Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

melania i scarlett

PZU,JAKIEJ WYSOKOŚCI ODSZKODOWANIA MOŻNA OCZEKIWAĆ?

Polecane posty

Witam,czekam na przelew odszkodowania z PZU za zalane z winy spółdzielni sufity.Ciekawam jakiej kwoty mogę się spodziewać?Są 3 pokoje,na suficie każdego jest plama,przypuśćmy,że zalane jest 10% powierzchni sufitów.Może macie jakieś doświadczenia w tym temacie?:)

Gość dlaczego niby
ok 90 zł.

Gość fhzvb
tyle ile kosztuje np farba na pokrycie zniszczonej powierzchni

zgadza się,ale przecież nie pokryję tylko tych plam,więc muszę pomalować wszystkie sufity...90zł,to trochę śmieszna kwota;)co mam z tym zrobić biorąc fachowca?kupię mu obiad:)

no sama piszesz ze sufity sa zalane to dostaniesz tyle ile kosztowac bedzie farba na pokrycie sufitow

dobra,spokojnie:)zgadza się,że trzeba za to kupić farbę,bo białkeim kurzym nie wybiałkuję.W grę wchodzi robocizna,dlatego też 90zł jest śmieszną kwotą.Za 90zł uda się kupić farbę.Nie uda się opłacić fachowca.

nie no...koleżanka może nawet szyby myć w Pałacu Kultury,ja nie będę..;)Tym bardziej,że farba wokoł odparza,trzeba pewnie jakieś czary poodprawiać,oprócz tego pracuję i jakoś siebie nie widzę na drabinie:)także,fachowiec być musi

znalazłam takie coś: . Wysokość szkody według kosztów naprawy ustala się odpowiednio do zakresu rzeczywistych uszkodzeń spowodowanych zdarzeniem losowym, według przeciętnych cen zakładów usługowych lub udokumentowanych rachunkiem kosztów naprawy - wraz ze specyfikacją zakresu wykonanych robót - jeżeli rachunek taki zostanie przedłożony w terminie sześciu miesięcy od daty powstania szkody. Rachunek kosztów naprawy podlega weryfikacji przez PZU SA co do wysokości kosztów, zakresu robót i użytych materiałów czyli dopuszczają obecność fachowca,zobaczymy...