Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PokoLokoGangster

27, 28 , 30-to latkowie - pogódźcie się z losem - nie znajdziecie już nikogo...

Polecane posty

Gość PokoLokoGangster

Witam Tak czytam wypowiedzi tych którzy od zawsze są sami i są one żałosne. Wynika pewnie z tego , że może macie jeszcze nadzieję , że kogoś uda się wam spotkać , ale to nieprawda. Sam mam 28 lat i nigdy nikogo nie miałem i miał nie będę. Ostatnio nawet w rodzinie jestem chyba czarną owcą bo usłyszałem takie oto pytania: Czy ty jesteś gejem ? Ja mówię: nie nie jestem ? A za chwilę: to może ty nie lubisz kobiet co ? Tak właśnie myślą o mnie w rodzinie , ale ja mam to gdzieś. Odnoszę wrażenie , iż nie mogą zaakceptować faktu , nie potrafią sobie wyobrazić tego , aby w tym wieku nie mieć kogoś. No cóż , trudno. Widocznie taki mój los , nie każdy musi mieć dziewczynę czy chłopaka. Ja nawet swoje dalsze życie planuję tak , że nie będę miał nikogo. Ale to się akurat dobrze składa bo za jakieś 10 lat , gdy już trochę zarobię i odłożę planuję zwiedzać świat. Jest tyle pięknych miejsc i kultur do zobaczenia , a żona i dzieci to wszystko komplikują. Ja pogodziłem się z tym , że zawsze będę sam i jakoś nie mam zamiaru rozpaczać nad tym. Teraz moje priorytety są inne. Tak więc do wszystkich użalających się : POGÓDŹCIE SIĘ ZE SWOIM LOSEM I SWOIM ŻYCIEM i przestańcie się użalać. Cieszcie się każdym dniem , wiosną itd. a nie smęcicie aż Was czytać nie można. Zajmijcie się tym co lubicie , znajdźcie sobie jakieś cele w życiu i do nich dążcie. Pozdrawiam Tom

Gość pakma
nie zgadzam się z tobą...znam wiele osób które w wieku ok.40 lat wychodziły zamąż /zeniły się

Gość flufatella
A kogo to obchodzi

Gość PokoLokoGangster
Faceta 30-to letniego , który nie ma żadnego doświadczenia z kobieta traktuje się jak trendowatego , przegrańca życiowego , jakieś ciotę który nawet nie umie z kobietą się umówić. Taka prawda. Taki facet na poznanie kogoś ma takie same szanse jak ślimak na zwycięstwo w biegu na sto metrów. :)

Gość NoLoveNoMore
tzn że nigdy nie byłeś na żadnej randce,nic zupełnie?

Gość Ja mam to samo- taka jestem
Autorze: chyba egiostycznie myślisz:-((

Gość PokoLokoGangster
Dlaczego egoistycznie ? Ja bardzo realistycznie podchodzę do tego. Trzeba robić co się lubi a nie ciągnie myśleć , że się nie ma nikogo. Teraz w moim życiu najważniejsze są pieniądze i nad nimi się skupiam. Jeśli będę miał ich nadmiar zawsze mogę oddać potrzebującym lub na schronisko dla zwierząt. A z drugiej strony jak tak patrzę na moich rówieśników , kolegów z klasy którzy pozakładali rodziny itd. to wiem że to nie dla mnie. Ich życie jest już zaplanowane , przepełnione rutyną itp. Ja siebie w takiej roli nie widzę.

Gość PokoLokoGangster
NoLoveNoMore --> byłem ale w ósmej klasie szkoły podstawowej.

hmm,ale dalczego z nikim się nie umawiałeś przez całe swoje dorosłe życie? ja nie byłam nigdy w poważnym związku ale to nie znaczy,że nie chodzilam na randki.czemu nie próbowales nigdy?

Gość kto jest prawiczkiem do
20stki to juz nim pozostanie

Gość PokoLokoGangster
Głównie przez nieśmiałość (szczególnie w stosunku do kobiet). Nie masz pojęcia jak ciężko jest z tym walczyć. Miałem też zaniżoną samoocenę przez swój wygląd. Jestem szczupły i to też myślę było jednym z powodów. Teraz jest dużo lepiej , bo tak naprawdę mam to wszystko gdzieś. Nie mam obycia z kobietami i myślę , że to bardzo przeszkadza i od razu widać , a ja nie chcę robić z siebie palanta i jakiejś fajtłapy. Wiem jakie mam wady i staram się to zmieniać. Czasami jednak myślę , że na zmiany to już trochę za późno dlatego lepiej skupić się na tym co się lubi i co chce osiągnąć w życiu.

Z nieśmiałością da się walczyć,mówie po sobie.Mi to zajęło lata,ale próbowałam i teraz jest w miarę ok.jeszcze nie dobrze ale radzę sobie. A kompleksy?Heh,kto ich nie ma.Ja jestem chodzącą listą kompleksów chociaż slyszałam,że wiekszośc z nich siedzi tylko w mojej głowie.Może u Ciebie też tak jest?Nie szukaj wymówek,po prostu próbuj. Poza tym jak się rozejżysz to nie tylko super idealni i ładni ludzie kogoś mają. Próbuj,może trenuj w necie.Rozmowę,możesz później się z kims umówić,niekoniecznie coś musi wyjść,ale po prostu po próbujesz,pochodzisz na spotkania,to pomaga.Chociaż osobiscie nie jestem za szukaniem milosci w necie. W każdym badz razie są ludzie w podobnej sytuacji wiec sie nie łam

Gość aaalllaaa
Ale to się akurat dobrze składa bo za jakieś 10 lat , gdy już trochę zarobię i odłożę planuję zwiedzać świat. Jest tyle pięknych miejsc i kultur do zobaczenia , a żona i dzieci to wszystko komplikują. ciekawe co będziesz robił jak się kasa skończy a znajomi będą wnuczki bawić?? i nie użalaj się nad sobą, mój szwagier poznał przyszłą żonę w wieku 32 lat, ona miała 20, są 5 lat po ślubie, na razie udane małżeństwo. myśle że nie ma się to wiekiem

Gość ja mam 32 i spotkałam
on jest 3 lata starszy i wcale nie jest starym kawalerem, ani pasztetem po prostu - podobnie jak ja - długo szukał swojej połówki

Gość 9x2
Facet z mojej rodziny był starym kawalerem. Chajtnął się przed 50-ką

Gość Stary zdziwaczały walikoń
Drogi autorze, masz rację, pogodziłem się z losem tak jak Ty, choć czasem jakieś resztki głupich złudzeń targają mą moszną w żałosnych konwulsjach :(