Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MartajAAAAA

POMÓŻCIE MI...

Polecane posty

Gość MartajAAAAA

Jak ja mam zacząć ćwiczyć jeśli jak już po rozgrzewce tracę oddech i mam kolkę i muszę odpoczywać dostaje zadyszki moja kondycja równa sie zero....a mam 170 i 56 wagi ale wisi mi tłuszcz nie mam miesni

Gość river phoenixxx
też mówiłam, że moja kondycja równa się zeru, ostatni raz przebiegłam w podstawówce kilometr. postanowiłam biegać w celu poprawy kondycji jednak podchodziłąm do tego sceptycznie. zaczęłam 3 tyg temu - codziennie, według sschematu - http://jak-biegac.pl/bieganie/2-minuty-ciaglego-biegu pierwsy tydzien to minuta biegu na 5 min marszu i przysiegam, ze ta minute ledwo przebieglam i bylam zalamana. wychodzilam do lasu jak na sciecie, wedlug tabelki po 2 miesiacach dochodzi sie do 30 min ciaglego biegu. to bylo dla mnie taaaaaaak niewyobrazalne jak lot na ksiezyc. pierwszy tydzien to katorga, w drugim bylo ciut lepiej ale i tak nie dopuszczalam mysli ze kiedykolwiek przebiegne chociaz 5 min:) potem zauwazylam, ze z kazdym dniem moge przebiec coraz wiecej. tez łapała mnie non stop kolka i nadal łapie. no i dostałam takiego powera że z dnia na dzien zwiekszalam liczbe minut, 5, 7, 8, 10, 15, 20 i wczoraj pierwszy raz przebiegłam non stop 25 min, od jkaiejś 15stej minuty z lekką kolką. wróciłam do domu po 22, naprawde spocona pierwszy raz od wielu lat i poczulam sie taaaak dobrze! wiem, ze dla osób trenujących to nic ale ja sie taaaaaak ciesze! mysle ze w tym tempie szybko dojde do 1 h biegu i na tym sie zatrzymam. mam 170 cm i 60 kg, 22 lata i od jakichs 4 ZERO SPORTU. pierwsze dwa tygodnie to koszmar ale potem cos sie odblokowuje i jest ekstra :)

Gość MartajAAAAA
pocieszyłaś mnie :) moze mi tez się uda gratuluje sukcesu

interwaly zdecydowanie poprawiaja kondycje ... musisz tez odnalezc w sobie te sile wew., ktora Ci napedzi.. a kolezance powyzej - gratuluje, bo az bije od Ciebie ta duma z samej siebie ;) tez sie kiedys uparlam i biegalam jak Gump :D chcialam dojsc do 15km w godzine ale skrecilam kostke i ulokowalam swoje uczucia w innej formie treningu :P i panujcie nad oddechem to kolki nie bedzie ;)

Gość river phoenixxxx
tak, jestem bardzo dumna, tym bardziej, że bardzo szybko sie zniechecam, nie wiem jakim cudem nie zrezygnowalam po pierwszym tygodniu :) właśnie nie umiem zapanować nad oddechem, po 3 minucie do końca już sapię jak parowóz ale mam nadzieje ze uda mi sie to wkrotce opanować.

Gość ta waga w stosunku do twego
wzrostu jest prawidlowa dziewczynko!MartajAAAAAJak ja mam zacząć ćwiczyć jeśli jak już po rozgrzewce tracę oddech i mam kolkę i muszę odpoczywać dostaje zadyszki moja kondycja równa sie zero.a mam 170 i 56 wagi ale wisi mi tłuszcz nie mam miesni

Gość ta waga w stosunku do twego
sprawdz sobie zreszta! http://kobieta.wp.pl/kat,26231,pos,5,kalkulatorbmi.html

i jeść dużo produktów bogatych w białko, ale ubogich w tłuszcz, tłuste możesz jeść tylko ryby (im tłustsza tym lepsza) bez białka jak będziesz ćwiczyła ubędzie ci mięśni, organizm nie wytwarza białka, więc pobiera go z mięśni do tego dużo wody, bo produkty uboczne trawienia białek muszą być szybko wydalane a ruch? może zacznij od pływania, to tak nie męczy, albo 8 min abs, legs, buns, strech - fajnie ćwiczenia, ale trza się odżywiać a nie zapychac samymi węglowodanami.

Gość MartajAAAAA
Wiem że jest prawidłowa ja się nie chce odchudzać jem normalnie tylko chce nabrać mięśni bo wogóle ich nie mam mam straszną kondycje mam tłuszczy dużo naprawdę szczególnie na nogach chce nad tym popracować . zacznę od 5 minut może jakoś mi się uda Mogłabyś mi powiedzieć o co chodzi z tymi interwałami

ja jestem otłuszczona od pasa w dół i zaczęłam od niedawna ćwiczyć na maszynie kupionej w TV markecie, do tego staram się jeść więcej białka i pic dużo płynów (oczywiście bez cukru) sam ruch nic nie da

interwaly to naprzemiennie bieg/trucht - trucht/marsz ...sa tez lepsze niz czysty bieg.. do tego odpowiednia dieta, silowanie i baj-baj tluszczyku ;)

Gość MartajAAAAA
Naked a powiesz mi jaka dieta?Proszę..tego jest tyle w sieci że nie wiadomo co wybrać A widzę że wiesz o co chodzi chyba sie na tym znasz

Gość MartajAAAAA
hallo

no czesc :D no wiesz... tak mnie od pracy odciagac :P zasada jest prosta: masz dobra przemiane, to jesz wg zapotrzebowania z niewielkim cieciem ... wtedy ukladasz posilki zbilansowanie (b/t/w) i pod aktywnosc ... dokladasz trening ... i w Twoim przypadku - rzezba idealna ;) natomiast, gdy chcesz sie umiesnic, to wcinasz ponad bilans i podrzucasz sztangi ;) ... ide do szefa na skarge :(

Gość MartajAAAAA
dzieki strasznie a jak ułoże już np ułoże sobie posilki to powiesz czy są ok tylko spojrzysz???

moja kondycja równa sie zero....a mam 170 i 56 wagi ale wisi mi tłuszcz nie mam miesni dalej sluchaj sie , ze musisz wazyc 45 kg swoich madrych kolezanek bialko, wegle i tluszcze w odpowiednihc porporcjach, najpierw to ty swoja wage ustabilizuj, bo przy 176 to powinnas kolo 65-70 wazyc

lepiej wez sie za ukladanie treningu silowego, bo to sflaczenie, ktore opisujesz, jest wynikiem zlej diety.. silowanie przy dobrej, zbilansowanej diecie (sposobie odzywiania a nie Dukanie, kapuscianej, SB...) Cie utwardzi.. ;)