Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czirokez

nietypowy PROBLEM PIGUŁKOWY!!! pomóżcie!

Polecane posty

Gość czirokez

Mam do Was pytanie, ale najpierw muszę opowiedziec wszystko od początku. Biorę tabletki antykoncepcyjne, zawsze, codziennie i nie zdarza mi się zapomnieć. Zawsze budzik na 7 rano, tabletka i wracam do snu. Pierwszym dniem zawsze jest środa, ale ostatnio coś mi się pomieszało i na tym listku jako pierwszą tabletkę zażyłam tę oznaczoną "wtorek" (tylko, że wzielam w środę tak, jak powinnam, więc nieby wszysto okej). Nie zauważyłam tego poślizgu i codziennie po prostu brałam kolejną tabletkę nie zwracając uwagi na podpisany dzień tygodnia. Wczoraj jednak po przebudzeniu się w momencie, kiedy "wyciskałam" tabletkę z opakowania zauważyłam, że "wyciskam" tę wtorkową (a nie środową jak powinnam!!!!). Oczywiście byłam przekonana, że sumiennie, zawsze brałam pigułkę, ale zaczęłam myśleć i myśleć i doszłam do wniosku, że może "faktycznie we wtorek jej nie wzięłam..." Przeczytalam w ulotce, że w przypadku pominięcia należy niezwłocznie wziąc zaległą tabletkę nawet jesli wówczas wezmie się dwie tabletki razem, tak więc zrobiłam - połknęłam zarówno tę 'zaległą' wtorkową i środową. Wieczorem mój chłopak wszedł we mnie kilka razy, ale nie doszedł w ogóle. Czy będą jakies powazniejsze konsekwencje tego, że wzięłam (na to wychodzi) za dużo tabletek? Błagam, pomóżcie! :(

Gość bojabojaboja
Nie, nic się nie powinno zdarzyć. Na ulotkach z tego co pamiętam jest napisane, że nie stwierdzono żadnych poważnych skutków w związku z przyjecięm za dużej niż zalecana dziennie dawka hormonów. I na zdrowy rozum, to przecież są przypadki kiedy dopuszczalne jest wzięcie 2 tabletek. No. zwymiotowałaś i bierzesz drugą ale tamta się jednak wchłonęła albo przy biegunce też bierzesz drugą mimo, że poprzednia mogła się już wchłonąć, ale na wszelki wypadek. Więc myślę, że zdecydowanie nie masz czym się martwić.