłaś bombarduję to forum w poszukiwaniu odpowiedzi na swoje wątpliwości. Korzystając z okazji, chciałam ci bardzo podziękować za "czynną pomoc" i cierpliwość, bo zauważyłam, że udzieliłaś się praktycznie na każdym z założonych przeze mnie tematów. ;) Bardzo to doceniam.

Gość Emil i Ida
Zabusia26 dzięki!

Gość Emil i Ida
Dziękuję! :) Ja mniej więcej upatrzyłam rzeczy, które chciałabym kupić i które mieszczą się w naszym budżecie, ale nie wiem czy w praktyce okażą się tak fajne jakimi się zdają być na półce czy ekspozycji sklepowej, stąd ta dzisiejsza wieczorna burza mózgów. :) Cóż, czas wyruszyć na łowy, bo potem się jeszcze niechcący rozleniwię i będzie klops. :)

Jak dla mnie rzeczą niezastąpiona i używaną do 6 mc był przewijak!!!! Cudowny wynalazek. Nigdy nie miałam obsikanego łóżka, zawsze na przewijaku kładłam pieluchę i dopiero na pieluszkę córkę, bo noworodki mają to do siebie ze jak się zdejmuje pieluszkę to zazwyczaj sikają:D czasami zdarzalo się coś więcej niż siku :). Wg mnie jest to rzecz niezbędna i rewelacyjna. Potem jak córka zaczęła się przekręcać przewijak kładłam na naszym łóżku (wcześniej lezał na łóżeczku obok komody) a teraz używam przenośnego przewijaka (taka gruba cerata ) Jedyne co mi się nie przydało to butelki, bo córka była od poczatku na piersi i karmię do tej pory , ma 8 mc:)